Didgeridoo és sok sör jellemezte Schmitt Pál látogatását a VOLT Fesztiválon. Mindenki jól érezte magát, még fotósaink is, akik ismét elkapták a legjobb pillanatokat.

A köztársasági elnök Járóka Lívia EP-képviselő meghívására érkezett a fesztiválra, ám a tömegben tíz perc után elvesztették egymást. Mivel mobilja lemerült, Schmitt gyorsan feltalálta magát. „Gyakorló fesztiválozóként pontosan tudom, hogy kell behozni a piát. Ha meg megállítanak, mindig köztársasági elnöknek szoktam kiadni magam.” – adott tippeket a vidám tömegnek.

 

Szerencsére Schmitt Pál hamar megtalálta társaságát: parlamenti barátai ugyanis meglepték csocsózás közben, így együtt kezdték meg a felkészülést az esti koncertáradatra. A jelenlévők elmondása szerint Orbán annyira jól pörgetett, hogy lényegében dolga sem maradt a köztársasági elnöknek. A Miniszterelnöki Hivatalban nem kommentálták Orbán tetoválásait, mondván, ők már tavaly megszűntek. (A paparazzi-fotóért köszönet Rozmárnak.)

 

„A csocsózás fárasztó, ezért úgy döntöttünk Pistiékkel, hogy kicsit csillelünk, épp valamilyen veretős dubstep szólt az egyik sátorból, ahhoz jól megy a sör.” – számolt be Schmitt fesztiválozási szokásairól. A köztársasági elnök sokak bánatára a nemcsajozós pólóját viselte, egyértelművé téve, hogy ő csak a zene miatt látogatott le Sopronba.  (A fotóért köszönet Rozmárnak.)

 

Ahogy a hangulat egyre inkább tetőfokára hágott, Schmitt Pál visszatért a csocsózáshoz, miközben tradicionális Elnöki Beleszaglással illette az egyik frissen szerzett ismerőse, az ausztrál didgeridoo-válogatott vezetőjének hangszerét. 

 

Schmitt az Európai Unió hivatalos sátrát is meglátogatta, ám miután kiderült, hogy ott nem árulnak perecet, inkább csatlakozott egy közeli kockapóker-partyhoz. „Zsír volt, témázgattunk közben, kiderült, hogy mindannyian nagy rajongói vagyunk a nemrég kitüntetett Fluor Tamás munkásságának. Nyertem is háromezer forintot, az egy csomó sör.” – lelkendezett a köztársasági elnök.

 

A hivatalos látogatást egy közös fotó zárta, Schmitt még egy kis mókára is hajlandó volt a láthatóan jókedvű tádzsik lányok kedvéért.

„Szeretnék mindenkit emlékeztetni arra, hogy a Volt van, lesz, és…van.” – rögtönzött Elnöki Záróbeszédet Schmitt, majd megígérte: a Szigeten is ott lesz, úgyhogy reméli, annak a helyére csak jövőre állítanak országzászlót. 

16 KOMMENT