Egyszerű játékkal szórakoztatta a pápát Orbán Viktor

XVI. Benedek magánkihallgatáson fogadta Orbán Viktort, ahol a miniszterelnök szemét kipeckelték, szemébe halogén izzóval világítottak, ezért mindent bevallott: néha felveszi felesége tangáját, utálja a focit, és elárulta azt is mit fognak csinálni a nyugdíjpénzekkel. Döbbenet!

„Uxor lavit stolam used sporta suggero lauandi, qua et usus proaviae. Quae iam est subtritus foramen passim ita effusus quaedam in ex ea. Si euenire, tunc quandoque eram coniunx bracae, da ei.” – mondta el Orbán Viktor a pápának a halogén lámpák fényében. A miniszterelnök a találkozóra készülve másfél nap alatt megtanult latinul, így a pápa anyanyelvén folyhatott a kihallgatás.

A hivatalos fordítás szerint Orbán egyébként a következőket vallotta: „A feleségem a kimosott ruhát egy olyan kosárban szokta felhozni a mosókonyhából, amit még a déd-nagyanyám is használt. Ez mára eléggé megviselt, itt-ott lukas is, ezért néha kiszóródnak belőle dolgok. Ha ilyenkor kiesik, akkor néha fel szoktam venni a feleségem tangáit, és odaadom neki.”

A pápa azon kérdésére, hogy vajon a miniszterelnököt is egy pápáról nevezték el a szülei, Orbán nemleges választ adott, mondván, nincsen tudomása Viktor nevű pápáról, de “Mysterio Dei”, azaz “Isten útja kifürkészhetetlenek”. Tudósítók szerint ezután kacsintott, vagy csak leesett a szeméről a kipeckeléshez használt szigetelőszalag.

A kihallgatáson – eddig ismeretlen kényszerítő eszközök hatása alatt – a miniszterelnök azt is bevallotta, hogy valójában utálja a focit. Ő valójában a földrajzért rajong, de egyszer valaki félreértette, hogy „szeretem a föcit”, és azóta kénytelen a felcsúti csapatban játszani, pedig ő inkább makramézni szeretne.

A pápai kihallgatás legérdekesebb belpolitikai vonatkozású momentuma viszont az volt, hogy Orbán Viktor végre elárulta mit fognak csinálni az államosított magánnyugdíj pénzekkel. „Ponamus Rubrum” azaz „Feltesszük a pirosra”.

9 KOMMENT

  1. A pápa Urbi et Orbán áldása után Viktor így foglalta össze az elmúlt évet: Panem et circenses, Veni, vidi, vici, Graecia fides nulla fides(A görögöknek sose higgy), IMF ante portas, Ora et labora.