Like, ami összeköt

Egy kedvezőtlen szerződés miatt a magyarorszag.hu is a facebook.com/magyarorszag oldalra fog mutatni január elsejétől. Az anyakönyvezés ezután a Facebook „Tetszik” gombjával történik majd, amihez a gyerekről készült fotóra és egy tetszőleges kereszt- és vezetéknévre lesz szükség.

Természetesen a like-olást továbbra is kizárólag az illetékes anyakönyvvezető hajthatja végre, csúnya gyerek esetén azonban javasolhat másik keresztnevet a szülők adatlapjának megtekintése után.

Az erre vonatkozó szerződés és jogszabály múlt kedden bukkant elő és még az MSZP-s többségű országgyűlés utolsó ülésén fogadták el. A szerződés értelmében a keresztelőket is központosította volna az állam egy sukorói Elvis-kápolnában, ám mivel az ingatlan nem készült el, egyelőre alkalmazhatatlan a jogszabály.

Számos más területen is a Facebook végezheti a szolgáltatásokat az állam helyett, például elég ismerősnek jelölni az APEH-ot és amennyiben nincs adószámunk, kapunk egyet. Az esküvőknél is elég lesz két tanú jelenlétében átállítani a családi állapotot, és amennyiben legalább 10-en like-olják, a házasság érvényes lesz. A válás szabályai is egyszerűsödnek; két tanú jelenlétében egyedülállóra kell állítani a családi állapotot.

A vagyonmegosztást és a gyermekelhelyezést egy Melyik házastársnak adnád a pénzt vagy a gyereket? szavazással döntik majd el az ismerősök. Szavazategyenlőség esetén sorsolás dönt, ahol a házaspár vagyonából tárgynyereményekre is szert lehet tenni.

Állampolgárságot is egyszerűbb lesz szerezni, hiszen elegendő lesz, ha Schmitt Pál ismerősnek jelöl valakit és az helyesírási hiba nélkül vissza tudja írni neki, hogy köszönöm. Az LMP javasolta sajtótájékoztatóján, hogy a választások is Facebook-on zajlódjanak, ám mivel a törvényt elfogadták már korábban, módosítására már csak januári hatályba lépése után kerülhet sor.

Szijjártó Péter elmondta, hogy ezen tények ismeretében most már érthető, miért választotta magának az egykori kormánypárt a Tetszik szlogent.

5 KOMMENT

  1. Na és mi van az államadóssággal?
    Úgy hallottam, hogy januártól a magyar államkötvényekre az ibay.com -on és a vaterán is lehet licitálni. Először csak normál aukciókkal tervez indulni az AKK, de ha nem fogyna az adósságlevél akkor villámáras és egyforintos árveréseket is rendeznek. Későbbi tervekben van a saját aukciós portál a sebay.hu kialakítása, viszont már rohamléptekkel halad a februártól induló nyugdíjpénztári részvényvagyont kínáló buksz.hu webáruház programozása. Tudtommal a közbeszerzési eljárást a Vegyépszer nyerte mint egyetlen induló aki megfelelt az egyébként igen szigorú informatikai szakmai feltételeknek.

  2. Meg kell szoknunk, hogy az internet átveszi a nagy dolgok feletti irányítást.
    No és mi a helyzet az államadóssággal?
    Úgy hallottam, januártól az ebayon és a vaterán tervezi értékesíteni az adósságleveleket az AKK. Először normál, később villámáras és egyforintos aukciók is várhatóak (ez utóbbi csak egy újabb leminősítés után) Ha a fogadtatás sikeres lesz, akkor saját aukciós portál a sebay.hu segítségével próbál az állam minél több kötvényt a befektetőkre sózni. Az viszont tény, hogy februártól elindul a nyugdíjpénztári részvényvagyont kínáló buksz.hu állami webáruház, melynek programozását a közbeszerzési eljárásban a Vegyépszer nyerte tekintettel, hogy a pályázati anyag által szabott igen szigorú informatikai feltételeknek egyedül ő felelt meg.