Projektorok, díszletfalak, gináztató automata és nagy mennyiségű PR okozhatta azt, hogy létezőnek hittük a zöld vonalat és járműveit.

Budapest, 2014. április 11. Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a 4-es metró Gellért téri állomásán 2014. április 11-én. Az elnöki pár megtekintette az új metróvonalat. MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2014. április 11.
Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita a 4-es metró Gellért téri állomásán a kivetített megállót figyeli.
MTI Fotósop

Az Európai Csalásellenes Hivatal azért kezdett bele a vizsgálatba, mivel kiderült, hogy több pénz tűnt el a négyes metró építésénél, mint amennyit eredetileg a vonal megépítésére szántak. A hivatal munkatársai közül többen is állították, hogy maguk is utaztak a vonalon, és csodás építészeti megoldásokról számoltak be, ám a szerződések, az elszámolások és a valóság összevetésével kiderült, hogy ez lehetetlen.

A nyomozás végül kiderítette, hogy a négyes metró nagy része sohasem létezett, csupán káprázat, amit pszichológusok, médiaszakemberek és Demszky Gábor hoztak létre. Valójában csupán olyan virtuális valóságkamrák készültek el, ahova az utasok beszállva azt érzékelik, hogy mozgólépcsőn, liften vagy az ALSTOM-szerelvényein utaznak, valójában azonban elvesztik eszméletüket és zárt furgonokban szállítják őket a célállomásra. A logisztikai nehézségek miatt azonban számos utast hipnózisban tartanak azért, hogy ne jöjjön rá, reggeli utazásai nem történnek meg. Sokakat közülük a metró megnyitása óta keresnek családtagjaik és kollégáik. Az OLAF-szerint a jelenlegi vezetés is tud a problémáról, ám a pénzek visszafizetésének elkerülése, valamint 3-as metró felújításának hasonló megoldása miatt nem akarták nyilvánosságra hozni. A BKK pozíciójának gyengítése mögött is ez állhat, mivel az előző vezérigazgatónak, Vitézy Dávidnak szemet szúrt, hogy nagyon sok GHB (ismertebb nevén gina), projektorizzó és díszletfestés szerepel a cég operatív költségei között.

Az Olimpia 2024 pályázatához is ezt a módszert használta volna fel a Kormány, ezzel a NOB-ot is maga mellé állítva. A megvalósíthatóság tanulmány 4.6-os számú titkos melléklete szerint a koncepció az Első Vetített és Pszichoaktív Olimpia nevet viseli.

Megkérdeztük az érintetteket is, de elképzelhető, hogy Lázár János maga is csupán hologram.

 

 

 

1 KOMMENT

  1. Az OLAF-jelentés szerint a 4-es metró egy fekete lyuk. Akkor válik láthatóvá, amikor leojtják az összes villanyt. Hogy, hová tűnt az a rengeteg pénz, amit az OLAF hiányol? Beszippantotta a fekete lyuk!