A Blikk, a Forbes és a Hamu és Gyémánt olvasói vélhetően egyszerre kaptak a szívükhöz: válik a magyar gazdaságtörténet legnagyobb géniusza. De mi vezetett idáig? A választ Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla kiszivárgott naplójában keressük.

1985. április 5.

Ma megismerkedtem egy nagyon helyes fiúval!!! Jött hozzánk javítani a cirkót, megszomjazott és kért egy pohár vizet. Kérdeztem, hogy mennyit hozzak? Azt mondta sokat. “Talán az egész Balatont akarod?” Ezen jót kacagtunk. Nagyon cuki egyébként, ahogy H betűvel mondja, hogy “thévé”. Ja igen, és úgy hívják, hogy Viktor!

1985. április 6.

Nem is Viktor, hanem Lőrinc! Csak annyiszor beszél erről a Viktor nevű barátjáról, hogy teljesen összezavarodtam. Milyen csodás név, hogy Viktor Lőrinc! Azt hiszem, szerelmes vagyok Viktorba Lőrincbe …

1986. június 12.

Ma volt az esküvőnk. A gázszerelős trabantjával vitt a templomba, de az nekem olyan volt, mintha egy jachton vitt volna az Adrián. Sajnos nincs sok pénzünk, ezért csak a szülők meg pár barát volt az esküvőn. De Lőrinc azt mondta, őt nem érdekli a pénz, csak szeretet legyen. Persze ő úgy mondta, hogy “szeretheth”, meg kell zabálni! Viktor volt a tanúnk. Ő is helyes fiú, csak kicsit sokat veri az apja. A focicsapat edzője volt a fotós. Rólam csak egy közös kép készült Lőrinccel, viszont Viktorral nagyon jól mutatnak a többi 30-on.

View this post on Instagram

✨😉😍

A post shared by HírCsárda (@hircsarda) on

1991. december 23.

Nagyon várom már a karácsony estét. Vettem Lőrincnek egy “Vállalkozási alapismeretek” könyvet, mert azt mondja, hogy a légtelenítő szelepek már nem elégítik ki. “Majd én felvirágoztatom Felcsúthoth!”, mindig ezt mondja. Mániája, hogy kisvasutat akar a faluba. Én jobban örülnék a vezetékes víznek. Lőrinc a Viktorral együtt díszítette fel a karácsonyfát. Úgy örülök, hogy ilyen jó barátok!

1991. december 24.

Nagyon jó volt a karácsonyi vacsora! Kaptam Lőrinctől egy flexibilis gázcsőből hajtogatott szívet. Vacsora után csináltunk magunkról egy közös képet a Szmenával, de csak Lőrinc és Viktor voltak rajta.

2001. május 22.

Lőrincnek megvan az első milliója! Nem tudom, hogyan csinálta, de a Viktor szerezte neki a munkát. Azt mondja Lőrinc, hogy sok ilyen munkája lehet még a jövőben, és egyszer ő lesz a magyar Bill Gates. Megkérdeztem a Marikát a boltban, hogy az kicsoda. Hát nem tudom, a Lőrinc nem látott még számítógépet és még írni sem tud valami jól. Mindig hallom, ahogy telefonon kérdezi Viktort, hogy “akkor hol kell aláírnom?”

2011. auguszus 7.

Lőrincnek megvan az első milliárdja! Nagyon boldog vagyok. Azt mondta elvisz a Velencei tóra nyaralni és ott úgy élünk majd, mint az urak. Nagyon vártam, hogy ez majd mit jelent! Felvettem a legszebb ruhámat Agárdon, mire kiderült, hogy Lőrinc hozott az ABC-ből 40 deka disznósajtot. “Nálunk gyerekkoromba ilyet csak az urak ehettek”.

2018. november 29.

Nem tudom, hogyan magyarázzam el neki, hogy nekem nem harmadik magánrepülő, meg nyolcadik baromfitelep kell, hanem az a kedves, őszinte, vagány srác, aki annak idején átjött hozzánk konvektort szerelni. Ahogy kilógott az a cuki fokhagyma segge a nadrágból, amikor lehajolt a konvektor mellé, akkor tudtam hogy ő mellett akarok ébredni minden reggel.

2019. július 5.

Kész ennyi, elég volt! Elegem van! Végre kettesben tudtunk maradni, nem is tudom mikor volt ilyen, és megint Viktor nevét kiabálja szex közben. Ráadásul mintha nem is élvezetből tenné, hanem olyan hangsúllyal, mintha fohászkodna. Persze ez még mindig a kevésbé rossz. Sőt, ha szex közben valaki más nevét kiabálod, az inkább a Viktoré legyen. Nem ciki annyira, ez bárkivel előfordulhat. De néha szeretnék én is fontos lenni! Olyan nagy kérés ez?

2020. március 20.

Szomorú, de már fejben osztok-szorzok. Tartsa meg az erőműveit meg a kempingjeit, de tuti, hogy én viszem az Opus Globalt, az eszéki focicsapatot meg a Mercedes terepjárót, ha már én választottam ki az ülésborítást.

2020. szeptember 4.

Eldöntöttem: beadom a válópert. Szülinapomra Havasi Balázst kértetm tőle, erre mit kapok? Irigy Hónaljmirigyet! Egy egész stadionnyit! Persze jön a szokásos szöveg, hogy jaj bocsánat, annyi felé áll a fejem, így kastélyszálló adásvétel, úgy mediaworks, de hogyan lehet félreérteni ezt a két dolgot? Tudod mit, akkor költsed azokra a fiúkra a pénzünket, rám többet már úgysem kell!

1 KOMMENT