Az oktatási államtitkárság legújabb kezdeményezésében az nyer, aki a leggyorsabban tudja megválaszolni a közoktatás fejlesztésére vonatkozó kérdéseket.

A kezdeményezést egy SMS-körkérdés előzte meg, amelyben az iskolaigazgatóknak 10 másodperc állt rendelkezésére, hogy a 1788-ra elküldjék a "Rózsa" szót.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint a visszaérkezett 12 SMS egyértelműen azt bizonyítja, hogy az állami szerepvállalást növelni kell az iskolákban, a pedagógusok 88%-a munkaideje kétszeresét szeretné óraadással tölteni, a válaszadók 77%-a szerint pedig felesleges kiadásnak minősülnek a pedagógusbérek és van annak a pénznek jobb helye is.

Az államtitkárság tervei szerint a helyes SMS-t küldő igazgatók a következő fordulóba jutva egy stúdióban bizonyíthatnák, hogy szeretnének tenni a közoktatás javulásáért. Az Okosabb vagy, mint egy államtitkár? című műsorban a leglassabbak és a leggyengébben játszók iskoláit összevonnák más intézményekkel (szeméttelepekkel vagy szennyvíztisztító telepekkel), vagy egyszerűen csak bezárnák őket egy szobába, hogy ne befolyásolja őket a szülői közösség, a diákok, vagy a kollégák véleménye bizonyos dolgokról.

Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár lapunknak elmondta: mélységesen felháborítónak tartja, hogy szavait idézőjel nélkül idéztük, mégis azt a látszatot keltve, mintha azokat ő mondta volna.

9 KOMMENT

  1. Egyértelműen látszik, hogy ez a hír nem igaz.

    Kérem, helyesbítsék az alábbiak szerint:

    Az Okosabb vagy, mint egy államtitkár? című műsorban a leggyorsabbak és a legerősebben játszók iskoláit összevonnák más intézményekkel (szeméttelepekkel vagy szennyvíztisztító telepekkel),

  2. PS: A Corvinus egyetem hallgatói közössége megállapította, hogy az egyetemen tanított közgazdasági alapok az Orbán-rendszerben nem érvényesek, ezért kéri az egyetem feloszlatását.