Fordulatokban eddig sem volt hiány az ellenzéki előválasztáson, de erre senki nem számított.

Értesüléseink szerint ma délután rendkívüli sajtótájékoztatót tart Dobrev Klára, a DK miniszterelnök jelöltje, ahol bejelenti, hogy ő is visszalép az előválasztás második fordulójában, méghozzá Gyurcsány Ferenc javára.

Úgy tudjuk, hogy Dobrev az elmúlt napokban rájött:

lehet, hogy mégis ő Gyurcsány embere, de legalábbis nője, és az egész STOP Karácsony csak valami hazugság lehetett, vagy elírták a nevét.

Márki-Zay Péter a hírre reagálva az éppen zajló rendkívüli sajtótájékoztatóját egy mégrendkívülibb sajtótájékoztatóval szakította meg, ahol bejelentette, hogy ő továbbra is kész visszalépni, de nagyon aggódik, hogy lassan nem marad kinek a javára.

Miközben Márki-Zay éppen ezeket mondta, Fekete Győr András a háttérben a két mutatóujjával folyamatosan saját magára mutatott, egészen addig, amíg két jobbikos bele nem állította a kezeit a hátába.

Karácsony Gergelyről egyelőre nincs hírünk, de úgy tudjuk, hogy

ő annyira előrelépett már, hogy körbeért és a saját hátánál van.

Neki mostanra már csak az maradt, hogy esetleg oldalra lépjen, vagy kicsit sréhen hátra, de ott meg egy villamos van.

Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke sem tudja, hogy miképpen folytatódhat az előválasztás, ha végül mindenki visszalép, de mivel a választási íveket már kinyomtatták, valakinek muszáj lesz indulnia. Felmerült, hogy Horn Gyulát exhumálják, és valami mesterséges intelligenciával képernyőképessé teszik, vagy legalább csinálnak neki egy TikTok-csatornát. Előkerült Bokros Lajos neve is, de ezt inkább csak viccnek szánták.

A helyzet megoldására az LMP felajánlotta a saját fejlesztésű kilépésszámlálóját, a Sakkélet Magazin pedig Facebookon reagált: a 2018-as Carlsen-Kaszparov világkupa elődöntőn sem láttak ennyi váratlan lépést.

A Fidesz egyelőre nem kívánta kommentálni az eseményeket, csak kértek egy hosszúlépést.