Nem ez lesz Hanks és Banderas első közös munkája

Az amerikai mozik 2010. őszén mutatják be a több Oscar-díjjal jutalmazott film, a Philadelphia második részét. A főszerepet ismét Tom Hanks játssza.

A közepes költségvetésű mozi rendezője a német Roland Emmerich. A szakember a hírcsárda.hu-nak adott rövid interjújában elmondta, hogy mostanra érett meg az idő a Philadephia 2. elkészítésére, hiszen újra rengeteg veszélyes betegség terjed, amelyekre fel kell hívni a világ figyelmét.

„Az AIDS már nem hype gyerekek! Nem érdekel senkit, hiszen a Médzsik Johnson is virul, mint a havasi gyopár. Viszont itt van ez a Vogelflu und Schweinflu, meg retrózunk egy kis Ebolát, szóval van mondanivalónk gazdagon…” – nyilatkozta a német filmrendező.

Tom Hanks egy louisiana-i, a jelzáloghitelébe belerokkant, elvált, alkoholista autószerelőt játszik, akit egy juharszirupos palacsinta fertőz meg a sertésinfluenzával. Az első részben a szeretőjét megformáló Antonio Banderas is feltűnik a filmben. Ő játssza azt a Creutzfeld-Jakob szindrómás kubai emigránst, aki korábban gumimatracon menekült át Floridába, de a Karib-tengeren krallozva egy kardszárnyú delfinborjútól elkapta a szarvasmarha agyszivacsosodást.

Állítólag a film legmegrázóbb pillanata, amikor az elkeseredett barátok úgy próbálnak meg pénzhez jutni, hogy a kétségbeesett autószerelő benevezi kubai barátját egy senior memória bajnokságra! Kérdésünkre: „Ha a film New Orleans-ban játszódik, miért Philadelphia 2. a címe?” – a rendező elárulta, hogy erre vonatkozóan Menahem Zuckerhafener és a Salomon Meilensteiner producerektől kapta az utasítást, amire ő csak ennyit tudott felelni: „Jawohl!”

A Jobbikhoz közelálló filmesztéták (K.P., S.J. és P.ZS.) előre tiltakoznak a film magyarországi bemutatása miatt, mert szerintük: „Ismét a internacionális, ultralib szabadkőműves lobbit látjuk megbújni a háttérben! Már a filmek is csak zsidó betegségekről tudnak szólni! Creutzfeld is, meg Jakob is egyszerre?! Skandallum!”

3 KOMMENT

  1. én az Edelényi gumikalapácsos molesztálás című filmet várom. igazi 3D-s élmény lesz.
    ám mivel a gumikalapács veszélyes lehet ezért a filmen természetesen – az eredetihez megszólalásig hasonlító – fémfejű kalapácsokkal helyettesítik majd.

    és csak a végén derül ki, hogy ki a nyúl a gáton.