Több helyen beindult a variálás.

Több helyen már beindult a variálás.

A távközlési liberalizáció részeként hordozhatóvá válnak ezután a házszámok is, természetesen az utcanévvel együtt. Ennek köszönhetően a jövőben nem kell a költözés után fáradságos munkával megadni az új címet, új közműszerződéseket kötni vagy esetleg átirányítani az újság előfizetéseket, az EU illetékesei szerint ugyanis eddig ez nagyban akadályozta az ingatlan forgalmat.

Az irányítószám hordozásnak sem lesz akadálya természetesen a jövőben. Ez azért is szükséges, mivel elképzelhető, hogy valaki a számhordozás után ugyan ismét a 1054 Budapest, Kossuth Lajos utca 3. alatt fog lakni, de például Monokon, egy másik a Kossuth Lajos utcában. Elérhetőek lesznek ezután a testre szabott házszámok is, így mindenki meghatározhatja, bizonyos plusz igazgatási szolgáltatási díj befizetése után, hogy milyen nevű közterületen kíván lakni.

Például, aki unja, hogy évek óta a Petőfi utca 4-ben lakik, átnevezheti például Bryan Adams utca 23,45-re, vagy éppen Mulholland Drive-ra is.

8 KOMMENT

  1. Az a para, hogy a Nyugaton az utcán belül te adhatod meg a közterület nevét, így ha pl. van egy Chapel Street nevű utca, azon belül lehet a te házadnak a címe 1 George’s Terrace, és nincs ezzel para. 🙂 A postások meg ügyesek, és mindent megtalálnak (de tényleg)