Egy friss felmérés érdekes médiatrendre mutat rá: az EUROSTAT kutatóközpont eredményei szerint egyre inkább elterjedőben vannak a tartalom nélküli, pusztán a női szexualitást előtérbe helyező cikkek a nyomtatott és az online médiában.

Az EUROSTAT munkatársai 15 országban vizsgálták a napilapok és az online híroldalak képeit, és megdöbbentő eredményre jutottak: az öncélú, pusztán a mellek látványáért megjelentetett cikkek aránya 2005 óta 22%-kal nőtt. Összehasonlításként: öt éve még csak a pornósztárokról szóló cikkeket illusztrálták félmeztelen nőkkel a vizsgált médiumok, az idei felmérésben azonban találtak olyan cikket is, amely az euró-forint árfolyamról, vagy az üzbég szénbányák bezárásáról szólt, és a cikk mellett mégis női melleket láthattunk.

Külföldi példa: egy német bulvárújságban ezzel a képpel illusztrálták Felipe Massa tavalyi balesetét

A hazai bulvárlapok ugyanakkor egyáltalán nincsenek meglepve. Murányi Marcell, a Blikk főszerkesztője szerint nem is lehet máshogyan illusztrálni a nehezebb cikkeket. “Bár próbáltunk olyan írásokat megjelentetni, amelyek olvasása közben egyáltalán nem kell gondolkozni, ez nem mindig sikerül. Ilyenkor az ember fantáziájára van bízva, hogyan könnyítse meg az olvasónak az olyan kifejezések befogadását, mint a csúszó árfolyam, vagy a kamatvágás. Hehe, érted, kamatvágás.” – vélte Murányi.

Schmitt Pál egy velúrkanapén nyilatkozott a kérdésben: “A gondolkodó ember java és boldogsága, hogy a kifürkészhetőt kifürkéssze, s a kifürkészhetetlent csöndes áhítattal tisztelje.

10 KOMMENT

  1. ezek a képen a terri blekk csöcsei? ritka ramatyok.
    az eurostat meg kapja be, jobban járna mindenki ha a sok buzoid helyett a parlamentbe is csak csöcsök ülnének. ismétlem: csöcsök. nem pöcsök. mint mostan is.

  2. Meg tenor szaxival is mehetsz, de csak bufesnek. A parlament sajnos okafogyotta valt, helyette zsibvasart lehetne tartani ott, remekul ervenyesitve az ujrahasznositast: smitpaca es koverlaci regi pornoujsagait (amiket vettek, nem amiben szerepelnek) lehetne pl. arusitani kilos aron. Vagy mittomen, szoval, hogy hozzon a konyhara a parlament, vegulis.

  3. Kezedet csókolom Ildikém, igazad van, sok a pöcs, kevés a csöcs !
    tündikém :
    gyere a dudáiddal, előbb nálam kell jelentkezni, megvizsgállak aranyom , kézrátétellel,
    aztán alkalmassági, és csinálunk neked helyet valahol :))