Az orvosi egyetemet végzett rezidensekhez hasonlóan – akik havi 100 ezer forintot kapnak, amennyiben 10 évig itt maradnak Magyarországon, és nem fogadnak el paraszolvenciát – a politikusok is új támogatást fognak kapni.

A politikával foglalkozó emberek 2012-től külön ösztöndíjat kapnak, ha nem mutyiznak, és legalább 10 évre eltakarodnak Magyarországról” – mondta Szijjártó Péter, majd a K-vonalon a headsetjére érkezett SMS meghallgatását követően hirtelen elájult.

A koncepció szerint a Báró Kulcsár Attiláról elnevezett ösztöndíj összege két tényezőtől függ. Egyrészt milyen messzire távozik egy politikus, illetve ezzel párhuzamosan mennyit nem mutyizik.

A távolságarányos díjat kilométer alapon számolják, így Tasmania, a Pluto és akár egy naprendszeren kívüli bolygó is népszerű választás lehet. A fenti szabályt hallva több politikus is visszakérdezett, hogy "amennyiben kelet felé indul el, és úgy telepedik le Bécsben, akkor a földkerület mínusz 230 km-nek megfelelő juttatást megkaphatja-e?"

A nem-mutyi rész számítása is egyszerű. Minden lelépő politikus az elmaradó mutyijából fakadó nemzetgazdasági haszon 0,5 ezrelékét kapja. Ez az érték egy átlagos önkormányzati képviselő esetében átlagosan 4,5 millió, míg egy újra aktívan politizáló Kóka Jánosnál 580 millió forintot is jelenthet havonta!

18 KOMMENT

  1. Kevéssé ösztönző! Inkább a maradást kellene büntetni! Pl. dolgozniuk kellene. Mondjuk a megálmodott közmunka programban részt is vehetnének és a reaktivált rendőrök felügyelnék őket. Ez sokaknak tetszene! 😉

  2. A fenti szabályt hallva több politikus is visszakérdezett, hogy “amennyiben kelet felé indul el, és úgy telepedik le Bécsben, akkor a földkerület mínusz 230 km-nek megfelelő juttatást megkaphatja-e?”

    Meg kesz sincs a szabaly, de mar a mutyin jar az eszuk…

  3. Azok a politikusok, akik egyetlen bizottságnak sem tagjai és egy db felszólalást sem voltak képesek a parlament elé tárni, menjenek el izotópot mosni Surominnal a közmunka keretében, hogy kellően nehéz munkát végezzenek azért a raklap pénzért.

  4. nem értem ? Milyen pénzből is akarnak kapni KÖZPÉNZBŐL ?
    MERT AZ NINCS !
    Magas az adósság, megszorítás van, nadrágszíjhúzás van, segély az nincs, nyugdíj az nincs, fizetésemelés az sincs !
    Akkor mit is akarnak ők ?
    Visszamenni “csak” polgármesternek, visszamenni csak vállalkozónak, 55 éves korban elmehetnek nyugdíjba, ha 4x voltak polgármesterek vagy 3x a nyugdíj 70 %-át még pluszban kapják, plusz havi “életműdíjakat” kapnak életfogytig….stb…

    SOKBA KERÜL EZ AZ ÁLDEMOKRÁCIA A MAGYAR TÁRSADALOMNAK !!!

  5. A KMVSZ (Kamcsatkai Magyarok Világszövetsége) után ma reggelre megérkezett a Plútóról is a tiltakozás a magyar kormány bejelentése ellen.

    – Nem azért takarodtunk el magyar politikusoktól a lehető legmesszebb a tcsába, hogy ezek is idegyűljenek! – közölte a PLUSZ, a Plútói Szövetség szóvivője.