Teszteltük. Többen.

A Puttó Mobili egy hamisítatlan olasz műremek az 1457-ben alapított Livorno-i Ricchi manufaktúrából. A tesztet a szerkesztőség egy átlagos novemberi napon végezte, ami szerdára esett.

A kocsi már az első pillantásra magával ragadja egy játszótéren unatkozva ücsörgő, irigy és frusztrált anyuka tekintetét. Erről a hatásról a kinetikus szépia forma, a 18-as aranyszínre fújt ABT felnik, és a rózsaszín Bob és Bobek intarziák gondoskodnak. Az igaz ínyencek egyenesen a gyárból rendelhetnek Maruzsi Team feliratot, Hella ködfényszórókat és diófagyökér kapaszkodókat.

A belső felszereltséget megismerve sem éri csalódás a használót. A beépített szoptató kimondottan praktikus. A bázis felszereltség esetén egy S-es szilikonmellből szopható közepes kalóriatartalmú kecsketej, míg az igényesebbeknek az állítható – gombostűfejtől a parizerig – bimbiátmérőjű szilikon tartályok adják a nedűt. Szerkesztőségünknek a legjobban a szénsavas moldáv anyatej ízlett, amit egy kubai limbó-bimbós kaucsukcsapon keresztül lehetett fogyasztani.

Könnyen kezelhető a cumiról irányítható (Stephen Hawking developed) Bose surround audio rendszer. Ha a superior line system-et választjuk, akkor 3 percen belül a lábtartón megjelenik Levente Péter, és élőben előadja a “Halló Lajos, a te hajad halolajos” című slágert. Az újrajátszásért viszont a művész méretes szemüvege mögé kellett dugnunk egy tízezrest, ami a tesztbe bevont állandó szakértőnket, Pistabát rendkívül felháborította: „Ha ez nem egy babakocsi teszt lenne, most azt mondanám, hogy…” (mivel ez egy babakocsi teszt, ezért ki kellett vágnunk szakértőnk 12 soros szitkozódását – a szerk.)

A kocsi akár 2 másodperc alatt egy kézzel összecsukható, míg 4 másodperc alatt a gyermeket egy fegyelmező zsugorfóliába csomagolja, a száját gumikarikával kipeckeli, ami akár 180 percig teljes nyugalmat biztosít a pihenni vágyó anyukának. A Bad Mobili változatnál az elviselhetetlenül rossz rajkót egy gombnyomással a nagyszülőkhöz tudjuk teleportálni. Ennél az extránál a járulékos veszteségek elenyészők: a teleportálás alatt az esetek maximum 5%-nál történhet olyan apróbb malőr, hogy elvész a gyerekről a kis ködmönke, leég a ragtapasz a szemüveg egyik lencséjéről, vagy a kis utasmanó haja lesz rövidebb!

A gyárban már fejlesztik azt az új extrát, ami egy pillanat alatt derékig a földbe ássa a szülők idegeit tépő, izgága gyereket, akár aszfaltozott felületen is.

A széles fekvőfelület nem csak a baba kényelmét szolgálja, hanem több vendégbaba fogadására is elegendő teret biztosít. A házigazda baba a beépített mini bárnak hála, bármikor pincehideg borokkal és zúzott jéggel is tudja kínálni a látogatókat. A jobb kéztartón elhelyezett hamutartó, bár praktikus, a tesztelők szerint kirekesztő, mert az olasz gyártók nem gondoltak a balkezes nikotinista kisgyermekekre.

A kocsi kimondottan biztonságos! A baloldali ütközéstompítókat a gyár Budapesten tesztelte, mivel kizárólag a magyar anyukák szokása, hogy mielőtt átmennek a kétszer három sávos úton, a babakocsit az út közepéig betolják, és úgy néznek körül. Az utas biztonságát a krómozott, titán szegecselt kenguru rács is óvja, amit a gyártó külön tesztelt edzett acél járókereteken és nagyobb méretű keverék kóbor kutyákon.

A rénszarvas tesztet is 5 csillaggal abszolválta a modell. A babakocsiknál ez a teszt speciális: a Bavaria Test ISO 2012 GmbH. egyik csarnokában modelleznek egy 250 fős Mikulás ünnepséget, és az egyik könyöklő mellett felejtett babakocsin áthajt 4 rénszarvas, egy sok ajándékkal és dagadt Mikulás bácsival megrakott szán, valamint 2 kecses krampusz.

A babakocsi ún. kupoláján található kémlelőnyíláson kényelmesen kifér egy jancsiszöggel töltött csúzli, amit az UV szűrős sötétítő redőnyke sem zavar a pontos célzásban. A kupolába harang is rendelhető, de az 4 mázsával növeli a szerkezet összsúlyát.

A kupola kiválóan véd karamellás tej, mézzel töltött kifújt tojás, használt pelenka, túrórudi papír és napalmtámadások ellen. A Puttó ráadásul kimondottan könnyű. Az alkalmazott karbon kevlár anyagoknak köszönhetően a kocsi utas, és kupola nélkül 47 kg. Mint oly sok olasz termék esetében, a Puttó Mobili modellnél is érdemes figyelni a gyártási napot, hogy az mindig szerdára essen.

A Putó Mobili-t feltétlenül ajánljuk azoknak, akiknek van gyermekük, míg a becsületes, szakmához értő munkásemberek, mellényes politológusok és a cukrászok kevesebb örömüket fogják lelni ebben a remek babakocsiban.

2 KOMMENT

  1. Lépcsőjáró változata gondolom még várat magára,
    a repertoárból nagyon hiányolom a ding-ding-dong kedvencet!
    A 47 kg-os súly kicsit eltántorít.
    Hm… Szünetelő liftnél… Hm.. 8. emeletre!? Hm.. 2 nap alatt… Talán…