A kormány új szintre emeli az eddigi legrendhagyóbb járványügyi intézkedését, amelyre azonban már külföldön is felfigyeltek. Valamint a LEGO is egy együttműködés lehetőségét vetette fel.

“A kulturális élet és a tudomány eredményei segíthetnek átvészelni ezt az időszakot. És az eredmények már látszanak is: amióta bejelentettük, hogy összeállítjuk Mátyás csontvázát és az egykori királyt újratemetjük, azóta tartósan napi 100 alatt van a koronavírushoz köthető halálesetek száma” – értékelt a Mathias Coronavirus Rex-tervet Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

Ezután bejelentette: a számok csökkenését még jobban fel lehet gyorsítani, ha egy újabb, de szintén darabokban lévő magyar történelmi személyt is összeraknak és Koppányra esett a választás.

A szokatlan járványügyi intézkedésekre külföldön is felfigyeltek, több EU-s ország érdeklődik, hogy náluk is rakna-e össze történelmi személyeket Kásler Miklós, így csökkentve a halálos áldozatok számát. A magyar kormány egyelőre még nem válaszolt a megkeresésekre.

De a dán LEGO is lát fantáziát az ötletben: piacra dobnának egy limitált szériás Mátyás király-szettet, amelyhez már látványtervet is készítettek.