„Olyan ez, mint amikor a fény a hajadon és a lépcsőn ugatok a zárral” – mondta el a nyáron újra összeálló Hiperkarma új lemezéről Bérczesi Róbert, frontember.

HírCsárda: Mi miatt döntöttél úgy, hogy három és fél év szünet után visszatérsz? És hogyhogy ilyen könnyed dalokkal?
Bérczesi Robi: Nem lehet nem csinálni ezt. Érzed, hogy belebetegedsz, de ő nem kéri hogy figyeld, és a naponta kiürülő hamutál néz csak hátba az éjszakai buszon.

A vallást teljesen kizártad az életedből? Vagy tudod kétfelé osztani a figyelmed?
Csak abban hiszek, amiben hinnem kell, és hogyha elhiszem, minden más lesz, és akkor hívő maradok, és ha felém gondolsz másokat akkor kérlek, hogy soha ne bánts.

Szeretnétek valakiket megszólítani az új dalokkal? Vagy csak örömzene?
Az örömömből én fakadok, a dal és a lényeg tényleg ez, hogy mit látsz, amikor nem érsz el azért mert gyorsabban rajongok érted. 

Mennyi szójáték várhat az új albumon?
Ha volt, ha van, akkor nem lesz, de ezt ha figyelsz, már tudod. Amit ebbe beletekerek azzal beletakarodik az a fény, ami olyan volt, de nem lesz mindig a barátod.

Mindenesetre sok sikert kívánunk a koncertezéshez is!
Meglátod, valamilyen úton-módon majd felavat a hatalmas kékség, és az egyik közte én leszek. Megjött a holnap, a tegnappal ugyanúgy látomásokat cirógat, mint a kutya meg a macska de a barátom vagy, ezért odafigyelek terád… Kösz.

63 KOMMENT

  1. “Csak abban hiszek, amiben hinnem kell, és hogyha elhiszem, minden más lesz, és akkor hívő maradok, és ha felém gondolsz másokat akkor kérlek, hogy soha ne bánts.”
    Ez egy gyönyörű, már-már SP-s gondolat. Biztos nem valami beszédből idézett?

  2. Ingyombingyom tálibe, tutálibe málibe. Ettől függetlenül én sokat hallgattam, tetszett. Egy liter tömény után meg mondok, írok különbeket is; csak én értem, de olyankor csúcsszupernek tűnik.

  3. @pause:

    Egyebkent csak az okosok veszik eszre hogy a szerkesztok sok mindent kitoroltek az interjubol.

    Hiaba ez meg magas a sok magyarnak akik mulatost meg Balazsi Petit hallgatnak. Ahhoz hogy ertsd a szovegeket kell ismerni a hatteret!!

    Persze lehet azt hinni hogy kamu, na de ugye a parasztbacsi meg a zsiraf esete is hasonlo!

  4. @kammatty: a megoldás további kulcsa lehet, hogy ez nem a hírek rovatban volt, amikor rákattyintottál, hanem a blogajánlóban.

    Aztán tovább lehet menni ezen az ösvényen, és felül a blog nevébe klikkantva annak koncepcióját felfedezni. Én emígyen próbálkoznék, miután nagyon helyesen rájöttem, hogy itt valamit nem értek, bár általában érteni szoktam a híreket. Feszültség, kíváncsiság, tulajdonképpen az egész világot ez mozgatja. Szex. Na, témánál vagyunk.

  5. @Nem Máté: persze a blog ajánlókban volt, meg a hírcsárdát is tudom, hogy humor, csak magával a cikk tárgyát nem tudom hova tenni, mihez kötni, és ezért köd az egész

    a valós dolgokat nem tudom hozzátenni, lehet olyan réteghez szól, ami szűk, és ez a kommentek számából is látszik és ezért nem értem, miért kapott ajánlást

  6. @kammatty: Akkor egyszerűbb az ügy, két eset van, a Hiperkama megismerése segíthet képbe kerülni, vagy még egyszerűbb ha leszarod az egészet, és megvárod a következő cikket, mikor már képben leszel eleve. Egyik népszerűbb technika a másiknál. Meglepő harmadik út lenne, ha valaki elmagyarázná a viccet kommentben. Most azonban rá kell kattintanom Ági dekoltázsára a hírcsárdakedvelő facebook profilok között, és innen is puszilom!

  7. Gyerekek!
    Ez egyáltalán nem vicces, álinterjúkat megjelentetni, pláne a legjobb barátomról. Én a hiperkarma szervezője vagyok a nevem Medgyesi Ferenc e-mail címem: pite@hiperkarma.hu, tel számom: 06 30 234 24 74 lakhelyem: 1021 Fekete I. u. 14. taj számomat és az adószámomat is megadom, és Te…, kedves álinterjú kreáló legalább a nevedet áruld el, mert azt még az impresszumba sem mered kiírni, hiszen mulya kis computerbuzi vagy akinek ilyen faszságokra van ideje. Remélem annyira tetszik neked hogy kétszer verted ki közben. Nekünk viszont tízéves munkánkkal szarakodsz ami bizony nem szép dolog. Küldd el az e-mailemre a nevedet és találkozzunk, ha ennyit sem mersz, senki vagy.

    Többiek! ne vegyétek be, a Robi sosem adott interút ennek a blognak. Nem haragszunk rájuk, de más nevében válaszolni a bugyuta kérdéseire
    nem szép dolog. Most még szépen kérem, vegyétek le az interjút. Most.

    üdvözlettel: Medgyesi Ferenc, a hiperkarma menedzsere

  8. @hiperkarma szervező: Én még azt kérném a tisztelt menedzsmenttől, hogy ne tessék szétbaszni a hülye fejét olyannak, akikre nem haragszanak! Meg tessenek egyeztetni a píáros kollégával, mielőtt az esti jól megérdemelt bebaszás után első lendületből elindulnak rendet vágni az internetben!

    én megadom mondjuk a Mastercardom PIN-kódját, az azért elég gáláns már: 5286

  9. Tényleg azt hiszitek, hogy ez olyan rohadt vicces, de a legtöbb olvasó (amint az feljebb is kiolvasható néhány hozzászólótól) egyáltalán nincs tisztában vele, hogy ez az egész portál csak álhíreket jelentet meg.

    Persze, lehet mondani, hogy aki nem tudja, az meg is érdemli, de az oldal üzemeltetőinek igenis kötelessége lenne ezt minél többfelé, minél több módon megemlíteni, mivel egy (mégha csak ál)hírportál szerkesztése igenis felelősség. Ha tetszik, ha nem, következményekkel járhat.

    A Robival (nem) készült álinterjú pedig valóban elég sértő lehet rá nézve. Ahogy fentebb Lamorak nevű hozzászóló tévinformációja is, miszerint “tényleg ilyen”. Nem, Robi egyáltalán nem ilyen.

  10. Próbáltál már viccet mesélni? Próbáld ki úgy is, hogy előtte bemondod, hogy figyelem, most vicc jön.

    Vagy írjatok egy Hiperkarma dalt, ami azzal kezdődik, hogy a következő sorok nyomokban művészi eszközöket tartalmazhatnak.

    Egyébként ezzel gecijó ötletet adtam, 100 Ft.-
    Meg a cikk szerzője védőügyvédjének is, de neki 30-ért megszámítom.

  11. Én értem a viccet, de az a baj (ebben az országban), hogy a humorhoz intelligencia kell.

    De pedig tény, hogy tapintatlanság mondjuk a féllábúnak azt mondani, hogy “Futás, haver, elmegy a busz!”.

  12. A féllábú hasonlathoz nekem már késő van, de azzal egyetértek, hogy az a baj ebben az országban, hogy a humorhoz intelligencia kell. A többi országban megelégszenek a fingós és pöcsös viccekkel, ott nincs para.

  13. @hiperkarma szervező: remélem feljelented a Gálvölgyi Showt, Fábryt, meg az összes Stand up comedy-s arcot is, ha netán a szájukra veszik Robi barátodat…
    @ikszüpszilon: sőt, zárjuk azonnal börtönbe Bede Mártont is, aki évekig élt abból, hogy másokkal álinterjút csinált! Hát milyen világ ez????

  14. Még jó, hogy a kedves(?) “hiperkarma szervező” nem haragszik. Mi lenne itt, ha igazán felmenne a pumpa?
    Arra meg nem gondol, hogy azzal viccelnek, aki valamiért érdekes, népszerű?

  15. @hiperkarma szervező:
    Mi az a hiperkarma? Az aurám nem értelmezi.
    Mivel nem adtad meg az oltási könyved számát, az ovis jeled, a fogorvosod anyósának a születési évét, ezért nem fog semmisem történni.
    Még műkszik a bürokrácia.
    De.
    Javaslom, hogy javasold Lézer Janinak, hogy javasolja az új kotmányban a módosítást az érdekedben.

  16. Erdekes… en Robival olvastam egy masik interjut es amikor kerdeztek tole, hogy mik a tervei a jovore nezve, kikhez szolnak majd az uj dalok, akkor meg ezt mondta, idezem:

    “Ha kiszurod a Napot, ki/becsavarod, nem latod, johet, ami volt, marad, ami lesz!”

    Most akkor, hogy van ez?! A Hircsardanak meg mast mond?

    Mondjuk utana azert ezt is hozzatette:

    “Belehabarodsz, ha hiszed, hogy az egnek faj, ha odamotyogom, hogy te vagy, aki kell…igen, igen…most, te vagy, aki vagy!”

    Igy azert mar ertheto… ugye?

  17. ne higyjetek neki, valójában én vagyok a hiperkarma szervezője! a nevem lakastos kevin, az ímélcímem ureshamutal@hiperkarma.hu, a telefonszámom 06-20-148-8653, 1980. április 14.-én születtem a vas megyei balogonyomban, szeretem a hosszú tengerparti sétákat, de írtózom a csótányoktól, az aszcendensem a rák!
    az interjú valós, és a hírcsárda GECISOK pénzt fizetett érte!

  18. @ikszüpszilon:

    ” a legtöbb olvasó (…) egyáltalán nincs tisztában vele, hogy ez az egész portál csak álhíreket jelentet meg.

    (…) az oldal üzemeltetőinek igenis kötelessége lenne ezt minél többfelé, minél több módon megemlíteni”

    nos szerintem akinek nem elég a fejlécben virító “Álhírportál” felirat az menjen kapálni internetezés helyett, ott kevesebb az ilyen zavarbaejtő momentum, mint egy viccoldal.

  19. Én egy feltörekvő zenekar szervezője vagyok – ha szükséges mindenféle személyes és személytelen adatot megadok -, és kérem a Hircsárda szerkesztőségét egy álhír megírására. A zenekar neve Motörhead, a frontember neve Lemmy Kilmister.
    Köszönöm.
    A szervező.

  20. Sziasztok, szeretnék a hiperkarma menedzserhelyettese lenni! Kiválóan tudok adatokat közölni és káromkodni, na meg persze nem haragszom! Napi két kakaó és egy vizeskifli is megfelelő ajánlat!

  21. A cikk olvasása előtt még csak a nevét se hallottam ennek a Hiperkarmának. Amikor elolvastam a cikket, se tudtam meg. Ámde a kommentekből kiművelődtem. Köszönöm! 🙂

  22. Én az ukrán maffia szervezője vagyok, és a főnököm, Vlagyimir-Nikolajevics Dragunov azt üzeni, hogy döntsétek már el, hogy kinek a térdét kell szétlőni.

  23. Bércesi Róbert vagyok, a híres fromtember névrokona. Szerintem ezen a portálon minden kommentelő hülye. Csak van, aki direkt az.

    A többi meg takarodjon innen a picsába, mert zavar. Az ilyen legyen hülye máshol, mert ott nem zavar.

    Köszelőre.

  24. @hiperkarma szervező:
    fúúú, télleg, ez geci egy dolog volt, tíz év munkáját teszi tönkre. stílusparódia, broáf.
    az a tetves karinthy is jól megmondta a magáét szegény adyéknak, meg a legjobb barátjának, kosztolányinak. tönkre is vágta vele a karrierjüket, ugye?
    Azért majd amikor kevésbé fuldokolsz a dühtől, menj el egy könyvtárba és kölcsönözd ki az így írtok ti-t.
    (közben pedig gondold végig, hogy a leglátogatottabb hírportál blogajánlóján keresztül ingyen kurvasok emberhez jutott el, hogy egyáltalán létezik ez a zenekar.)

  25. Amikor a szuperkozmosz fénye megcsillan a kék láncfűrész gondolatain, amely a drótos habtejszín alatt guggol, és átnéz a kürtöskalács lyukán, szerintem volt valaki, aki nem értette, hogy mit kiált a holnap.
    Most így gondolom, de ha nem értesz egyet nem érdekel csak szóljál????
    Vajaskifli.

  26. @hiperkarma szervező: ne ijedjetek meg ettől a blogtól, Hoffmann Rózsa is elérte itt amit akart. Mutassátok meg, hogy kik vagytok és, hogy nem akármilyen fából faragtak: írjatok a miniszternek, de mindenképpen legyen benne az a szó, hogy baZmeg, így, nagy Z-vel! Ez lesz a jel, ebből tudni fogják kik vagytok és mit kell tenniük.