Mivel egyre több autós nem tudja kifizetni tankolását, a kutaknál ezután a liter és az ár mellett a havi részleteket is feltüntetnék 1 éves, 5 éves és 10 éves futamidőre.

A kormány is beavatkozást tervez, így elképzelhető, hogy a svájci frank hitelekhez hasonlóan limitálnák, hogy mennyit tankolhat egy autós, megtiltanák a 10 évnél régebbi kocsikba való üzemanyag vételezést, illetve a benzinkutas megvizsgálhatná az éppen tankolók jövedelmét, és havi járandóságának 20%-ánál többért nem adhatna ki üzemanyagot

Egy társadalmi szervezet demonstrációt hirdetett a MOL székház előtt, ám a magas üzemanyagárak miatt a tüntetők inkább otthon maradtak. A BKV-nál is fontolgatják a légitársaságoknál használatos gázolaj pótdíj bevezetését, így a 3 kilométernél hosszabb viszonylatokon 50 forintot is meghaladó összeget fizethetnek az utasok.

Máshol is jelentkeznek már a magas üzemanyag árak okozta gondok, így például több McDonald’s is engedélyezte a McDrive használatát gyalogosok számára és a pizzafutárok is csak előre utalás esetén viszik már ki a rendeléseket. A taxisok tájékoztatása szerint hamarosan előfordulhat, hogy taxirendelés esetén a sofőr busszal érkezik és az utast udvariasan hazakíséri.

7 KOMMENT

  1. A Hír Csárda eddig Art mozi volt, most Multiplex lett.
    Meg értem én a szerkesztőket, mert ha kölök van a háznál azt muszáj etetni, tej meg kifli kell a szájába.
    Ha csak egy verdát kell megtankolni, még akkor is sírva fordul ki az ember a benzinkútról.
    Globalizált világ, együtt kell élni vele!

  2. “A taxisok tájékoztatása szerint hamarosan előfordulhat, hogy taxirendelés esetén a sofőr busszal érkezik és az utast udvariasan hazakíséri.”
    Óriási!!! :D:D:D
    Az irodám padlóján fetrengve röhögtem a Palival! :D:D:D