Az egyik munkavezető határozott kérésünk ellenére vállalta az arcát

Még az Indexnek sem sikerült megszereznie azokat az építési napló részleteket, amelyek a Hírcsárda birtokába kerültek. Szerkesztőségünk változatlanul, az eredeti helyesírással és központozással teszi közzé a dokumentumot.

Hétfő

Ideadták nekem a naplót, mert a munkavezető iszik és nem bíznak benne. Nálam még nem volt ilyen, fogalmam sincs, mit kell beleírni. Mindenesetre csináltunk fényképet a brigádról, ide másolom a fájl nevet DCP3075814.jpg.

Kedd

Sajnos, nem tudjuk hanyadika, mert a Janinál maradt a közgépes kártyanaptár. Az biztos, hogy kedd van, mert ma jönnek meglepetésszerű rajtaütésre a munkaügyisek. Ma elkesztük bontani a hidat. Jött egy mérnök, aki azt mondta, hogy át fogjuk tenni a másik oldalra a síneket. Mindenki röhögött, de azt mondta nem vicc. Akkor még jobban röhögtünk. A Béláék brigádja fogja Pestnél bontani a hidat, mi meg Budán. Ha megunjuk, cserélünk.

Péntek

Meguntuk, cseréltünk. Lehet, hogy a tervrajzot is ki kellett volna cserélni, mert véletlenül lebontottunk olyat is, ahol a buszok jártak.

Szombat

Ma már nem járnak a buszok. Reggelire kaviár volt, mert megszavazták a költségvetést, ami egyre drágább. Még mindig bontjuk a hidat, mert így tudjuk drágábban felépíteni. Ma belefúrtam egy Kombinóba, de továbbment.

Hétfő

Elmondták, hogy a bicikliseknek le kell szállni a bicikliről, ha átmennek a hídon. Ma fejbe somtam egyet szívlapáttal, amelyik nem szállt le. Tudja meg, melyikünk a Kritikál Mesz. Lefejelte a kormányt, aztán nézett, mint a vett malac. Mondtam neki, ne nézzél, mint a vett malac, mert kaphatsz még egyet… Nem nézett utána, mint a vett malac. Ma véletlenül lebontottunk egy szobrot is, amin egy nő ült a hajóban. A Karesz mondta, hogy a haverja műköves és megcsinálja a Dundikát 1:1-ben ehelyett a püffedt kurva helyett. Ráadásul tud adni áfás számlát a hetvenszereséről.

Tényleg ő az.

Csütörtök

Tényleg 1:1-ben Dundika. Tényleg adott számlát is.

Péntek

Ma moziban voltunk a brigáddal, mert tél lett. Mikor kijöttünk a filmről, szóltak, hogy menjünk vissza fagyban betonozni, hogy tavasszal tudjuk tovább folytatni a bontást, mert már minden le volt bontva és nem fogy a pénz rendesen. Délután fagyban betonoztunk és a filmről beszélgettünk. Jobb is, ha nem figyelünk oda, mivel így viccesebb. Ma például 15 tonna transzport beton folyt le a Szundira, ami alattunk állt a vízben.

Hétfő

Azt néztük, ahogy nehézbúvárok próbálják kihúzni a Szundit. 15 tonna beton, azért nem papsajt. Jól beszopták ezt a melót, de ők is tudnak számlát adni.

Szerda

Ma reggelre áttették a síneket a túloldalra megint. Igaza volt a Bandi bácsinak, az éjszakásoknak tényleg szólniuk kellett volna. Most aztán kereshetik a Combinót a vízben. Jó hogy ott van a Szundi, a búvárok már odaszoktak teljesen. Azt mondták, nem csinálnak belőle balhét, mert csak a garázsba ment, meg a vezető kiugrott.

Csütörtök

Tényleg nem volt a tévében, meg az újságban sem. Don Perinyonnal ünnepeltük a harmadik hónap csúszást. A kormányváltás miatt ma elkezdtünk betonozni, hogy kevesebb fejest csukjanak le. Hátha ezzel el lehet tussolni. Építettünk sínt a darunak.

Péntek

Ma szóltak, hogy miért a villamossínt szedtük fel a daruhoz. Mondtam, hogy takarékossági okokból, mert láttuk a tévében, micsoda költségvetési túllépés van. Kicsit lassítja az építkezést, hogy minden villamost daruval kell átvinni, de a mi brigádunk ötlete volt ez az ötlet. Sajnos így nem halad a híd egyáltalán, de így van időnk délutánonként snapszerozni.

Kedd

45 tonna acélt vesztettem snapszeron, amit daru nélkül kurva nehéz lesz elszállítani a Frédinek. De ez legyen az ő baja. Mostanában a híd alján dolgozunk, védjük a korróziótól. Majd ha kész leszünk, megkérdezem, mi az.

Csütörtök

A haverokkal cigizgettünk a híd alatt, ami erre kigyulladt. Jó, hogy jöttek a tűzoltók, mert a darujukkal a Frédi el tudta vinni a 45 tonna vasat, amíg nem figyeltek.

Voltak necces helyzetek

Hétfő

Itt volt Demszky Gábor sisakban, alig ismertem meg. Azt hittem, már le van csukva és jött közhasznú munkára a kóterből, és már nyújtottam is neki a staubot, de nem fogadta el… Mondtam ne szarj be, öreg, nem fog leégni az állvány, mert ami leéghetett, azt már tegnap felgyújtottuk… Nem nevetett egyáltalán.

Kedd

Ma új művezető jött és elkérte a naplót. Azt mondta, nem ilyenre gondolt. Megkértem, hogy mielőtt elvenné, még hadd ragasszam be a mozijegyet…

12 KOMMENT

  1. Szóljatok mán annak a darusnak, hogy kicsit segítsen mán be Pécsen is a konferenciaközpontnál, ha már letette a Frédinek a sínjeit… Ott is hasonló feszített tempójú munka folyhat, me’ az istennek se akar elkészülni! Biztos versengenek, hogy ki írhassa a naplót.

  2. “Szerda, tizenötödike (Megkerült a kártyanaptáram!)

    Úgy tűnik, tévedtünk a még felgyújtható anyagok mennyiségéről. Nem baj, ma este új tűzoltóautót nézhettünk közelről, meg kísérték faja rendőrmotorok is. És legalább a Combino elől sem kellett félreugrálnunk.
    Csak az a sok hülye gyalogos minek csinálta ott a tömeget a járdán? Nem bírnak ezek a saját partjukon maradni? Még a végén felborul a híd!

    Többször már tényleg nem gyújtjuk fel, becsszó!”

  3. Frédi nagyon jó a snapszerba,mer nyert egy kombínót a Demszkytől.A sisakját én nyertem el.Nem akarta odaadni,merhogy fél a vasbetontól,nehogy ráessen.Mi lenne akkor Pesttell?De mondtam neki,hogy ne félj Gábor,annyi anyagot loptunk ki belőle,hogy könnyű,mint a picsa.
    Frédi a kombínóját könnyen megkapta.Megállította az első arra járót (felszedte előtte a síneket a nagy daruval),asztán a utasokat meg a sofőrt is kiebruddalta a légkalampáccsal.Már szerzett rá gumit is,a,a Kóka korejjai gumigyárából lopta az unokatesója.Művezető,vagy mi.Holnap a Frédi már avval jön dolgozni.Vagyis avval jön ide.Mer holnap családi nap lesz,elhozom a lyányt is.Sose volt még ilyen hídépítésen.
    Lepöcköltem egy galambszart a galléromról,és kificamodott az ujjam.Két hét táppénz.De csak a családi nap után kezdem.Mer lesz ingyen sör.Ennyi jár.

  4. télleg nem tudom, mit köll poentirozni ezen az éppitésen !
    sók pihent agyú firkantó !!!
    bezeg ti alúdnátok illyen kúrva zajban a hid alatta má fasz tuggya hány éve !!!!!!!!!!!!!!!!