A helyzet magaslatán

Miután a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon eddig már két mérkőzést is szinte hibátlanul dirigált le, Kassai Viktor nem mindennapi felkérést kapott az afrikai ország kormányától.

A magyar szakember lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy Dél-Afrika problémás, törzsi háborúk szaggatta részére küldenék bírói öltözetben, néhány békefenntartó katonával, hogy határozott döntéseivel rendet rakjon a háborúzó törzsek között. Dél-Afrikában ugyanis olyan nagy a fociláz, hogy mindenki a focit nézi, és teljesen a hatása alá kerültek, ezért valószínű, hogy egy keménykezű bíró döntéseit is elfogadnák.

Másrészről Kassai már ilyen téren is bizonyított, múlt héten johannesburgi szállásáról kilépve két banda kereszttüzébe került, de nem vesztette el hidegvérét, kiosztott két sárgát, valamint kiállította az egyik banda vezérét, és szabadrúgást ítélt kifelé. Megkérdeztük Puhl Sándort is az ügyben, de ő csak annyit fűzött hozzá, hogy szerinte egy izgalmas Svájc-Görögország döntő várható, majd kért még egy viszkikólát.

8 KOMMENT

  1. Ha ilyen kifejezéseket használtok, hogy “kiosztott két sárgát”, tényleg rasszistának fogtok tűnni. A helyes kifejezés a “leszidott két ázsiai származású férfit” lenne.

  2. ‘Sajnos’ nem ismerem a rasszista szlenget teljes mértékben, de úgy gondoltam ha hölgyekről lett volna szó, akkor a “sárgácskát” kifejezést használta volna a “sárgát” helyett. Amennyiben tévedtem, elnézést kérek tudatlanságomból adódó himsovinizmus miatt.