Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök az MSZP-ből kiválva új pártot alapít, amelynek Klubrádió lesz a neve.

A volt miniszterelnök viszonya annyira elmérgesedett Mesterházy Attilával, Steyr Frigyessel, Puch Lászlóval, Kátéem Ferenccel és Szekeres Imre maszkmesterével, hogy kilép a pártból. Úgy döntött, részben saját vagyonából, részben pedig a Klubrádiónál néhány hónap alatt adományokból összegyűjtött 120 millió forintból ütős pártot alapít.

„Anyósom talált a vécétartályban egy kis pénzt, és adtak a hallgatók is, meg az új szponzorom, a Converse is utalt pár milliót, így nem lesz gond a lobbi elindításával” – mondta a leendő pártvezér.

A Klubrádió párttá alakulása sokak szerint kétes; az adó most Bolgár Pátriárka vezetésével egyfajta egyházként működik, ezért nem lenne szerencsés a vallás és a politika összekeverése.

Ezen a véleményen van Semjén Zsolt is, akit egy Galapagos-szigeteki aknavetős vadászat után értünk utol.

„Ez felháborító, ez így nem lenne…ööö, bocsánat! Atanáz, mondd meg a Miguelnek, hogy tekerjen egyet a leguánnal töltött medvefókán…Szóval, ez így ahogy van, nem lenne helyes, kérem szépen” – mondta Semjén.

Ami pedig a főleg térdharisnyás, otthonkát viselő, vastagon kirúzsozott nyugdíjas személyzetis nőkből álló hívőket illeti, ők már eddig is tisztességesen fizettek percdíjat a rádiónak. (Rosszindulatú jobboldali kritikusok szerint azért hívják a hallgatók Bolgár Györgyöt drága Bolgár úrnak, mert nagyon sokba kerül. – a Szerk.).

Az új párt koncerttel egybekötött alakuló ülése június 29-én lesz a Syma csarnokban, amit a helyiség tulajdonosa kedvezményesen, 120 millió forintért biztosít a Kók-Adó Bt., mint közvetítő bevonásával.

Sokakat megzavart a hivatalos, „Gyurcsány Klubrádió néven alapít új pártot” kommüniké, mert azt hitték, Gyurcsány Klubrádióra cseréli eddig jól bevált keresztnevét, a Ferencet.

A Klubrádió vezetősége azonban megnyugtatta a szimpatizánsokat, az exminiszterelnök nem keresztnevét lecserélve, hanem azt kiegészítve lesz Gyurcsány Ferenc Klubrádió. Egyrészt így jobban tud azonosulni új pártjával, másrészt az adományozók így tényleg láthatják, jó helyre ment a pénzük.

11 KOMMENT

  1. HüJeség! Adó optimalizálási okokból (ejtsd: adócsalás) nem pártot, hanem egyházat alapít “Kikorán kell” néven! Felkészülvén Törökország csatlakozására már most sandán mohamedán húrokat penget (l. az egyház nevét).