Nagyjából 750 páncélos kíséretében érkezik Budapestre az orosz elnök. A főváros stratégiai pontjainak a környékén lezárásokra kell számítani. 60698B3D-8C75-4E10-9123-1DB9A321C71D_mw1024_mh1024_s

Vlagyimir Putyin az MTI-nek elmondta, hogy csupán biztonságáról gondoskodnak a harcjárművek, amelyek a jelenlegi útviszonyok mellett alkalmasak arra is, hogy akár ónos esőben is lehetővé tegyék az elnöki látogatást. A laktanyák, rendőrkapitányságok, televíziók, rádiók és repterek elfoglalása ezen kívül nélkülözhetetlen ahhoz, hogy zökkenőmentesen és élethűen lehessen lebonyolítani az 1956-os sajnálatos eseményekre való megemlékezést. Az ünnepség keretében tüzérséget telepítenek a Corvin közbe és a Tűzoltó utcába, valamint vadászbombázók segítségével visszanevezik a Moszkva teret. A Móricz Zsigmond körtér elaknásításán Tarlós István főpolgármester is részt vesz, akiről, ha okosan viselkedik, utcát neveznek el a Don-menti Rosztovban. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő elmondta, hogy neki nem gyanús az orosz lépés, mivel nem nézte a Szulejmánt.

Szeretnénk, ha barátaink, a magyar nép fiai és lányai kiszabadulva az Európai Unió halálos öleléséből, végre visszatérnének oda, ahonnan jöttek – Ázsiába. Szeretnénk, ha a Krímhez hasonlóan a magyar emberek is egy független, prosperáló orosz tagköztársaságban élhetnének” – tolmácsolta Vlagyimir Putyin szavait külügyminisztere, Szergej Lavrov, aki a tököli reptéren találkozott a menekülő Szijjártó Péterrel.

(A szövegvastagításokat a Szövetségi Biztonsági Szolgálat támogatta.)