Az alkotmányozó applikáció lényege, hogy bárhol-bármikor tudjunk alkotmányt készíteni, amelyet aztán rögtön meg is oszthatunk barátainkkal.

Az egyelőre csak iPadra és iPhone4-esre optimalizált alkalmazással percek alatt elkészíthetjük saját alkotmányunkat. 3G-s vagy wifis internetkapcsolaton keresztül pedig rögtön ki is rakhatjuk Facebookra, Twitterre vagy éppen Tumblr-re, de csatolhatjuk e-mailhez.

Az alkalmazásnak van egy közösségi élményt erősítő része is: ha bejelentkezünk az adatbázisba, az app felrak minket egy térképre, ahol a szintén bejelentkezett barátainkat is láthatjuk, ha éppen alkotmányt készítenek. A belső chat-ten pedig érdeklődhetünk, hogy az előre megírt alkotmánypanelek közül ők melyiket használják. A kész műveket pedig pontozhatjuk is. Remek szórakozás!

Mint kiderült, az app egyik fejlesztője maga Szájer József volt, aki az Appstore-ban (az Apple online alkalmazás-boltja), a p_Szijjarto művésznéven regisztrált, mint alkalmazásfejlesztő, de véletlenül saját fotóját töltötte fel az adatlapra.

Az alkalmazás iConstitute néven már elérhető az online szoftverboltból.

14 KOMMENT

  1. hogyhogy nem Simon Zoltán?
    tényleg, sokkal egyszerűbb lenne, ha mindet Simon Zoltánnak hívnák, sokkal könnyebb lenne úgy szidni őket… korszakalkotó javaslatom: ezentúl minden politikust hívjunk Simon Zoltánnak!

  2. Szájertől megjött a levél, hogy szavazzak az alkotmányról. A papír végül nem pontosan azt a szerepet töltötte be, amire szánták, hanem szépen elégett. Lassan, komótosan, alulról felfelé égve, vagy öt percig égett. Legutoljára a feje tűnt el a lángok között. Szép volt, és kellemes látvány.

  3. “Mint kiderült, az app egyik fejlesztője maga Szájer József volt, aki az Appstore-ban (az Apple online alkalmazás-boltja), a p_Szijjarto művésznéven regisztrált, mint alkalmazásfejlesztő, de véletlenül saját fotóját töltötte fel az adatlapra.”

    Bakker ezen behaltam!!!!

    Amúgy nagyon helyes, hogy más szakma után néz. Ugyanis szerintem már nem sokáig lesz munkaviszonya. Max. 3 évet adok még neki ebben a pozícióban…

  4. Lemaradt, de hozzáfűzném: mint általában az új (profibbaknál) Alkotmá, bocs majdnem elírtam, alkalmazásoknál felajánlják alternatívaként a régit is. Hááát, én inkább maradnék a réginél.
    Az nem olyan egyoldalú. 🙂

  5. Nem új a dolog. Mi is ezen csináltuk a sajátunkat. Jókat röhögtünk a petivel meg a palival, akit az utóbbi időben viccesen csak pálesznek hívunk! 😀
    Amint elkészült már meg is osztottuk a Parlament Facebook oldalán.

  6. @Kappa1: Mert lenyúlni a 12 éves megtakarításunkat “nyugdíjvédelem” néven, “válságadó” címszó alatt megsarcolni cégeket (akik úgyis velünk fizettetik meg az extraadót), “kétharmados fülkeforradalom”-mal takarózva visszahozni a középkort az nem önkényuralom, ugye?