Soros György, a budapesti CEU-n tartott sajtótájékoztatón vázolta az Európai Unióval kapcsolatos, alapos kutatásokon alapuló vízióit.

Kérem szépen, ősszel nem csak a Júró, de ez az egész indokolatlanul egyesített, kibaszott kontinens is húz a faszba, a lecsóba, mákos tészta-tökös flódni, atlantiszburger, aszt csá!” – mondta pénzügyi guru, majd aum dalát kezdte el lótuszülésben búgni. A prezentációt egy CEU-s üzbég kisdiák, Arminszkij Taccsmanov folytatta, aki bemutatta, hogy rövidesen a görög-portugál kudarctengely Titanic-szerűen magával fogja rántani egész Európát, és így a földrész gyakorlatilag eltűnik az Atlanti-óceánban.

Ez Oroszország európai területeit viszont nem érinti, mert a KGB emberei már 2004-ben, a magyar csatlakozást követően óvatosságból gigantikus pontozókkal perforálták az ország nyugati határait. Taccsmanov bemutatóját többször megszakították tadzsik, örmény, moldáv, és albán deviancia-szociológusok bekiabálásai, és tapsai. „Toljad Taccsi; Mondd meg a geciknek!; Ne fossál, a Gyuri bá’ mindig velünk van!” – ilyen és ehhez hasonló, nyomdafestéket nem tűrő kommentárok hangzottak el a belvárosi épületben.

A bolgár vízmérnök hallgató, Ivan Buzgárev egy zóna adag sopszka saláta mellől ugrott fel a pódiumra, és egy „Hajrá Levszki, mocskos Plovdiv!” – kiáltással újra nyomatékosította mecénásuk szavait.

A nemzetközi tőzsdék egyelőre tanácstalanok, de sokan intő jelnek veszik, hogy Soros György 500 millió búvárruhára és 400 millió gumimatracra vállalt októberi vásárlási opciót a pekingi tőzsdén.

43 KOMMENT

  1. Hamarosan jönnek az EU katonadalok, a következő címek alatt:

    Sej Doberdónál ellőtték a kamatlábamat

    Gábor Áron… nézd má’, Gyula: nem az euró fekszik ottan halva?

    Az athéni lipisen-laposon, a drachmámat tipisem-taposom

    stb.

  2. Anglia is megy? Ők eleve szigeten vannak.
    Illetve lehet, hogy most azért bratyizunk a kínaiakkal, mert vezetőink már korábban tudtak a készülő katasztrófáról és arról megy a tárgyalás, hogy az egész országot kitelepítik és a jövőben kínai kisvárosként működünk tovább?

    “Ivan Buzgárev” LOL

  3. Az ősi maja pénzváltók már előre látták ezt és 2012 december 21-től már nem váltanak át semilyen pénzt. Lehet, hogy csak a magyar Forint éli túl a világválságot ? Nem is csodálkoznék, ha most mindenki csak a magyar Forintra váltana, csak győzzünk eleget nyomtatni belőle, hogy mindenkinek jusson.

  4. Európa piszkosul nagyot bukik,amekkorát a világ még nem látott a PIGS államok miatt.Az euro mint etalon megszűnik,a németek visszaállítják a márkát,addig CHF vagy USD lesz az általánosan elfogadott fizetőeszköz.A bukás bele volt kódolva a rendszerbe a déli államok feltétel nélküli euro bevezetésével.

  5. a hír rendben van. én sejtettem… de pár apróság…
    Európa lakossága 731 000 000 fő…most akkor minek 400+500 millió valami a meneküléshez???
    mégis hogy? vagy is-is kapunk? mindenki kap egy matracot és egy búvárruhát??? szeretnék tisztán látni. ezek a sajtó izék… qvára szarban hagyjátok a zembereket… most akkor hogy?
    most végül is nekünk vette??? megment miket? és mentőövet nem dob? honfitársainak?

  6. sorosgyuri? hát, az-az, aki úgy csinál, mintha tudna valamit, mer’ okos, de valójában nem okos, csak benne van abban a körben, akik jól átb@sznak mindenkit, aki nincs abban a körben. okoskodó gyuribá 🙂

  7. tényleg szar konstrukció az euró.

    a feltételei merevek és közük nincs a valósághoz.

    folyamatosan nem bírták betartani az államok (mind),
    köztük a nagyok is, a németek, a franciák
    csak őket nem akarta senki sem bűntetni, v szídni, hisz ők nagyok….

    pfff

  8. … Be vannak rosálva, mert a dollár ha bukik, nem lesz aki pénzelje őket!

    Ráadásul nem tudja kimenekíteni a vagyonát… mert nincs hova…

    Az e-goldba meg nem engedik bevásárolni… ezért fektetett bele, még le sem gyártott bóvlikba…

    Szerintem ha megtudják hogy Sorosnak köze van a búvárruhákhoz és a gumimatracokhoz, biztos tönkremegy az iparág…

    De mindegy! Jön a banki Zero-ground, oszt csá sorosbácsi, küldünk majd reszelőt…

  9. Mi magyarok most is tudjuk a kiutat!

    Gumimatrac? Ugyan!
    Búvárruha?? Kinek kell?!

    A megoldás az MNB, azaz a Münchausen “Nemzeti” Báró terv!

    Az ómagyar eszközünk is meg van hozzá:
    a hagyományos, eredeti és utánozhatatlan ürgebőrbe varrás! Mindent és mindenkit bevarrunk, aki ellene tesz!

    A terv újra felvirágoztatja a magyar agrár- és textilipart, mellyel egy csapásra lekörözzük az USA-t és Kínát is! Újra bevezetjük a dollár névadójaként már nagy hírt szerzett tallért a nemzetközi elszámolásban, amely az eurót is helyettesíti.

    Az unió vezető szerepkörét is átvesszük a német-római tengelytől, a tagállamok értelemszerűen anyaországunk bánságai lesznek.

    Nemzetközi jelszavunk: FEAR, OR BÁN VICTORY!

  10. A soros és a hozzá hasonló rohadékok kihasználva a válságpszichológiát, hogy a befektetők a döntéseiknél az ő nyilatkozataikat veszik alapul, tudatosan döntik be egész Európát, hogy shortolással szarrá keressék magukat, meg ezzel is csak terelik el a figyelmet az USA tarthatatlan államadósságáról…

  11. Nem tudom mért kell háborogni.Ebben az esetben is a jó öreg közmondást kellet volna használni.( Közős lónak túros a háta) Lehet az Állam betartja,adósság is kevesebb lenne.A száz leggazdagabb meg csak röhög.

  12. Soros ezzel is nyer

    Kapcsolódó cikkek

    08.01.21 Soros vészharangot kongat
    08.01.18 Nem segíthet a 150 milliárd dolláros mankó
    07.09.19 Kamatvágás: a Fed a recessziós esélyt ismerte el
    07.08.24 Recesszióba torkolhat a jelzálogválság

    Nem figyelmeztetés, nem is értékelés, hanem a piac befolyásolása volt a célja Soros György hétfőn megjelent nyilatkozatának – vélekedett lapunk kérdésére Kuti Ákos. A befektetőguru a Der Standardnak adott rövid interjújában azt mondta, hogy a második világháborút követő legnagyobb gazdasági válság fenyeget.

    A Cashline elemzője szerint az üzletember az árfolyamok esésére játszik (shortol), és a hetek óta tartó bizonytalan és ideges hangulat erősítése volt a célja az interjúval. Kuti Ákos szerint nem kétséges, hogy Soros György előbb-utóbb vásárlóként jelenik meg a piacon, azt persze nem tudni, hogy mit és mikor vesz.

    2008. január 21. ugyehogyugye…..:)

  13. Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy egyszerű egyenlet: ha a Föld országainak feleslegét és adósságát kivontad egymásból, az mindig nulla eredményt adott.

    De azóta feltalálták az alkimisták és főkismiskák a kamatyoló kamatot, ennek régies neve “uzsoravírus” a rétinéger kultúr(h)ában, illetve “deviza(*)hitel” a kitenyésztett (kiválasztott) vírusos kultúrákban, ez utóbbi változat azért nagyon veszélyes, mert a megfertőzött füveket lelegelő békés birkákban furcsa fogyasztási függőséget okoz, majd a vírusok vídám szaporodása után különösen a birkatetem cafatokat megzabáló micisapkás parasztok közösségében terjed kegyetlenül. A soros főtudósok mostanában azon agyalnak nagy titokban, hogy a megfertőzöttek azt képzelősködjék magukban, hogy hamarosan hatalmas vízözön jön a fejükre, emiatt azonnal búvárruhába öltöznek és egy gumimatracra akarnak felmenekülni az imminens süllyedés veszélye miatt. Lám, milyen magasságokba süllyedt modern világunk!

    Hogy el ne felejtsem: a fent említett egyenlet jobboldala egyre gyorsulva rohan a mínusz végtelen felé… a megváltó fekete lyukba.

  14. Ugyanmár királylány…

    Aki egyébként hisz azokban az összeesküvés elméletekben, hogy Soros benne van bármilyen körben amely irányítja a világ gazdaságát és tőzsdéit az nyugodtan beszállhat. Semmi sem tiltja hogy shortolja az eurót, vegyen aranyat, vagy csinálja ami szerinte Soros érdeke. Vagy annyira nem gondolja komolyan?

  15. @Plumper_: te mekkora egy paranoid agymosadék vagy, most komolyan? ki a pék fasza beszélt itt a zsidókról? nem küldhetem el Sorost a kurva anyjába anélkül, hogy neonácinak bélyegeznének, idáig jutottunk 2011-re? Orbánt kétnaponta elküldöm, akkor én biztos fehér (/cigány…)-gyűlölő vagyok… jééézusom… kapcsold ki a tévét, szívj friss levegőt, menj emberek közé, Mr Média-Agymosott-Mindenkiben-Ellenséget-Látó Végterméke… siralmas… (ja, és van zsidó felmenőm, úgyhogy ha bármit vissza mersz szólni, feljelentelek gyűlöletbeszédért)

  16. @ad3423324: tessék: bármit visszamerek szólni!:-) te még ahhoz is sügér vagy, hogy értelmezd a törvény szövegét. gyűlöletbeszéd…jelents fel, kis f@szkenőcs. “van zsidó felmenőm”: ez a legszebb. nekem meg biztosan van besenyő felmenőm. najó, hogy mosollyal aludj ma éjjel: hiszek neked. de csak ma.

  17. @Plumper_: te beszélsz szövegértelmezésről? az előző 6 soromból semmit, de konkrétan egy betűt se fogtál fel! szerinted tényleg komolyan írtam, hogy feljelentelek? JÉZUSOM
    na mindegy, el se kezdem inkább magyarázni