A szörnyű vasalási baleset

Véletlenül alkalmatlansági levelet kapott Szijjártó Péter – az MTI értesülése szerint a Fidesz annyira belerázódott a közszférán belüli leváltásokba, hogy hiba csúszott a gépezetbe.

„Péter nagyon mérges volt, mert azt írták neki levélben, hogy nem érzik megfelelőnek a bizalmat közte és a kormány között” – mesélte az MTI-nek a kormányszóvivő egyik közeli munkatársa. Szijjártó ráadásul tesztfeladatot is kapott, amit egy sajnálatos vasalási baleset miatt nem tudott száz százalékosan teljesíteni. A felmondólevél megérkezésekor a szóvivő rögtönzött sajtótájékoztatón jelentette be: mindenképpen maradni szeretne pozíciójában, és valószínűleg csak az úgynevezett Kubatov-algoritmusban történhetett hiba.

Arra az újságírói kérdésre, hogy milyen Kubatov-algoritmus, és a Fidesz tényleg egy lista alapján, számítógépes programmal sorsolja-e a pozíciókat, Szijjártó annyit felelt: „nem tudom, milyen programról beszélnek, sohasem említettem programot. Kubatov Gábor neve pedig végképp nem tudom, hogyan kerül a képbe”.

Az újonnan kirobbant Kubatov-ügyről az LMP-s Schiffer Andrást is szerettük volna megkérdezni, de telefonos megkeresésünkre annyit mondott: a tegnapi buli miatt eléggé másnapos, úgyhogy inkább a jövő héten hívjuk.

1 KOMMENT