Nagyon meglepődött

Bár az új parlament működéséből csak néhány hónap telt el, máris felbomlik az egyik ellenzéki erő frakciója. Sokan már most az LMP teljes atomizálódásától tartanak.

Az párt hivatalos tájékoztatása szerint: Az e heti elnökségi ülésen az ország sorsát meghatározó kardinális kérdések megvitatása során kibékíthetetlen ellentétek alakultak ki a  nagy formátumú képviselőnik között, ezért a frakciónkból néhányan távoznak.

A kommüniké szerint a kardinális kérdések alatt olyan fontos témákat kell érteni, mint:

Kell-e fekvő rendőr a kerékpár utakra; Egely György helyett Nemere István legyen-e önkormányzati képviselő jelölt; szabad-e egy LMP-snek nyakkendőt viselnie, vagy sem; 2014 után ingyen WIFI a temetőkben is; a kísérleti és alternatív műhelyek támogatási programjába a lakatosok és fényezők is beletartozzanak-e; a Szent István park befedése és klimatizálása stb.

Neve elhallgatását kérő informátorunk azonban egy egészen más, egyszerű okot említett a felbomlás háttereként.

Kukorelly Endre az elnökségi ülés alatt az egyik fiatal asszisztenstől rendelt magának egy espresso macchiato-t a tejhab tetején kevés fahéjjal meghintve. A kollegina előbb tájékoztatta, hogy sajnos fahéjuk nincs, majd udvariasan megkérdezte a korábbi vitáktól kissé feszült politikus írótól, hogy a fahéj helyett esetleg : „Lehet-e valami más Endre bácsi?”

Mire az író ideges felháborodottsággal válaszolta: „Nem, és nem! Nem lehet más!”

Éppen ebben a pillanatban lépett be a terembe az egyik kombino klímahibája miatt késő Schiffer András, aki, mint karakteres vezető, drákói szigorral reagált a félelmetes mondat hallatán:

„Bandi, megmondtam a legelején, hogy szinte mindent szabad, egyet kivéve: ezt a mondatot! Azt hiszem, most véget ért a közös kirándulásunk, kérlek távozz!”

Az események ezután követhetetlenné váltak, mert Kukorelly követői azonnal nekiestek a Schifferiánusoknak. A kölcsönös verbális erőszaknak szerencsére kizárólag lelki sérültjei vannak.

11 KOMMENT

  1. Hírcsárdáskirálynő kérem! Nem díszsírhely az, hanem díszsíNhely – már ha villamos-kontextusban gondolkodunk… És ha már – stílusosan Misa Berlioz feje mellé kéne temetni a duplikált ebvégződéstagokat, csak hát a Mexikói-öböl béli olajkatasztrófa mián ugyibár Annuska napraforgóolaja is igencsak megcsappant, nem volt min elcsúszni a Patriarsije Prudi táján…

  2. Hanemhogy a “képviselőnik” szo a masodik bekezdesben kisse nyomoronc lett, szeretnem, hogy ahitelesseg erdekeben lehessen mas 🙁

    Sajnos az LMP-rol en meg mindig nem hiszem el, hogy letezik, inkabb olyan, mint Vitez Laszlo sztorijaiban az ordog(ok), akik hol itt bukkannak fel, hol ott :I

  3. @Nevem kotelezo | 2010. augusztus 30., 21:05
    Sajnos az LMP-rol en meg mindig nem hiszem el, hogy letezik, inkabb olyan, mint Vitez Laszlo sztorijaiban az ordog(ok), akik hol itt bukkannak fel, hol ott :I

    baszki, már teljesen hülyének éreztem magam, azt hittem csak én érzem ezt velük kapcsolatban 🙂