A pillanat, amire sokan vártak, bekövetkezett. A pillanat, amitől sokan félnek, eljött. Mogács Dániel, az Ország Kerületének polgármester-jelöltje, agysebész, reaktorfizikus, nyelvész és biológusprofesszor úgy döntött, végleg visszavonul az országos politika posványos mocsarától, és a civil életben kamatoztaja sokrétű tudását.

A HírCsárda pedig úgy döntött, megjelenési lehetőséget biztosít a nagytudású szakembernek, mert ebből kimaradni olyan lenne, mint kiszállni akkor, amikor a Metallica kezdett befutni. És mi ezt nem akarjuk.

Hölgyeim és uraim!

Doktor Mogács.

34 KOMMENT

  1. nagyon teccett!

    Tisztelt (po)Mogács Úr!

    A videón 2:26-nál tisztán látszik Ön mögött a polcon egy háromkötetes Ambroce Bierce novellagyűjtemény. Aggya má’ kölcsön elóvasni! Vagy akár örökbe is! Önnek már úgyse kell, elég szép és okos így is, nálam meg igencsak elkélne a háztartásban (billeg az étkezőasztal).

    Köszönettel: Lendvai Ildi néni (aki nem keverendő össze a rongyábotoxolt fejű kriptokommunistával)

  2. Danikám, én -amúgy kárpótlásul- rád szavaztam. Igaz itt -egy nagyon kis városban- a genyák még a szavazó lapra sem írták rá a neved.
    Én pótoltam. Erre asz’mondták: érvénytelen.

    Sajnos ebben a rendszerben az ilyen komcsi maradvány férgek és a fityeszes talpnyalók között esélytelenek vagyunk. Talán ha elhúznak a halálcsillaggal Sith Pali, SzíjjR2, meg a többiek… talán.
    addíg is további hasznos munkát.

  3. Jó van mogácskám, mán aszittem a főd nyelt el, maradj mindig szem előtt mer a végén még asziszik legyőztek, de nem! te a nép eccerűgyermeke vagy, ezér szeretünk kutyuska hún van????a kétfarkú, mer hogy most említést se tettél rúla, remélem csóválja a két kis farkincáját! Na csókollak mogácskám!

  4. Mogács – mama kedvence ? Ejnye, te anyámasszony mellett kényelmesen telcsizgető, agyakat műtögető, politikusokat majmoló kispofám…..,
    anyud helyében nem a bögréket adogatnám nagymafla, otthonlakó fiacskámnak!
    Mars keresni egy belevaló menyecskét, kismogácsokat nemzeni (talán a nagytudósok is tudják : egyedül se rossz, de kettesben az igazi :))
    Nagyívben tojj a barom politikára Danika, anyád is már unokára vágyik, nem a szomszédokkal balhézni miattad !!!!!!!!!!!!!!

  5. @heteske! Nem, Mogácska nem a mama kedvence, hanem béla néni kedvence és mint ilen a védelmem alatt áll! el a kezekkel Mogácskától, ígaz sosem köszöni meg az áldozatos reklámtevékenységemet amit érte folytatok még a fészbukon is őt éltetem, na de hát kicsit hálátlan a kölök, ( háthiszen ezér is nem nyert, mert mindent tőlem várt el a pájszert is hiába ajándékoztam neki!) na de hát az apai-anyai szív ugye nem vár viszonzást….

  6. De bizony a kedvencem a Danika, még ilyet, hogy beleszól a béla, aki néni is.
    Te se köllesz menyemnek, kis kotnyeles. Szerelmes vagy a fiamba, vagy mi van ?
    Egész nap politizál a lelkem, saját magát hívja egyik telefonról a másikat,
    hogy rettentő fontosnak lássam. Miattam teszi a gyerek, hogy büszke legyek rá.
    Büszke a fene, nem csinál semmit, mereszti a fotelban otthon, ezt a rohadt kutyát,a kétfarkút is csak én sétáltatom, Dani 12 telefont nyomkod egyszerre,
    melyik anya nem röhögne jókat ezen a konyhában ?
    Danika, én így szeretlek !

  7. @ugye szólíthatom Mamának!!!! hát az hogy néni rám ugye nem annyira érvényes, mert hol van az még! így nem legyeskednek annyira a vén kommentelők (már bocsika a nyalka legényektől!) a szoknyám körül, ha néninek álcázom magam, na de a kis Danikát az én sem dobnám ki a …pitvarból! Hát kedves Mama ha már így leleplezted a szívem vágyát hát dícsérőleg emlegess meg Danikánál, akit ugye hát segítettem segítettem, na de nem minden hátsó vagy egye fene első szándék nélkül, hát a nő sincs fából amikor ilyen fess fiút lát!
    Nem mondom a smicc paca is vonzó azorbán szerint, na de a fene akarja a lecsóját kajálni vaniliáskarikával nemdebár? Hát ez a kicsi szívem titka mama, mostmárazrtán belekiálltottam a világba!

  8. Idesüss béla lányom (szólíthatlak így?) !
    Többször olvastam, hogy szegény kisnyugdíjasnak nevezted magad angyalom, akkor te mikor
    mentél nyögdíjba ? És miért százalékoltak le , ha fiatalon mentél ?

    Nekem csini menyecske köll a fiamhoz, nem ám valami hibádzó asszonyság, ha lehet ez a kérésem.
    Ez a Dani gyerek jóképű, tudom ám, és a fenenagy tudása miatt rengeteg nő rajong ám érte,
    de ez a mamlasz csak itthon eszi az életem, persze kényelmes így, mama kényeztetése alatt, ugye !
    Szóval béla lányom, hess az én Danimtól, epekedni lehet érte, rajongj érte ha van kedved, sírd teli a párnád,
    de a fiam nem adom neked !

  9. Mogács mama!
    Hát kegyelmedet könnyű átrázni, és az ebben a zivataros időben nem egy előny, mármint magának kedves Mama, bár most megbántott és gondolkodom a Mamázáson, (azt ne is mondjam, hogy a papás-mamázáson még jobban….) Ilyen anyósmamival a horizonton….
    Ez egy igazmondó portál, mint tudjuk, de a kommentelők nem fedik fel sem az életkorukat sem a nemüket, így aztán hogy kedves Mama beette a kisnyugdíjas létemet, ez arról szól, hogy teljes a konspirációs siker, hej ha ezt a titkosszolgálatok megneszelik, hát 001-es ügynököt csinálnak belőlem, szerintem meg pintér sanya azonnali meg leánykérésbe bonyolódik,engem-velem,(nagyon össze tudnánk dolgozni csak kicsit ne ő lenne….) oszt a Danikája a maga szoknyáján üldögél még 30 évig, nem adja nem adja, tartsa meg! én is elszörnyedtem amikor fábrijóska műsorába ment, hát ezt azért nem gondoltam volna Danikáról, mer olyan közibénk való legénynek gondótam vóna, vóna, vóna……

  10. Bennfentes dezinformációként megosztom veletek:

    A Nemzetközi Magyar Általános Nyrt.részvényeinek a Budapesti Érték Tőzsdére történő bevezetése folyamatban van. Tehát elő a pénztárcákkal,a dunyhából a lóvéval, a szalmazsákból a zsozsóval, és nagymami kredencéből a jó öreg cash-el, hogy a malac perselyekben régen lapuló összegekről ne is beszéljek. A festmények mögött rejtegetett páncélkazettát pedig nyugodtan ki lehet üríteni! Szóval pénz van szarásig… nem kell szerénykedni, van mire, keményen.

    Csak tisztára mosandót fogadunk el.Jegyzés kizárólag devizában: Német Márka,Szlovák Korona, Francia Frank-ban történik.

    Aki hozzászól az olcsóbban jegyez.

    Dr. Mogács Elnök Úr illetve a Tutibefektetési Zrt. vezetője bábáskodik a bevezetés felett. Erről még Elnök urat, hogy befektetőként mi is beszállunk, természetesen nem tájékoztattam. Mert akkor rögtön felvernénk az árat.

    Befektetői Csoprtom tagjai: kommenteljenek lájkoljanak !

    Nagyot szakítunk, Hozamra Fel!

    Ui: Ugyanitt Kétfarkú Kutyakötvényt jegyeznék és Zetor traktor Eladó!

  11. Gordonka, pont annyi a cash itthon, hogy nem a cihában, de a zsebkendőm (papír) sarkába van bekötve, tuti biztos csomózással. Namármost, én megvárom a költségvetés sarokszámait, oszt valószínüleg emigrációba mentem át magam.a kis zsozsóka a buszjegyre köll, nem adom! meg egyébként is, honnét tudjam nem átverés e már megint a dolog, minap is reménykedni kezdtem hogy jó kis 1,1% üti nyugdíjas markomat, oszt a fülkeforradalmárok a választások másnapján közölték, csak vicc vót, csak vicc vót és leverték azonnal 0,6%-ra de érdekes! na hát ezért most óvatos leszek Gordonkám kis szivem, megvárom a következő lépést mer úgy látom,nem osztogatnak, hanem fosztogatnak lehet, hogy nem kifizetés lesz, hanem befizetés,

  12. Na azert a 0,6%-ra meg ne tessen hitelt felvenni, mert ez inkabb csak egy ilyen onkormanyzati forradalmi fulkenepseg nyugtato szlogen, aztan majd meglatjuk, hogy tenylegesen ernek-e a sarokszamok egy politikai menedekjogot vagy sem. Hanem a tengerentuli kis vityilliojaba bekoltoznek am magam is, ha a cihabol kicibaltam a susnyas suskat!

  13. Drága Béla Néni Kispajtás!

    Elég a rinyából, majd küldök szalámis zsemlét pirítóssal. Én megértem, hogy kényelmetlenné vált az V. ker 160m2 alapterületű Falk Miksa utcai ingatlan rezsije. Be tetszett ragadni az ingatlanba mint, micimackó a mézes csuporba. Az ÖrökÉletjáradék Zrt.is már csak potom 30 millára értékelné 60 helyett. Illetve 7 számjegyű nyugdíjnál valóban sokat számít hogy 1,1% vagy 0,6%. De a név Garancia: dr. Mogács. ( a magyar Möbius ). Alul értékelt részvény, óriási arbitrázs. Legyen Ön is tulajdonos! Emigrációból és fotelből is lehet tradelni.

    Drága Béla néni ! azt a pár mrd-ot ami betetszettek talicskázni az LÓTP-be, (merazazbiztos alapon) a déutáni kuglóf és az 5órai tea előtt.Ugyan abból ki lehetne venni néhány pengőcskét.

    Nyugdíj Boomra ne is tessék számítani, csak szólok, erősen egy vegyes modell felé haladunk, amelyben a Dzurinda Miklós bácsi gazdaság élinkítő elixírjéből is tettek bele rendesen. (aminek 2 apró mellékhatása van: a nyugdíjak és az állami egészségügyi ellátás továbbra sem fognak sziporkázni.)

    A Sarokszámok alá viszont be kell tenni IMF pilléreket, hogy tartsák az alapot.

    üdv: Gordon Gekko

  14. @nevem köt. le vagy maradva kedvesem egy brossúrával, amikor indultam ékezetnélküli óperencián is túlra, kínálgattam Neked hogy ha mán arrafelé megyek, beszéljük meg az azonos nézeteinket egy óceánparti vityilóban, de Te nem reagáltál rá, hát most mán aztán késő, ugye mer hazahúzott az az infarktusos szívem, Szivem….
    @Gordonkás Gekkó Öcsi! Namármost, a pakk nem érkezett meg a zsömivel amit felkínáltál, rinya megy tovább.
    LÓTÉPE nem látott tőlem egy kanyilót se, mer a szalmazsákba, van amit nem a zsebkendőmsarkában gyűrögetek, Mogácska, már kicsit odakozmált a fábriembernél, nem tudom mit gonduljak róla esztán.
    A buuuum a nyudjíemelésnél mégiscsak megvót, (pedig ugye nem számítottam rá) hát a minusz 0,5 % már elég bum a pofámba.
    A sarokszámokra már nem építek mert ugy omlanak le mint a WTC oszt annyi, hát jaj de nehéz a nyugdíjas sorsa, na még ha talán a HILL úr a hónam alá nyúlna

  15. @Nevem köt.: Hát így jártál, így van amikor a “nagy szellemek NEM találkoznak”
    Egyébként nem nagyon tudom időrendbe tenni a dolgokat én augusztus végén voltam ékezethiányos területen, Te pedig már hónapok óta ékezetmentes vagy…..

  16. Drága Béla Néni!

    Először is nem őriztünk együtt libát, úgyhogy tekintettel arra, hogy én Gordon Gekko vagyok az “Öcsikézés” nem a megfelelő megszólítás. A Kispajtás megszólítás viszont helytálló, ezt úgy érti meg ha megnézi a rólam készült filmet címe : (Wall Street & Wall Street Money Never Sleeps) jó magyar átfordításban Tőzsdecápák I. és II.

    Sajnos a Hullócsillag Nyugger Szeretet Otthon címét nem ismerem, de a Falk Miksa utca házszámát sem, ha megkapom küldöm a szalámis zsömit pírítóssal és teszek rá mustárt is az íze végett. Jó falatozást!

    Sajnálom, hogy a nyugdíjjal elégedetlenkedni tetszik, talán nem könnyebb utat tetszett volna választani és a szakmunkásképző után gyorsan elmenni a gyárban titkárnőnek és vedelni a kőbányait zabálni a lángost, és Merkurnál az első trabira hajtani. Hanem egy kis tovább tanulással sokat érhet az ember.

    De sebaj, segítek magán.Megtehetem.Nekem mindig kell egy jó Junior Bróker korától függetlenül. A Tőzsde nem bonyolult, ha ilyen kitűnően tud számolni inflációt és nyugdíj jelenértéket, behívjuk egy elbeszélgetésre. Az önéletrajzát kérem küldje el a : kurvagazdagleszekkispajtás@gekko.com-ra.

    üdv: Gordon Gekko

  17. 25-ős! Csak így lazán, még mielőtt megint odaleszel, meg vissza…Mifelénk falun, na meg a gyárban is, az Öcsi egy barátságos gesztus volt, de valóban, nem szolgáltál rá. Azt sajnálhatod, hogy nem őriztünk együtt libát, a liba és a Gondon név úgy együtt nem a legjobb képzeteket kelti, Te tudod, De amig a mezőn mezitláb tapicskoltunk a libafosban, némi olvasnivalóval felszerelve, nos, megalapoztuk a jómodort. A munkaügyi dolgokkal nem sokat bajlódsz mint látom, a nyugdíjtörvényekkel szintúgy nem, így nem tudod, hogy a szakmunkásképzős éveket beszámolják a nyugdíjba. Az egyetemnek viszont nem látom a nyugdíjra gyakorolt hatását, mert nem emelte meg a nyugdíjamat oly mértékben, hogy szó nélkül bírjam hagyni…..”A behívjuk egy beszélgetésre” kitétel, meg már kimondottan fenyegetésnek tűnik Kedves(?) G.G. azelőtt ilyeneket üzent a párttitkár a gyárban, ha nem akartam elmenni a termelési tanácskozásra…. Hát, így volt ez abban a libafostos időben, bizony. Akkoriban azt mondta az Első számú, hogy dolgozz többet jobban élsz! A tanulni, tanulni tanulni még nem szivárgott be, vagy a nyolc elemire vonatkoztatták….Na viszon’hallás

  18. 27-es Drága Béla néni!

    Nem vagyok szimpatikus alak, nem is törekszem rá. A Gordon és a liba…. nekem nincs vele bajom, az is csak egy cég volt. Drágán termelt, versenyképtelen volt, a vég már csak következmény volt. A hanyag gazdálkodás a cég életének közepén történt, ott még nem volt Gordon. Sajnálatos. De úgy asszociál ahogy akar.

    Nem vitattam, hogy nem számolják be a szakmunkásképzős éveket, de valóban nem érdekel ki mit számol be. Az egyetem elvégzésének a nyugdíjra gyakorolt hatása valóban áttétes, tehát kell hozzá egy + felismerés. talán az, hogy nem a filozófia – esztétika vagy a Marxista-Leninista szakon kellett volna végezni ha így történt. De jó hírem van Önnek: Tanulni sosem késő úgyhogy így idős fejjel is merem Önnek ajánlani a Bróker vagy a Bankárképző Központot.

    “A behívjuk egy beszélgetésre”…Önnek elárulom ez a kifejezés azt jelenti ma a munkaerőpiacon, hogy kap egy esélyt arra, hogy munkát kaphasson, nem párttitkári, jóindulatú.

    Jó modor vagy sem. Az esélyt megadtam. Az önéletrajzát várom. Ön dönt, síránkozik tovább, vagy pénzt keres.

    üdv:GG