A rendkívül átpolitizált MTI természetesen az Európai Unió Tanácsa Magyar Elnökségét ünneplő parlamenti ceremónia képeit is alaposan megszűrte, a HírCsárda viszont most megszerzett pár fotót, ami valamilyen okból kimaradt a hivatalos sajtóanyagból. Csak nálunk az eltitkolt képek!

Az ünnepségsorozat az Unió Háza átadásával vette kezdetét a Millenárison, amely jeles eseményen részt vett az Európai Bizottság elnöke, José Manuel Barroso is, a beiktatási mókusmajom azonban – kisebb botrányt okozva – nem foglalta el a neki fenntartott helyet a beszédek alatt.

Mivel az Unió elnöki stafétabotját a belgáktól vehettük át, az ünnepség második szakaszára hozzánk érkezett Yves Leterme ügyvezető belga miniszterelnök. A magyar és a belga kormányfő a beszédek mellett kölcsönösen megajándékozta egymást, és a magyar-belga baráti viszony elmélyítése is fontos része volt az eseménynek:

Leterme elnök úr egy különleges ajándékkal is készült Orbán Viktor számára. A leghíresebb magyar származású belga, Pándy András lelkész életét bemutató “Best of” válogatást adott át egy fémhengerben.

Mivel nem tudtak kitalálni egy erős jelmondatot a megadott időre a magyar EU-elnökségnek, így ezúttal a pódiumot is reklámfelületként értékesítették. A háttérben az esemént biztosítását felügyelő világhírű, egyébként szintén belga származású testőrszakember látható.

A hivatalos program után a parlament kupolatermében egy cinetrip party vette kezdetét, sokan már az ünnepség végét sem várták meg és külön erre az alkalomra a Szent Korona mellett felállított medencébe vetették magukat. Egyes beszámolók szerint éjfél körül Schmitt Pál és Kövér László is csatlakozott, Orbán Viktor viszont megfázásra hivatkozva távol maradt.

23 KOMMENT

  1. A parlamentben lakom, majd egy Mercivel lefurikázom enni az állatkertbe. A ZOO csemegétől mindig fényes a bundám, de azért hiányzik a Kövér László hajában való kurkászás.

  2. Sobri Jóska: Na, akkor mar konnyebb nekem. Valoszinuleg a mokusmajom aprilisi eltunese annyira sokkolt, hogy struccpolitikat folytatva kerultem a rola szolo hireket, felve valami kinostol 🙁

    Mókusmajom: Vegre, hogy szemelyesen is! Orulok, hogy jol vagy, mi itt nagyon szeretunk am! Ne sirasd Kövér László hajat, amiota a bajusza is olyan kis kajla, azota az egesz ember erdektelen lett – szerintem – majomszemmel is 🙂

    Slayer: jol szolsz, a MOKUSMAJMOT minden jog megillet, ami egy smitpacat is, csak szerintem vaniliaskarika es belyegzofestek helyett talan banan es ananasz…

    A zaszloatado kepen jol latom, hogy egy kislany segit tartani a zaszlot alulrol?

  3. Vigyorgok itt a zászló mögött, de azon agyalok, hogy ez a maca rögtön átguggol elém,
    de előtte öblít majd legalább ?
    Ciki, adhattak volna egy külön nőcit nekem, nem kéne most itt másodfuvolának lennem !

  4. Beiktatási Mókusmajom az unokaöcsém, azt üzeni jól van, mindenkit csókoltat (kivéve Sith Pált, aki lejárt szavatosságú mogyorót adott neki), de a közeljövöben nem vállal közszereplést.