Picture unrelatedA korai nyár és a hűvös tavasz miatt tél, nyár, tavasz, ősz lehet az évszakok sorrendje 2012. január 1-től, ha a kormány módosítja az évszakok elnevezéséről szóló sarkalatos törvényt.

Az illetékesek szerint ez segítene több ágazaton is. Már folynak arról a tárgyalások a Kereskedelmi-és Iparkamarával, hogy esetlegesen még egy nyarat vezetnek be, ezzel is kitolva a balatoni szezont és lehetőséget biztosítva két kollekció bemutatására és leárazás utáni kiárusítására.

Az évszakok hasonlóan hazánk közjogi struktúrájához változatlanok voltak, mondhatni posztkommunista örökségként cipeltük ezt magunkkal. Most megvan a felhatalmazás, hogy ezen változtassunk. Egyszerűsítjük a hónapokat is, amint elkészül a Julius Caesar-terv, átállhatunk a vállalkozóknak és az adóbevallásoknak kedvezőbb naptárra is.” – fejtette ki Hanák Apolló naptárügyi kormánybiztos.

8 KOMMENT

  1. hmm..
    akkor meg kell kérni Higany Fricit hogy ugyan legyen már kedves ezentúl “nyári szél vizet áraszt”-ot énekelni ?
    és a mi lesz “halvány őszi rózsák”-ból ?
    és a nap-éj egyenlőségek ?

  2. Én nagyon csodálkoznék, ha ez nem kerülne be a Zalkotmányba! Magyar Nemzeti Évszakok. Nehogy később a mocskos komenisták kedvükre variálhassák a zévszakokat. A Zemberek is ezt akarták, erre adtak felhatalmazást.

    Énis két nyarat akarok, hadd vetkezzenek az utcán a lányok, télen semmit nem látni a csöcsökből. Ezentúl meg duplán!
    Naugye.