A tulajdonos szerint szó sincs arról, hogy a hétfőn életbe lépő szabályok miatt alakítanák templommá a kaszinót, a megújulást már régóta tervezték a megváltozott fogyasztói szokások miatt.

Március 8-án, hétfőtől ismét bezár az ország, csak az élelmiszerüzletek, patikák, barkácsboltok és templomok lehetnek nyitva, ezúttal még a kaszinóknak is be kell zárniuk. Az új helyzetre tekintettel a Tropicana Casino tulajdonosai bejelentették, hogy hétfőtől Szerencsehozó Szent György templomként üzemelnek tovább.

A rulett asztal hétfőtől szószékként szolgál, a hívek itt jelenhetnek meg úrvacsorára, aminek ára két fő részére 26 ezer forint. Ebben benne van az ital is, ami ezentúl nem pezsgő, hanem szenteltvíz, igaz, abból kérhető bubis is, vagy narancs dzsúz.

A szószéknél helyet foglaló vendégek az ostyáikkal tehetik meg kedvenc számaikat, a vesztes ostyákat pedig egy kereszttel húzzák be a kispapok, az egykori krupiék.

A blackjack is átalakul, itt az asztaloknál nem lapokat, hanem áldást osztanak. Ha valakinek összejön 20, annak már nem osztanak több áldást.

A félkarú rablókat is átalakítják. A készülékek Jézust fogják ábrázolni, és az ő karját kell meghúzni. Ha kijön a három csoda, akkor nyeri meg a hívő a főnyereményt, egy utat Isten országába, Ibizára. Ha csak két csoda jön ki és egy cseresznye, akkor újra lehet pörgetni.

Próbáltuk megkérdezni a Tropicana tulajdonosát is, hogy szerinte nem törvénytelen-e templomként kijátszani a zárást, de azt mondta, hogy az átalakításnak semmi köze a járványhoz, azt már régóta tervezték a megváltozott fogyasztói szokások és a hétfőtől várható bevételkiesés miatt.