Vujity Tvrtko javaslata után, amely szerint az autókban is megtiltanák a dohányzást, a dohányosok egyre újabb területekről szorulnak ki. Vadászat, horgászás és curling közben is le kell majd mondani a füstölésről.

A szigorú jogszabály megtiltaná a benzines öngyújtók használatát is, sőt maximálná az egy légköbméterenként dohányzók számát is. A tiltott helyek listája is bővül, ám számos tevékenység közben is tilos lesz rágyújtani. Ilyenek lehetnek a könyvelés, fakitermelés, szabadban végzett idegenvezetés vagy árufeltöltés, CNC esztergálás vagy éppen a vadgazdálkodás. Néhány földrajzi helyszín is felkerült a listára, így tilos lesz füstölni a Kékestetőn, a Hortobágyi Nemzeti Park előtti bekötőút mellett valamint Kőszeg főterén.

A javaslatot előterjesztő képviselők arra is felkészültek, hogy esetlegesen illegális dohányzási hullám indul el, ezért ezeken a helyeken (még szabadtéren is) kötelező lesz füstérzékelőket felszerelni, amelyek az ÁNTSZ központi ügyfélszolgálatán jeleznek dohányzás esetében.

197 KOMMENT

  1. Lehet, hogy új amit mondok, de könyvelés és esztergálás közben már most is tilos a dohányzás.

    Szerintem az lenne a hülyeség ha nem lenne tilos a drog fogyasztás munka közben. mert jó lenne végre tudni, hogy a dohányzás az drog fogyasztás…

    Zalakaroson van egy erdei út és ott már most ki van írva, hogy tilos a dohányzás. Remélem, hogy sok természetvédelmi területen tilos lesz a dohányzás.

    Ki nem állhatom a vadászokat, de gondolom, hogy ott sem az az épeszű aki vadra vár és dohányzik, mert a vadaknak érzékenyebb a szagló szerve mint az emberé.

    Igen a természetbe azért megyünk, hogy ne a büdöset és a mérget szívjunk.

    A dohányfüstben többek között megtalálható a polonium210 radioaktiv mérgező anyag és még több mint 50 súlyosan rákkeltő anyag.
    http://www.cikiacigi.hu

    Nem vicces a poszt.

    Nagyon sokan gondolkodnak hasonlóan és ezért lehet az, hogy a tűzoltókhoz tetovált embert nem vesznek fel viszont az, hogy a tetoválás mentes tűzoltó dohányzik-e vagy sem az nem fontos…
    Ez az érdekes.

    Meg az, hogy annyi “mélymagyar” van és mégis milyen sokan az “amerikai szemetet” szívják és ragaszkodnak is hozzá más magyar emberek rovására.

    Nem véletlen, hogy az ombudman kiállt a törvény mellett. Nem a dohányzó egészségéről van szó hanem a dohányzó környezetében lévő élőlények (köztük emberek) egészségének a védelme fontos.

  2. Amúgy meg szerintem sem vicces a poszt. Beülsz egy kocsmába nemdohányzóként és másnap kiköpöd a tüdődet a füst miatt, mert persze szellőztetni nem lehet télen, mert megfáznak szegény bagósok. A ruhád ocsmány szagáról nem is beszélve. Lehet mosni mindent. Pedig csak eldumálgattál volna a haverokkal pár sör mellett.

    Reggel munkába menet meg persze úgy szállnak fel az emberek a villamosra, hogy bent fújják ki a füstöt.

  3. Én betiltanám a nem-gyereknemzési céllal történő kefélést is. Több okból:

    1) Feleslegesen von el energiát von a dolgozótól – amit a legtöbbször importból származó élelmiszerrel pótol.
    2) A pina utáni keresgélés elvonja a dolgozó figyelmét a munkától – így a kreativitásának azt a részét kivonja a nemzetgazdasági körforgásból.
    3) A baszás, az élvezeti kategória – de mint olyan, nincs belefoglalva az élvezeti cikkeket sújtó, jövedéki adó-körbe. Ez komoly adó-kiesést okoz az Államkasszának.

    Javaslom továbbá a kúrás-kommandók felállítását – amelyek rajtaütésszerűen ellenőrizhetik majd, hogy a dolgozók valóban pihennek-e a másnapi munkavégzésre…. avagy tiltott dugást eszközölnek-e?

    Persze, gyereknemzésre engedélyezett lesz – de ez csak előzetes bejelentés nyomán – és csakis hatóságilag ellenőrzött keretek közt.

    Mert rendnek kell lenni, basszameg !!!
    .

  4. Mondjuk a parlamentben is tilos lesz elvileg, nagyon helyes. A demokráciánk egyik legcsúnyább esete volt, amikor a nemdohányzó helyen dohányzó képviselők lekamerázása miatt kitiltották a tévét a parlamentből.
    @titantoma:
    én nem veszem az életet túl komolyan, a Hírcsárda a kedvenc hírforrásom, de ez tényleg nem vicces. A dohányosok mellett nem lehet, még viccből sem kiállni.

  5. Halistennek programozas kozben meg szabad 😀
    @NoCigi:
    Miert ne dohanyozhatna egy tuzolto? Amig nem dobja el a csikket, engem nem erdekel. Ha meg eldobja, ugyis eloltja. 😀
    A dohanyzas LEGALIS, a drogozas nem. Persze addiktiv, tehat tekinthetjuk drognak, akarcsak: az internetet, a csokit, a tvnezest, a sorozatokat, a chipset, az alkoholt, a kolat, az osszes edesseget es meg ezer dolgot.
    Igen kemeny dohanyos vagyok, megsem gyujtok ra termeszetvedelmi helyen vagy erdoben, meg barhol, ahol ugy velem, hogy kurvara nem illik.

    A “ki nem allhatom a vadaszokat” reszre meg inkabb nem is valaszolnek… Aki unalmaban szorakozaskepp vadaszik, az sem lohet le mindent mindig.
    Ha nem vadasznanak neha, akkor tulszaporulat lenne.
    Gondolom nem cigizel, nem iszol alkoholt, nem eszel hust, novenyt sem, mert egyesek szerint mar annak is vannak erzesei, es kulonben is, milyen szep az alma a fan, ne tegyuk tonkre.

  6. Javaslom a békefenntartás, és a bankrablás közbeni dohányzás betiltását.
    Valamint a dohányzók szurokba és tollba hempergetését, és nyilvános megkövezését.
    Ezután jöhetnek az egészségtelenül táplálkozók, majd az egyáltalán táplálkozók, és legvégül azok, akik ezeket a gonosz hülyeségeket kitalálják.

  7. @Nervus: a drogozás nem jogi kategória. Ha valaki drogot fogyaszt, akkor az drogozik. Elég égő amikor a dohányos megkülönbözteti magát a drogosoktól… Pedig hát a dohányzó drogozik. Ráadásul egyes dohányosok szoktak a legjobban ágálni az illegális drogok ellen. A legjobb amikor dohányzás közben tüntetnek a mariuhánás cigit fogyasztók ellen.

    Akinek a programozáshoz is drogok kellenek az sajnálhatja magát.
    Ma Magyarországon még mindig több helyen lehet mérgezni másokat dohányfüsttel mint ahol nem. Azonban normális munkahelyen már programozás közben sem drogozhatnál azaz dohányozhatnál.

    A legérdekesebb az volt amikor az összes fővárosi KDNP-és képviselő az aluljárókban való dohányzás tiltását nem szavazta meg. Most is várom, hogy a KDNP, hogyan fog szavazni.

  8. Felháborít ez az ÁLVICCESKEDŐ hozzáállás. Legkevésbé sem tisztelt hírcsárda! Itt lenne az alkalom hogy EGYSZER a MAGYAR kormány mellé állnátok a NÉP egészsége érdekében tett ikaroszi erőfeszítésük közepette!!! Vadászat és természetvéfelem közben pedig IGENIS legyen tiltott a dohányzás!!!! Ha valaki egy élőlényt VÉD akkor jogosan vélhető hogy közben a károsanyagtartalmú füsttel nem PUSZTÍT egyidejűleg!!!!!
    Hasonló a helyzet a könnyűbúvárkodással, sokan elfelejtik hogy a halak is GERINCES élőlények. GYURCSÁNNYAL és sok más “honfitársunkkal” ellentétben!!!!!

  9. @Ronald: “Én betiltanám a nem-gyereknemzési céllal történő kefélést is.”

    Ha már a hasonlatnál tartunk, a nemdohányzó ember környezetében való rágyújtás a kéretlen orális szado-mazo aktusnak felel meg… :))

  10. @lord_soth: Azért a biztonsági övedet kösd be és ne telefonálj kihangosító nélkül vezetés közben mert azért már ma megbüntethetnek. Borzasztó mi?

    Szerintem nem csak gyerekkel kellene büntetni hanem egyébként is. Minden autóban dohányzó kidobja a csikket az ablakon. Ez súlyosan tűz és robbanásveszélyes. Egyébként autón belül is csökkenteni kellene a tűz keletkezésének kockázatát.

    Kezdj el tiltakozni a biztonsági öv ellen is…

  11. @NoCigi: te figyu, én kávézom (=drogozom), namármost az eggyel fentebbi kommented szerint a vallás tiltja a drogozást. Akkor én most bűnös vagyok és a pokol tüzén fogok elégni, vagy mi?

    @almodhi: veled meg mi lett öcsém? elgurulut a pirula?

  12. @almodhi: Egyet értek.

    “Vadászat és természetvéfelem közben pedig IGENIS legyen tiltott a dohányzás!!!! Ha valaki egy élőlényt VÉD akkor jogosan vélhető hogy közben a károsanyagtartalmú füsttel nem PUSZTÍT egyidejűleg!!!!!”

    Vagy pedig kiderül, hogy mennyire álszent duma a vadászoktól, az a “védem a természetet” duma.

  13. Ha telfonálni, vagy szendvicset enni tilos vezetésközben, akkor a bgó miért kivétel? Megnézem melyik veszélyesebb, az égő cigi esik az öledbe, vagy a szalámisszendvics.

  14. @titantoma: Ha vallásos vagy és komolyan gondolod a vallásoságodat, akkor igen. Egyébként a kávénak nincs mérgező gőze mint a cigarettának és a szivarnak azaz a füstös dohánytermékeknek. Tehát a kávé fogyasztással közvetlenül nem mérgezed a környezetedben lévőket, ezért a kávéfogyasztása már nem terhelheti a lelkiismeretedet. Feloldozlak:)

  15. @Martian:

    Hagyjuk már a picsába az egészet.
    2011 Magyarországán, többtízezer magyar gyerek deklaráltan éhezik – vagyis alultáplált.

    Ezek a gecik meg arra költenek 39 milliót, hogy leváló, dohányzás–matricákat gyártassanak a szabad ég alá? Miközben a gyerekmenzák éléskamrái már töküresek?

    Még jó, hogy a szszesital az támogatott – azt lehet TV-ben reklámozni, otthon főzni, stb.
    Az jól áll nekünk.

    Tetű, álszent banda – és a sok marha még tapsol is ezeknek a figyelemelterelő-látszat-intézkedésnek.

    Apropó: Az 1 millió munkahelyből eddig mínusz 65 ezret sikerült megcsinálni.
    De a főgond, hogy ne bagózzanak a szabad ég alatt (se).
    .

  16. @Nervus:
    “A dohanyzas LEGALIS, a drogozas nem.”

    Pedig az LSD-vel magadnak ártasz, a cigivel meg nekem. Szóval fordítva kéne lennie, mert a törvény azért van, hogy megvédje az embereket egymás hülyeségétől.
    És persze a viccet értem, de ez egy olyan törvény, ami mellett 110%-osan kiállok, és nem akarom elviccelni.
    (Mondom, hogy a Hírcsárda a kedvenc, leghitelesebb hírforrásom.)

  17. @NoCigi te teljesen hülye vagy. 😀
    Valaki írta itt, hogy a kávézás is drogozás, akkor az ország jelentős része drogozik ?:D
    Az ilyen fanatikus dohányzásellenesek nekem mindig is furák voltak.

    Mint írtam: EZER MÁS DOLOG TEKINTHETŐ DROGNAK.

    Nem sajnálom magam, mert havi 300ezer forint körül keresek 🙂 És ebből 10-20 ezer megy el a DROGRA!

    De szerinted csak az baj, ha valaki mást is mérgez vele? Ez olyan kurva álszentség, hogy beszarás 😀 Dögöljön meg mindenki nyugodtan, ha csak magát mérgezi?
    Szánalmas vagy.

  18. @version: “az egeszsegugyi kiadas csokkenese csk 10-20 ev mulva jelentkezik”
    A dohányosok olcsóbbak az államnak, mint a nem-dohányosok, mert az életük azon szakaszát, amikor öregkorban sokat kell rájuk költeni (eü, nyugdíj, ingyen utazás, stb), már nem élik meg. Ez most kivételesen nem egy Hírcsárda-hír. 🙂 Én is meglepődtem, mikor olvastam.

  19. @Ronald: ezt nem értem. Csak mert a tető beázik, még ne javítsuk meg a betört ablakot?
    Szerintem a “de más is káros” meg a “de nem ez a fő baj” érvelések tévesek, mert más bűne minket nem igazol, és nem kell rangsorolni a problémákat ahhoz, hogy meg toldjuk őket.

  20. Siralomvölgy… A megállókban tilos, mi? Ott pöfékel boldog-boldogtalan…
    Éttermek? Közös légtérben ülnek a dohányosok a nemdohányosokkal.
    Menjetek el egyszer az Elvi Presley (volt Moszkva) téri Trombitásba! Garantált, hogy az összes ruhátokat sürgősen ki kell mosni, kész karcinóma az a hely… 🙁

  21. @Nervus:
    “De szerinted csak az baj, ha valaki mást is mérgez vele? Ez olyan kurva álszentség, hogy beszarás 😀 Dögöljön meg mindenki nyugodtan, ha csak magát mérgezi?
    Szánalmas vagy. “

    Ha ebbe is beleszólnánk, akkor az lenne a baj, hogy “saját magával mindenki azt csinál, amit akar, úgyhogy ne szóljunk bele”.
    De igazad van, én a dohányosok halálát sem akarom.

  22. @peetmaster:

    De basszus – ezek CSAK az ablakokkal foglalkoznak – mert az látszik az utcáról is.
    Közben nem csak a tető ázik – hanem már borul ránk az egész kupleráj.

    De ezek a szemétládák minden héten CSAK és CSAKIS az ablakok pucolásával-fényezésével foglalkoznak – a sok barom még meg is dicséri őket ezért.

    Közben már nem csak a tető megy szarrá, hanem már az alap is megrogyott – de az nem látszik.
    Az ablak az igen – azt még a hülyeproli is megérti.

    Csodálom, hogy az Alkotmányba nem akarták belefoglalni a dohányzás-tilalmat – úgy mint a vadvédelmet is.
    .

  23. 1. az mondja, hogy a cigi egy kategória a kemény drogokkal, aki már próbálta mindkettőt, meglepődnék ha utána is egyenlőségjelet tenne közéjük
    2. különbséget kell tenni a nemdohányzók védelme és a dohányosok elleni kereszteshadjárat között, utóbbi jogtalan és csak erősíti a dacot a dohányosokban és növeli a számukat

  24. Egyeseknek olyan elvakult elképzelései vannak a világról, ne legyen dohányzás, ne legyenek vadászok, szaladgáljon békésen az őzike a mezőn, miközben mindenki egészséges, tápláló füvet legel.

    Egyébként NoCigi, kategorikusan elkerülöd azokat a kérdéseket / felvetéseket, amire nincs értelmes válaszod.

  25. @Ronald: mondjuk az alkotmányban benne van az egészséges környezethez való jog, a dohányzásról meg egy szó se.
    Szóval mivel a passzív dohányzás káros (az összes halálozás 1%-a, kb. 1300 ember Magyarországon – autóbaleset tavaly 795, gyilkosság valami 240), ezért a dohányzás erkölcstelen, rossz stb. és bármilyen intézkedés jogos ellene.

  26. engem az rohadtul felidegesít (el is szívok egy cigit, csak előtte abbahagyom a fakitermelést), ha drogosnak bélyegeznek meg azért mert dohányzom, utolsó paraszt magatartás. az ember nem mondhatja el a véleményét bizonyos dolgokról normális hangnemben, mert azonnal náci, kommunista, zsidó, cigány, vagy drogos bélyeg kerül rá…. hol élünk?

  27. Nem fogok azért leszokni, mert pár hülye azt mondja, hogy ez neki nem tetszik, ha már azért se sikerült, mert egyébként nekem se tetszik.

    Szóval én cigizek ugyanúgy, mindenhol ahol kedvem tartja, legyen bármilyen törvény.
    Arra persze figyelek, hogy ezzel mást ne zavrjak, mint eddig.

    Arra leszek kíváncsi mikor és ki tartatja be velem majd, hogy pecázás közben, vagy az autómban ne dohányozzak.
    Azt se tudják megcsinálni, hogy szórakozóhelyen ne cigizzek.

    A póker is zavartalanul megy 10 éve több helyen, pedig azt is már vagy 10 éve tilos.

  28. Jelenleg épp az folyik, mint amikor a szülő rádöbben, hogy túlkényeztetett gyerekét rá kéne végre ébreszteni arra, hogy ami EDDIG VOLT, az a NEM NORMÁLIS. Vagy ti mit szólnátok, ha egy kocsmában folyamatosan az asztalra tojnék, vagy csak ha simán folyamatosan bűzt keltenék?

    Egyébként úgy látom, hogy pl. a Brüsszelben lakó dohányosokat nem
    nagyon zavarja a dolog. Simán ki-be mászkálnak, és kint dohányoznak. A nemdohányzók pedig élvezik, hogy ugyanúgy vehetnek levegőt, mint
    otthon és nem kell lefekvés előtt és után is hajat mosni, meg az
    összes ruhát azonnal mosógépbe tenni a bűz miatt.

  29. @szrk: Mi az hogy drogosnak bélyegeznek? Ha droggal élsz, akkor miért háborodsz fel? Megveted a drogosokat? Ha dohányzol, akkor Te is drogos vagy? Eddig nem tudtad?

    Ez csak akkor sértő számodra ha Te eddig sértő módon megkülönböztetted magad a drogosoktól!

    Újra kell gondolnod magadban sok kérdést!

    Remélem lesz eredménye!

  30. @egerészölyv: ezt nem tudom. Én sem tartom sokra a dohányosokat: gyenge buta (fizet a méregért, noooormális?) és bunkó (mert eközben leszarja, hogy másokat mennyire zavar) embernek tartom.
    De talán összességében hasznosabb lenne leszoktatni, mint legéppuskázni őket.
    (A fene van ma velem, hogy ilyen békés vagyok?)

    @szrk:
    “ha drogosnak bélyegeznek meg azért mert dohányzom”

    mi ebben a tévedés? A cigi nem kell az életbenmaradáshoz, tehát nélkülözhető. Te még sem tudod nélkülözni, tehát függő=drogos vagy, ennyi. Ráadásul valamitől, ami _másnak is árt_.
    (Én csak a kenyérről, a vízről meg a tisztálkodásról nem tudnék lemondani.)

  31. @NoCigi: NEM DROG. Te *****, próbáld ki a heroint, aztán megtudod mi az a drog bazmeg.
    Újra írom:
    az internet drog.
    az édességek drogok.
    a kávé drog.
    Számomra drog a sajtos kifli, mert nem tudok élni nélküle. Megyek kiflielvonóra.

  32. @NoCigi: Az ember magáról alkotott képe fontosabb, mint bármilyen racionális, vagy csak annak vélt megközelítés.

    Én pl nem vagyok drogos, akkor se ha falra mászol, csak dohányos.
    Pl én is hiába gondolom, hogy egy flusztrált majom vagy, ha te ezt nem hiszed el.

  33. @NoCigi: ezek szerint úgy tűnt számodra hogy én megvetek valakit, pedig nem így van. én érzem a megvetést magamon azért mert dohányzom és ez igenis felháborító. dohányosként mindig igyekszem tiszteletben tartani azoknak a füstmentes környezethez való jogát, akikkel egy légtérben vagyok, nem szemetelek (az autóban is van egyébként hamutartó, onnan se dobom ki az útra a csikket) és ugyanezt a toleranciát én is elvárom azoktól akik úgy döntöttek h nem dohányoznak.

  34. @szrk: Fenébe, megelőztél, pont ezt akartam én is írni, amivel lezártad a kommented.
    Én tolerálom, hogy sokan nem dohányoznak, sose csináltam még olyat, hogy rágyújtottam volna olyan környezetében, akit zavar a füst. Akkor ők meg tolerálják, hogy dohányzom és ne győzködjenek arról, hogy milyen rossz. Én sem magyarázom el nekik, hogy milyen jó és gyújtsanak rá.

  35. @hotelalfa: A snuss svédországban engedélyezett. Egyébként az EU-ban tiltott a forgalmazása.

    Ha valaki csak magát mérgezi az nem zavar, de füsttel mást is mérgez. Ezért én nem is értem, hogy a Snuss-t miért tiltják és a füstös dohányterméket miért nem.

    Azaz tudom képmutatás miatt. A snuss fogyasztás ugyanúgy egészségtelen és gusztustalan mint a füstölés. Azonban a cigi és szivar gyártóknak erős a lobbi erejük. Majd meglátod, hogy hogyan fogják kiherélni a törvényt! Te örülhetsz én nem fogok, hogy a magyarok képmutatása mekkora. A nagy magyarok az amerikai dohányipari multikat szolgálják. Ráadásul a mélymagyarok is teljesen beszopták a dohányipar trükkjét és az ő szlogenjeiket mondogatják.

    Ennyi.

  36. @Nervus: éltem már internet nélkül, de gondolj bele, ha nem lennék itt, kivel vitatkoznál?
    Szóval a net nem káros. (Másra. Konzekvensen nem veszed észre se te, se a többi dohányos az erkölcsi érvet.)

    @szrk:

    “én érzem a megvetést magamon azért mert dohányzom”

    Milyen tiszteletet érdemel egy gyenge, ostoba bűnöző? (Kifejtést lásd @peetmaster: alatt)

  37. @szrk: Ha igazán toleráns dohányos lennél, akkor nem találkoztál volna olyan nemdohányzóval, aki rossz szemmel nézett rád azért mert dohányoztál. Csak nem azért mert büdös szagot áraztottál magadból?

  38. @NoCigi: “Azonban a cigi és szivar gyártóknak erős a lobbi erejük.Majd meglátod, hogy hogyan fogják kiherélni a törvényt!” Tényleg ezt a tendenciát véled felfedezni? Mert akkor te egy másik meccset nézel 🙁

  39. @NoCigi: Vannak akik szerint a hamburgereket kell betiltani, de nekik is túl nagy a lobbi erejük.
    Valaki szerint csak biciklizni kéne, mert az autók mérgezik a földet.
    Mások meg a vegetáriánus étrendre esküsznek.
    Olyan is akad aki azt mondja, hogy csak a misszionárius póz az ami ildomos, mert a gyereknemzéshez az bőven elég.

    Mindben van igazság. Azért én még élnék egy kicsit mielött meghalok.

  40. @peetmaster: De, észreveszem. Szerintem az is fontos, ha valaki csak önmagát pusztítja. De nektek csak az a fontos, hogy a ti pici életetek ne legyen “veszélyben”.
    Egyébként, ha éhenhalok azért, mert egész nap netezek, akkor a családom gyászolni fog és rossz lesz nekik, tehát másra is káros.

  41. Az a baj a NoCigi-félékkel, hogy kéretlenül prédikálnak!
    Én nem dohányzom, de nem szeretném, ha ilyen lények küzdenének értem…
    Beteg és demagóg fajta az összes önjelölt érdekvédővel!

  42. @Nervus: Remélem mihamarabb be lehet tiltani majd a benzinnel és dízellel működő autókat:-)) A különbség csak az a cigaretta és az autó közt, hogy az egyik szükséges, a másik egy felesleges, mások életét is veszélyeztető drog.

  43. @egerészölyv: ezt pont te kérdezed?:D Olyan baromságokat írsz, hogy inkább rád meg nocigire mondanám azt, hogy szívtok valamit :D. Úgy csinálsz, mintha egy bedrogozott sorozatgyilkos lennék :DD

    Egyébként nem, nem drogozom. Jaj de, hiszen dohányzom, meg kávézom is. Tehát illegális drogokkal nem élek.

  44. A dohány az drog. Legális, de ettől még az. Tájékozatlanság mást állítani:

    “A dohányzás mint drog
    Néhány éves dohányzás után mely idő alatt a szervezet folyamatosan károsodik függőség alakul ki, mely erősebb, mint az alkohollal vagy bizonyos “keményebb” drogokkal szembeni függőség. Ekkor a dohányzásról való lemondás már rendkívül nehézzé, sokak számára egyenesen lehetetlenné válik. A függőséget okozó hatás gyermekekben gyorsabban, de fiatal felnőttekben is már 3-4 év alatt biztosan kialakul.”
    cigiszunet.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=67
    Az autó pont úgy veszélyes a társadalomra, mint bármi más, ami miatt balesetet szenvedhet az ember. Ezen az alapon a metró, a vonat és más közlekedési eszköz is veszélyes.

  45. Jogom van jó levegőt szívni, tiltsuk be az összes autót, motort és a kéménnyel rendelkező gyárakat, továbbá a repülőgépeket és a motoros hajókat és a tömött buszon büdöset fingókat.
    Ez miért nem jön szóba?

  46. @NoCigi: és alakuljon meg a precrimen csoport a BRFK-n, és tartóztassák le, aki elkövetne brámiylen bűncselekményte, mielőtt még elkövetné. (Gyengébbek kedvéért Philip K. Dick: Különvélemény)
    Kapjál már magadhoz, ki vagy Te hogy tényként állítasz bármit is olyasmiről, ami nem tény? Az ilyen idióta, meggondolatlan emberek miatt keletkeznek idióta törvények az utóbbi időben.
    Kikérem magamnak, hogy megbízhattalan drogosnak titulálj ismeretlenül, törvényt bujts ellenem (és mások ellen), miközben a cigire magam keresem a pénzt, amiből közterheket fizetek és a jövedéki adót is megfizetem és nem gyújtok rá a tiltott helyeken. Ilyen alapon akár sterilizációs törvényt is kezdeményezhetne bárki a dohányosok ellen, mert valószínűsége áll fenn, hogy az utód is hajlamos lesz. Hitler vagy Causescu nem rokonod véletlenül?
    Nem a dohányzás káros az egészségünkre, hanem az ilyen idióta, át nem gondolt túlbuzgóságok. Arra is gondolj, hogy Neked is lehet olyan tulajdonságod, szokásod, ami meg nekem nincs, és akkor én is nyujtsak be törvényjavaslatot avgy idióta ötleteket a te rovásodra?
    A lakásom, az autóm, vagy a hétvégi házam az én tulajdonom, magánterületem, ott Te ne akarjál szabályozni semmit! MIndenki a sajátjával verje a csalánt, az lesz a legjobb.

  47. @Észkombájn: ezeket a jellemzőket sok szenvedélyről el lehetne mondani. lehet, hogy drognak van nyilvánítva a cigi, de a “drog” és különösen a “drogos” kifejezés szerintem egyáltalán nem áll meg a cigire és arra az emberre aki dohányzik. szerintem a dohányzó embereket válogatás nélkül drogosnak nevezni tájékozatlanság, függetlenül attól, hogy esetleg papírod van róla, hogy a cigi ebben az értelemben kitölti a drog fogalmát.

  48. Nem tudom hogy mit kell annyit problémázni a cigin. Egyszerűen meg kell szüntetni a dohánygyárakat, na jó lesz egy pár ezerrel több egészséges munkanélküli, meg minimum száz milliárdal kevesebb adóbevétel. De ez nem probléma mert a kiesett adót azt ráteszik neked a kenyérre és a tejre és már egészséges lesz az egész nemzet, a parlagon maradt dohány főldeken meg majd izraeli üzletemberek csinálhatnak kaszinót.És minden csoda három napig tart csak.

  49. @Nervus: A dugódíj? Érted?
    Álltál már katalizátoros autó mögött? Büdös volt?
    És nem a BKV buszokra és teherautókra gondolok.

    Álltam már dohányos mögött büdös volt és mérgező.
    Polonium210 mond valamit?
    Nézd meg mi van a dohányfüstben és hasonlítsd össze a katalizátoros autókkal! (Amelyek még mindig mérgeznek, de nem közvetlenül mellettem).
    http://www.cikiacigi.hu

  50. ha pl azt hallod valakiről, hogy “drogos”, akkor mi jut eszedbe? az, hogy elszív napi 5-10 szál cigit, vagy az, hogy heroinfüggő, aki már lop, rabol azért, hogy anyaghoz jusson? esetleg mindegy, hogy melyik? akkor ez nem tájékozatlanság?

  51. @NoCigi: Aahah 😀
    A dugodij megoldas a mergezesre vagy mi?
    Egyebkent a bkv busz es teherauto is mergez. Es eleg sok van beloluk.

    Mergezo. Igen. Mar a puszta erintesem is GYILKOL.
    Nezd meg, hogy mi van a BKV-busz fustjeben es hasonlitsd ossze a cigivel.

  52. @waszabi: Az egészségem meg az enyém és közterületen nem árthatsz az egészségemnek!

    Az autódban sem csinálhatsz azt amit akarsz. Biztonsági övet be kell kötnöd!

    A gyereked élete sem a tiéd!

    A környezetvédelmi ombudsman álláspontját is olvasgatnod kellene!

    A szabadság nem jelenti azt, hogy mások egészségét szabadon károsíthatod, mert TE DROGOSAN BESZIPKÁZVA ezt gondolod:

  53. @NoCigi: egyáltalán azt a szmogot, ami a nagyobb városokban van, nézd már meg. amit belélegzel akkor is ha km-es körzetedben nincs dohányos. ezek után még fogd már a dohányosokra hogy megölnek. agyrém.

  54. @NoCigi: Nekem is csak azért unszimpatikus a stílusotok, mert olyanok vagytok, mint valami nagyon rossz sales-es. Szerintem ha nem egy cigi ellenlobbiba keveredsz be régen, akkor már rég aloeverát árulnál. Folyamatosan a saját honlapotokat linkelgetitek, idegesítő. Ennyi erővel linkelgess politikai híreket a HírTV, vagy az ATV honlapjáról… Mellesleg én is támogatom a kocsmákban való cigi betiltását, sőt sok dohányos ismerősöm is.

  55. @szrk: Ha a dohányosok nem gyújthatnak, akkor tökre idegbetegek lesznek. Angliában le is löttek egy biztonsági őrt.

    Hány olyan eset lehet amiről nem tudunk és összefüggésben van a nikotinfüggőséggel.

    Azaz a dohányzás megvonás teljesen ugyanolyan tüntekkel jár mint más drogok megvonása.

    Nevetséges, hogy a dohányosok, hogy kiakadnak a drogos megfogalmazáson. Ha szégyenled, hogy drogos vagy akkor szokj le róla!

  56. @NoCigi: Kész, én feladom a veled való vitát, csak az tudod hajtogatni, hogy “DROGOS, DROGOS, DROGOOOOOOOOS”.
    Az észérvek mellett meg elmész.

    Persze, azért lőttek le egy biztonsági őrt, mert nem gyújthatott rá 😀 HOGYNE.

    Én hallottam egy olyat, hogy valaki sokat ivott és lelőtt valakit. Az alkohol ellen miért nem kampányolsz ennyire baszki?

  57. @NoCigi: ez megint egy nevetséges általánosítás. ennyi erővel mondhatnám h hitler azért követte el amit elkövetett, mert nem dohányzott, holott ha rászokott volna, lehet, hogy lenyugszik és szobát fest meg mázol élete végéig?

  58. Elmebaj. Szabadteri fusterzekelo meg a benzines ongyujto betiltasa. Komolyan beleorultek ebbe a dohanyzosdiba. A vador mivel jar az erdoben? Na, azt is be kell tiltani, mert fustol is meg benzines is (vagy dizel ami rosszabb). A halak is peticiot nyujtottak be a horgaszok ellen? LOL

  59. @Nervus: Akkor az az őr a dohányboltba volt szolgálatba?!Ugye,hogy veszélyes a dohány.Ja! A “dohány”-ért már milliónyi embert gyilkoltak meg…..meg a smaragdért,gyémántért, aranyért is…..Veszélyes a világ s a legnagyobb baj,hogy mindenki örökké akar élni,mint NoCigi,pedig itt mérgezi az ideg rendszerünket…..

  60. @Nervus: Hello hello! Miről szól ez a bejegyzés?

    Ébredj már fel! Nem ehhez a bejegyzéshez fogok írni az alkoholról és az autókról, mert az nem passzol ehhez a bejegyzéshez!

    Tényleg nem normálisak a dohányos-drogosok!

    Mindig másra mutogattok ha éppen veszélyben érzitek azt a nemlétező jogotokat amivel másokat szabadon mérgezhettek.

    Ez a kormány gyáva! Ki fogják herélni a törvényt. Persze az előző még gyávább volt. Ezt el kell ismerni…

    A dohányipar és a politikusok húznak hasznot a nikotinfüggő drogosokból…

  61. @NoCigi: Te beteg vagy, újra leírnám. Hajtogatod elmebetegen, hogy drogoooooos, drogooooos. Mint az ovisok 😀 Tiszta hülye vagy ember, az ilyenekkel szívesen elbeszélgetnék élőben is.

    Eltereled a témát, mert eszed nincs, csak “drogosok, drogosok, dohányosdrogosok, nikotinfüggődrogosok bibibibiibiiiiiii”.

  62. @NoCigi: én befejeztem mára, sziasztok. NoCigi, remélem soha nem kerülsz dohányos társaságba és senki nem fog a füstjével gyilkolni, így neked sem lesz okod normális emberek agyára menni a hülyeségeiddel. minden jót, további kellemes időtöltést mindenkinek.

  63. Tudtommal tilos lesz búvárkodás közben, 200 méternél hosszabb távon futás közben (a rövidebb távokon egy slukk engedélyezett, de csak ha 50 méterhez értek), valamint hajnali 2 és 6 óra között fagylaltozás közben (csak vanília fagylalt esetén).
    Kivételes esetekben engedélyezik a láncdohányzást, amikor is a vendéglátó egységben lévők sorba állnak, első meggyújtja, egy slukk, továbbad, utolsó elnyomja.

  64. már csak az a kérdés, hogy hogy jönnek ide az autósok meg az autózás gázai (én csak metró/villamos/villanyvonat kombóval nyomom).

    Arra nem jött válasz, hogy mások büdösítése mennyiben mentesít engem bármi alól.

  65. @peetmaster:
    Úgy jön ide, hogy az autósok is mérgeznek, jobban, mint egy dohányos. Az utolsó sorod meg nemtudom, hogy mire szól.

    Egyébként idézet a blogodról (látom a rózsaszín szoknyában seggét rázó férfit véded, az biztos jobb, mint egy dohányos :D):
    “Szerintem a szólás- vagy akármilyen szabadságba nem fér bele az, hogy azt másoktól el akarjuk venni. Aki mások szabadságát korlátozni akarja, az a szabadságot akarja korlátozni, azaz nem hisz benne, azaz nem követelheti, hogy neki legyen joga a szabadság nevében megtenni valamit.
    A szabadság mindenkié. Ha van. Ha csak egyeseknek van, az nem szabadság.”

  66. Gépjárműben, vezetés közben dohányozni ugyanolyan veszélyes, mint telefonálni. BETILTANI és SÚLYOSAN BÜNTETNI KELL A VEZETÉS KÖZBENI CIGIZÉST!!!!
    Sajna, nem egy súlyos, sőt halálos baleset következett be az ölbe hulló cigarettaparázs miatt. A kidobott csikkek által keletkezett tüzekről nem is beszélve…

  67. Na azért már mindent nem kellene megtiltani… Pl.: otthon a pincében egy fél cigarettát engedélyezhetnénk. Mondjuk úgy, hogy hosszában, félbe vágatjuk a cigarettát… 🙂

  68. Mindenféle tiltás valamilyen módon, mindenképpen füstölgésre kényszeríti az embert.
    Ha a passzív dohányzást károsabbnak tartják, mint a konkrét dohányzást, akkor tessenek rászokni! 🙂

  69. @Nervus: ja, és az utolsó sor az autókra vonatkozott.
    Attól, hogy ők (is) büdösek, semmiben nem mentenek fel téged.
    Ez olyan, mintha én ellopnék 100.000 forintot valakitől, és akkor te erre hivatkozással még 10.000-ret ellopnál, mondván, hogy “de peetmaster is lopott, sőt, többet”.

  70. @NoCigi: Ha valóban az orrod alá füstölnék, vagy rongálnám az egészséged, az valóban intézkedést kívánna. De nem történt ilyen. Ezért csak olyan törvényjavaslatokat tegyél vagy támogass, amelyek arányosak a kockázatoddal. Hogy mitől félsz, az csak benned van, de az alapján nem korlátozhatod aránytalanul mások szabadságát. Ezen az alapon az autókat is be kellene tiltani, mert elüthetnek bármikor. A gyerekek se biciklizhessenek, azt is ne kellene tiltani, mert beütheti a fejét ésmaradandó károsodást szenvedhet. És még sokminden mást is.
    Lehet véleményed, de ha az mások szabadságának aránytalan korlátozására irányul, ráadásul általános félelemeid miatt, az nem életszerű.
    Másrészt ez a te szubjektív szempontod. KÖnnyen kiderülhet, hogy ugyan nem dohányzol, viszont olyan hobbid, szokásod van, ami meg az én egészségemre lehet veszélyes, és Te nem is gondolsz erre, mert magad felé hajlik a kezed. Én se megyek oberkodni semmi dologban sehová, amig konkrét fenyegetettségem nem merül fel. Élni és élni hagyni. Nőj fel ehhez, ne mástól várd, hogy a paranoiád körül ugráljon. Az én életem az enyém, és ugyanannyi szabadság és jog illet meg, mint Téged.
    Tehát maradjunk a közös helységek tilalmánál, egyes közterületek tilalmánál, de ahova semmi közöd, ott ne akard megtiltani se a fáramászást, se a dohányzást. Erről szól a demokrácia. Világos, nem?

  71. @waszabi: “Az én életem az enyém, és ugyanannyi szabadság és jog illet meg, mint Téged.”

    Ezaz! Ez a kulcs mondat. Ezért nem illet meg engem az a jog, hogy odafingjak az orrod alá nyilvános helyen vagy magamat összehányva, összecsinálva és magamból undorító bűzt árasztva, és mindenféle betegséget terjesztve üljek egy asztallal melletted egy vendéglátó helyen.

    És éppen ezért nem illet meg téged az a jog, hogy egy nyilvános helységben dohányozz mellettem.

    Ez arányos. Amíg ezt nem értik meg a dohányosok, addig fordítva ülünk a lovon. Egy generációnak szerintem fel kell nőnie júliustól számítva, hogy minden a normális kerékvágásba kerüljön.

  72. @Észkombájn: tényleg nem tudsz olvasni vagy csak az indulat okozza?
    Azt írtam, hogy tiszteletben tartom a dohányzási tilalmakat – ésszerűek. AZONBAN a magánszférámban, ahol Te nem tartózkodsz, ott NE tiltsák feleslegesen, csak mert egy semmiközehozzáokostojás ezt célszerűnek találja, biztos, ami biztos alapon. Nem én vagyok az első számú közellenség. Megtiltották a villamos megállóban, hát nem gyújtok rá, nem esik nehezemre. Mondjuk normális ember addig is csak valamelyik végében gyújtott rá, mert ott volt kuka, hamutartóval, de láttam én is hogy sokan leszarták. Hát ez van, ez a kultúrúlatlanság eredménye.
    Másrészt szerettem dohányozni szórakozóhelyen, ahol általában eddig is szeparáltan, kijelölt helyen lehetett cigizni, vagy megfelelő elszívó berendezés volt, úgyhogy ez a tiltás kissé túllőtt a célon.
    Szép estét!

  73. @Észkombájn: tényleg nem tudsz olvasni vagy csak az indulat okozza?
    Azt írtam, hogy tiszteletben tartom a dohányzási tilalmakat – ésszerűek. AZONBAN a magánszférámban, ahol Te nem tartózkodsz, ott NE tiltsák feleslegesen, csak mert egy semmiközehozzáokostojás ezt célszerűnek találja, biztos, ami biztos alapon. Nem én vagyok az első számú közellenség. Megtiltották a villamos megállóban, hát nem gyújtok rá, nem esik nehezemre. Mondjuk normális ember addig is csak valamelyik végében gyújtott rá, mert ott volt kuka, hamutartóval, de láttam én is hogy sokan leszarták. Hát ez van, ez a kultúrúlatlanság eredménye.
    Másrészt szerettem dohányozni szórakozóhelyen, ahol általában eddig is szeparáltan, kijelölt helyen lehetett cigizni, vagy megfelelő elszívó berendezés volt, úgyhogy ez a tiltás kissé túllőtt a célon.
    Szép estét!

  74. @waszabi: az orrom alá füstölsz.
    Nincs olyan elszívó, ami zárt térből ki tudná vinni a füstöt, ez mese.
    Nyílt téren szélcsendben 25-30 méterről is megérzem, és a dohányfüstnek nincs biztonságos szintje, minimális mennyiség is mérgező. És én nem akarok az autók, vulkánok, fingások elkerülhetetlen bűze MELLÉ egy további ELKERÜLHETŐ füstforrást. Dohányozni nem muszáj ugyanis.
    Közlekedni igen (nem feltétlenül 1 fő/autó módon a belvárosban), a vulkán meg nem személy, hogy felelőssé lehessen tenni a tetteiért.

  75. @waszabi: bocs, valóban nem tudatosult bennem, hogy a magánszféráról írsz. Ezen kívül azt is meg kell állapítsam, hogy úgy tűnik személyedben a dohányosoknak azon kisebbségéhez tartozó tagjához van szerencsém, akik kulturáltan dohányoznak, tekintettel másokra. Ha a többség is ilyen lenne, talán nem lenne szükség tiltásra sem.

    Neked is szép estét!

  76. Most akkor hogy is néz ki a dolog ? Emberi szabadságjogai csak a nemdohányzóknak vannak, a többi az meg mind gyilkos. Na persze a nemdohányzók azok valószínű hogy kis korukban sok tehéntejet fogyasztottak és ettől lettek ekkora marhák, hogy még a búvároknak is törvényileg akarják a dohányzást megtiltani. Én személy szerint csak egy csodát szeretnék megérni. Egy nap alatt mindenki hagyja abba a dohányzást ebben az országban és másnap már a nemdohányzók hápognának legjobban hogy az egészséges kajájukra rakja rá az állambácsi a több száz milliárdos kiesett adóját. Amen

  77. @Észkombájn:
    Van kocsid? Te milyen alapon füstölsz a „nincs kocsijuk” orra alá?
    Miért van szmog riadó, aminek semmi értelme, mert felháborodsz, hogy Te nem tudsz járni? 🙂
    Követelem, hogy a kocsik is csak a benzinkútnál pöfögjenek.
    Ha lehet, akkor mindenki a saját utasterébe. 🙂

  78. @Nervus: ÜDVÖZÖLLEK ! Már “az nap”, 20:04:13-kor kerestelek!,de nap mint nap gondoltam RÁD.No ,akkor jól éreztük magunkat s egy húron pendülve ,igencsak “jók” voltunk.
    ÉN BAROM! Mivel több (4-5)felé “figyeltem” ,de ezek szerint ,ez már NEM MEGY NEKEM! Jól elcsesztem ! “VÉRRE” szomjaztam s már vártam a riposzt lehetőségét……ÉN IDIÓTA ! ELSZÚRTAM,ELRONTOTTAM,ELBASZTAM,ÉN EGY BAROM VOLTAM,tán vagyok is.Ez az első eset,hogy nem annak toltam a lángot,kinek gondoltam.Azt azért furcsálltam,hogy annyira nem voltál ideges,hogy “visszanézz”…..???Biztos,hogy nyugodt s toleránsabb vagy,mint én.FOGADD ,IGAZÁN ŐSZINTE s BARÁTI KÉRÉSEMET! BOCS ! NAGYON BÁNTOTT,BÁNT azóta is!Örülök,hogy “össze jöttünk”s elnézésedet tudom kérni.

    Üdv. venszivar.

  79. @venszivar: Igazán megleptél 🙂 Megszoktam már (főleg itt és aznap), hogy érdekes válaszokat kapok, így nem idegesített különösebben.
    Azért is nem vettem észre, hogy keresel, mert inkább figyelmen kívül hagytam az innen jövő üzeneteket – meguntam a folyamatos sipákolást, hogy “megölsz minket te drogos” 😀

    De semmi baj, egyáltalán nem haragszom 🙂

    bye: nervus

  80. @Nervus: Nagyon vártam válaszod,de megérdemlem,hogy kínozz!
    Ne basszál már föl,hogy így vagy úgy,ezért vagy azért,de ennyire megértő vagy! Pár seggberúgást is “sajnálsz” tőlem?!Azért egy kissé haragudj!
    No nem “jó pofizok” tovább.Tényleg ,bocs s kösz!