pigletdead300Az egyre inkább világméretűvé váló sertésinfluenza járványnak most úgy tűnik a fiktív élőlények is áldozatul esnek. Egy közös irodalmár-járványügyi világkonferencia úgy határozott, hogy a világirodalom több művéből is el kell távolítani a sertésalapú karaktereket.

Ugyanis azok egyrészt károsan befolyásolhatják a művek további sorsát (az olvasók megutálják, vagy félni kezdenek tőle), másrészről a művek tartalmát is több helyen félre lehet majd emiatt értelmezni.

Első körben az ismertebb irodalmi műveket sertéstelenítik, és az új kiadásokban már más állatokkal helyettesítik. Milne halhatatlan klasszikusának, Micimackónak új barátja immáron Görényke, Malacka érthető okokból már nem kívánatos állat. A madárinfluenza miatt korábban Antilopra cserélt Bagoly után ez újabb hatalmas érvágás a Százholdas pagony világának. A három kismalac meséje már a múlté, helyüket három wombat vette át. Orwell hátborzongató disztópiájának, az Állatfarmnak főgonosza, Napoleón, pedig mától egy tapír.

További hír, hogy a Babe 3 forgatása is elmarad egyelőre, mert a főszerepet játszó malac váratlanul elhunyt H1N1-ben. Helyettesítésén már dolgoznak jelenleg úgy néz ki, hogy egy szurikáta, vagy egy gibbon veszi át a helyét.