A heves vitákat kiváltó problémát, miszerint nagyon drága az elbutult, vagy csípőtörött, egyedülálló idősek gondozása, sikerült megoldania a Szociális Államtitkárságnak.

A 2011. július 1-jétől érvényes szabályozás szerint minden család, ahol nem él idős rokon, kap egy magányos öreget. Így nem csak az állam válláról kerül le teher, de a családok szociális érzékenysége, és az elfeledett háromgenerációs együttélés is biztosított lesz mindenhol.
 
Már jövő héttől lehet a Vaterán és az E-bay-en is öregeket választani.
Javaslom a proaktív hozzáállást, hogy aztán ne legyen duli-fuli, mert nem olyan az idős polgártárs, amilyet akartak!” – mondta Jegenye Frigyes, szociális szaktanácsadó.
 
Aki nem elég gyors, annál könnyen landolhat olyan öreg, akit nem szíves fogadnának be. Ilyen lehet egy alkoholista bányász, aki a második liter vodka után mindig nekiesik csákánnyal a beépített szekrénynek, és meg sem áll a családi páncélig.
 
Egy nyugdíjazott pásztortól kevésbé félnek, mert kényelmes, és praktikus társ. Októberben bekeni magát mangalicazsírral, és legközelebb csak májusban kell behozni a lakótelepi erkélyről. Ritkán kell csak bégetni párat a nappaliban, gyapjúpulóveres ölelgetést, cirógatást, esetleg kiskifli-nagykifli összebújást nem igényel.
 
Veszélyes lehet viszont a szenilis néni, aki folyton villamoson érzi magát és tolakszik a vécében, majd az ablakból a szomszéd Opel Corsájának a tetejére üríti az éjjeliedényét. A legnagyobb kockázatnak továbbra is azok vannak kitéve, akik egy frissen nyugdíjazott 40 éves buja balett-táncost, vagy egy 38 éves agresszív, játékgépfüggő készenléti rendőrt kapnak.
 
Az előzetes felmérések szerint az interneten kíméletlen harc várható szellemileg friss, tüchtig, rácsos sütit készítő, kötögető nagymamákért, és a huncutul kacsintó, fafaragó, ősz bajuszú nagypapákért.

14 KOMMENT

  1. Régen szerettem a Hírcsárdát. Mostanában nem.
    Mert azt látom, hogy ők adják a tippeket a kormánynak, amit azok szépen törvénybe is iktatnak. Hírcsárda lett a Magyar Közlöny Online. Ami itt le van írva, az lesz… Majd a Szíjj-Artu és a Sith Pál kihirdeti, a Pincér és a Gázár János meg betart…

    Vissza a régi Hírcsárdát! És Trianont is csatolják vissza!

  2. Nem kéne ilyen látnoknak lenni, mert holnapután törvénybe iktatja néhány buta és tanácstalan politikus. Az 50-es években volt divat a lakások kisajátítása. Aki túl nagy lakásban élt, ahhoz beköltöztettek idegeneket.
    Most, a devizahitel.mentő program már csak egy lépésre van ettől. Óvatosan fogalmazzatok, nehogy a humor valósággá váljon.

  3. A szocreálban kínunkban röhögtünk Hofi viccein, akkor csak az maradt, meg a remény, hogy lesz az még úgy se. Most, hogy újra makulátlanul időszerűek lettek a 25-30 éves poénjai, nos, nem igazán tudok szívből nevetni. Csak kínomban, mint akkor. Ez nem jelent semi jót, legfeljebb azt, hogy van még humorérzékem. De a Vujity Trvtko poénját másnap a parlament elé terjesztő képviselő esete óta meggondolom 2x is, hol mit mondok:)