A Sziget, Volt és egyéb nagy fesztiválokon kívül több kisebb rendezvény is várja a fesztiválközönséget a 2011-es évben. Ezekből szemezgettünk.

  • Lámadobáló Feszt – Nagykanizsa

Hagyományteremtő céllal indítottuk ezt a fesztivált, úgy véljük, valós igényekre reagáltunk az ötlettel.” – nyilatkozta Gerendai Károly, a Sziget fesztivál szervezője. A Dél-Amerikában őshonos állatokat itt meg lehet majd dobálni, de a bátor és erős fesztiválozók el is dobhatják őket. Játékos versenyek, magyar kézműves sörök és pálinkák széles választéka várja az egész családot a Rába partján.

  • Elkényeztetett Főiskolások Országos Találkozója – Siófok, augusztus

Az EFOTT indokolatlanul magas árakat kínál, amelyet a résztvevők szülei is megengedhetnek maguknak – a fellépők között több, hallgatói körökben népszerű horvát és magyar dubstep-DJ is megtalálható lesz. Külön érdekesség, hogy az összes nyári fesztivállal ellentétben itt nem lesz Diákhitel-stand, a Bacardi Breezer-koktélokat viszont féláron adják majd. 

  • Meglesztartva! Fesztivál (valamikor július végén) – Agárd Velence szervezés alatt

Az Agárdi Velencei fesztivállal kapcsolatosan folyamatosan változnak az infók, a legutóbbi állás szerint egy jegy 30 ezer forintba kerül majd, és lehet, hogy mégis inkább egy őszi fesztiválra lesz érvényes. Telefonon próbáltuk elérni a szervezőket, de ők csak azt írták Facebook-on: az esemény mindenképpen meg lesz tartva, hiszen ezért lett ez a neve is, ügyet sem kell vetni arra, hogy a kontaktként megadott telefonszám már nem él.  

  • Tankhajófesztivál – Debrecen

Immár második alkalommal rendezik meg a különböző szállító tankerek ünnepét a cívis városban. A Duna helyi ága mellett megszervezett rendezvényen klasszikus magyar rockzenekarok adják meg a hangulatot a tankerek virágos díszúsztatásához. De lesz tankhajófestő-verseny és zongoraszétverő házibajnokság. A kétnapos fesztivál díszvendége idén Dimitrij Medvegyev, a legrangosabb sztárfellépő pedig Dieter Bohlen lesz.

  • Rózsaszín Erőszak Fesztivál – Pápa

Idén is összegyűlnek az agresszív melegek, a fesztiválon fellép MC Killah Fashionista, a brit Murda Bears és a norvég Runnskogen Pride blackmetál zenekar, hogy csak a legnagyobbakat említsük. Az általában zavargásokkal kísért rendezvényt minden évben más ország rendezi meg, tavaly emlékezetes botrány tört ki, amikor Stockholmban a rendezvény résztvevői téglával megdobálták a helyi Axe dezodorgyárat.

4 KOMMENT