Üzleti irányváltás

A botrányos körülmények között megakasztott sukorói kaszinó beruházás mégis megvalósul, de egy sokkal reprezentatívabb helyszínen, az Andrássy úton, a volt Balettintézet épületében.

A szövevényes ügy hátterét hosszú hetek munkájával sikerült felgöngyölítenünk. Ebben jelentős segítséget nyújtott F.K., egy nagyon sikeres építési vállalkozó (olyan jelentős állami támogatással készült projektek gazdája, mint a: Kazincbarcikai golf- és lovaspóló pálya; Nagykőrösi Alpesi Sícentrum; Szolnoki Nyugdíjas Csúszdapark; Zirci Élménytemető; Gemenci Műtrágyagyár, vagy a Hortobágyi Szemétlerakó).

A vállalkozó – bár jeleztük, hogy egy internetes portál vagyunk, és kizárólag papírra jegyzetelünk – egy papírzacskóval a fején, kizárólag gégemikrofonon keresztül volt hajlandó nyilatkozni.

„Az egész úgy kezdődött, hogy 97-ben bebindzsiztük ezt a Draxler – vagy a faszom tudja milyen – palotát a Kft-be, eladtuk a bibi fiuknak jó áron, akik 40 szeres szorzóval továbbtolták valami baszkoknak, vagy portugáloknak, tökmindegy. Addig még nem is lett volna gond, de aztán megjelent a Jaffa, meg valami Pandúr Laci és mondtak itten fűt-fát, hogy ez lesz meg az lesz, én meg persze hittem nekik. Intéztek nekem grátiszban egy pénisznagyobbítást, de azt nem mondták, hogy rögtön metszett is lesz a 28-as szerszám. Jó, tudom, higiénikusabb, meg minden, no de itten azért ti is elbizonytalanodtatok volna, nem?!

F.K. beszámolójából kiderült, hogy az általa Jaffa Blűm-ként ismert vállalkozó később Pornóapáti önkormányzatának is megígérte, hogy a településen épül az Euro-Disney 2. Így el is adtak neki 340 000 hektár földet 1 millió Ft-ért. Az összeget a nagyvállalkozó végül tíz részletben fizette ki 4 év alatt ún. inverz kamattal, ami azt jelenti, hogy futamidő végén az önkormányzat fizetett neki 40 milliót, hogy peren kívül meg lehessen egyezni.

Blűm urat próbáltuk elérni, de a titkársága tájékoztatása szerint kikapcsolta a mobilját, mert az Óbudai-szigeten tárgyal.

1 KOMMENT