Az új táblagépet egy erre a célra felkészített iPhone 4-es mutatta be Kaliforniában. Néhány újdonság az almás cég új csúcskütyüjéről.

Az eszköz rekord vékonyra sikeredett, alig 2 milliméter vastag, ezért is érdemes félbehajtva használni, akkor érezzük, hogy a kezünkben van. Az üzemidő megnövekedett az elődhöz (nem Császár – a szerk.) képest, köszönhetően a hátlap alatt rejtőző 2 lóerős mikrodízel meghajtásnak. Az iPad 2-t ezért érdemes csak szabadtéren használni. A károsanyag az USB-csatlakozón keresztül távozik.

A képernyő újfent bámulatos. Az írisz-technológiával készült kijelző annyira tűéles, hogy csak mechanikusan kifeszített írisszel lehet nézni. Az előre sterilizált kifeszítő szériatartozék.

Újdonság még a hátlapi két, egyenként 1,5D-s kamera, amelyek segítségével és a táblagép ügyes forgatásával tudjuk kamerázni a készülék kijelzőjét. A kamerákkal egyébként már ruhán keresztül is készíthető 4D-s ultrahang.

A készülék előre telepített tálca- és röplabdapálya-funkciókkal érkezik a magyar boltokba, várhatóan nem sokkal az iPad 3 megjelenése előtt.

3 KOMMENT