Jót fog tenni Magyarországnak az európai uniós kohéziós pénzek befagyasztása – vélekedett a Fidesz alelnöke.

Miután biztossá vált, hogy az uniós pénzügyminiszterek tanácsa kedden megszavazza a Magyarországnak járó európai uniós kohéziós támogatások egy részének befagyasztását, Pokorni Zoltán sajtótájékoztatón bejelentette: mivel a magyar fémipar amúgy is haldoklik, az a pármillió euró úgysem menthette volna meg.

"Pont annyira kell ez nekünk, mint a bálnás kutatóképzés" – indokolt a szakpolitikus. Az Európai Bizottság (EB) az információk szerint 145 milliárd forintnyi támogatást fagyasztana be. "Azt sem értem, hogy az Eb-nek mi köze az uniós pénzeinkhez. Azt hittem, a lengyelek és az ukránok saját pénzből építenek stadionokat, és mi ki se jutottunk" – hívta fel a túlzottdeficit-eljárás kapcsán kialakuló helyzetre a politikus.

"Jó helyen lesz itt ez a kép, csak figyelni kell, hogy át ne üssek a vékony falon" – szögezte le a sajtótájékoztató végén Pokorni. 

40 KOMMENT

  1. Leszögezem, hogy Pokorni Zoltán nem a Nem. Ügy. Kormánya, hanem kizárólag a saját nevében nyilatkozott! Természetesen, amennyiben nem tartja szükségesnek részesülni az EU Kohéziós Alapjából, úgy ő nem is fog.

  2. Csak megjegyzem, hogy Orbán már mikor megjósolta, hogy a nyugatnak annyi, lám már pénzük sincs semmire. Esetleg, ha nagyon akarnánk megmenthetnénk őket az államosított magánnyugdíjpénzekkel, de vajon akarjuk-e ?

  3. A csárdai párhuzam egyébként elég keserű. Mert valójában pont annyira kellene minden fillér az EU tól, mint ahogy hazánknak a magasan képzett balneológus.

    Pokorni a nevezetes interjúban (bálnatenyésztőzés) pont olyan sötétségről tanúskodott, mint Matolcsy tetszőleges nyilatkozatában.

  4. @Egyallampolgar: az még hagyán… de dr matolcsi aszondja: boldog+nagyon örül meg ijesmi… ezek a debilek szórakoznak velünk??? vagy mi a lóf@sz van? hírcsárda az egsész magyar média? hogy nem röhögi ki senki? vagy én vagyok hüje? és tényleg unortodox valóság van?

  5. Szarom le a zEU-t.Pénzestül buzistul,pedofilustól,cohen banditostul.Elmehetnek a jóó büdös K anyjukba.Szegény szerbek,horvátok..még nem tudják mekkora szarba lépnek.Csak velük nem tudnak majd úgy packázni mint velünk.

  6. “Pokorni a nevezetes interjúban (bálnatenyésztőzés) pont olyan sötétségről tanúskodott, mint Matolcsy tetszőleges nyilatkozatában.

    Na itt sirtam a röhögéstől, és rohantam a wc-re inkontinencia-impotencia miatt.

    böktmb

  7. A neves oktatási csárda parlamenti dudása, a híres balneológiai szakértő vesztésre áll, mert a második dudás a keresztényi értékek elhivatott oktatás- felelőse a híres francia becsülettrendi kijelentette, sokkal hasznosabb lenne, ha az egyik dudás csárdán kívül nem az okítással, hanem a kohéziós alapokkal foglalkozna. Pokorni magáévá tette a tanácsot és kijelentette: ezek az alapok gyakorlatilag nem sokat nyomnak a latba, mivel a kohéziós erők mindössze 10-8-adikon hatósugarúak, így a kilátásba helyezett 145 milliárd lefagyasztása nem csinál telet. A híres EU-s hívő a illegalitást hírből sem ismerő,(nem úgy mint az uniós tisztségviselők, akikre egy kócerájt sem lehetne bízni) ezzel kapcsolatban jelentette ki: ha akarom, egy könnyed új-gyakorlattal, rámutatással, azonnal kiolvasztható.

  8. Elég az orbáni ámokfutásból, zavarjuk el ezt a bóvlista csőcseléket.
    Meddig tűröd magyar, hogy lengyel bértüntetők ünnepeljenek a mi nemzeti ünnepünkön?
    Hová vezették az országot ezek a pökhendi,sunyi , szarjankók?

    Orbán takarodj!

  9. A nemzeti 4/3 ma a reggeli órákban megfogalmazott indítványát a délig készült hatástanulmányok alapján a kora délutáni órákban nagy többséggel elfogadta a nemzeti együttműködés kormány az un. vállalkozásfellendítő adót.
    Eszerint:
    A fizetendő mindenkori társasági adó egyenlő a kiadásokkal korrigált árbevétel 32% a korrigálva a 145.o 3. § 4.sor álltal meghatározott jogosultság alapján megadott a 432.o 9. § 6.sor ban meghatározott módosító tényezővel valamint a 9. § 98.sorában meghatározott jogosultságok álltal a 169. § 7.sorában meghatározott szorzótényezővel korrigált teljes bérköltség szuperbruttósított értékének 132. § 2.sorában megadott szorzótényezővel korrigált értékének a mindenkori jegybanki alapkamat 124. § 6.sorában meghatározott jogosultságok alapján a 398. § 2 sorában meghatározott értékkel módosított értékének 2.54323567 szorosa.
    Csatolandó dokumentumok:
    A vállalkozás forgalmának teljes számlaösszesítője 3 kézzel írott 4 nyomtatott és 9 elektronikus példányban
    Az írott formának tartalmaznia kell egyenként a következőket:

    Számla:
    száma
    kelte
    teljesítés ideje
    értéke
    áfatartalma
    adóalapja
    áfa értéke
    átvétel kelte
    fizetett összeg értéke
    áfatartalma
    áfaértéke
    áfa összesen
    az eladó és vevő
    természetes személy esetén
    résztvevő felek születési anyakönyvi kivonata
    személyi igazolvány száma
    bankszámlaszám
    tajszám
    születési adatai
    végzettsége
    kora
    foglalkozása
    életrajza
    egy fidesz számára kitöltött szavazócédula

    cég esetén
    cégkivonat
    aláírási címpéldány
    bankszámlakivonat visszamenőlegesen 1 évre
    8 havi közüzemi számla
    “nullás adóigazolás”
    cégtörténet
    tulajdonosi háttér leírása
    tulajdonosok és családtagjaik
    sz.anyakönyvi kivonata
    életrajza
    sz.ig száma
    taj száma
    bankszámlakivonata
    elmúlt 8 év adóbevallásai

    Az új adó elfogadását követően 1 órával a nemzeti 4/3 az eu kérésére ismét bevezette a szegényeket könyebb helyzetbe hozó többkulcsos
    szja-t ami mostmár nem csak 2 kulcsból fog állni hanem valóban progresszív modern európában egyedülálló adónemet jelent. Az adókulcs kiszámításának módja: 60%*(mindenkori minimálbér-jövedelem) Az új adóváltozások miatt a nemzeti 5/3 nem teheti ki a legszegényebb rétegeket megszorításoknak amit a nemzeti 7/3 nak a elmultnyócév óta sikerült elkerülnie ezért az emiatt csökkenő fizetéseket a cégek önkéntes béremeléséből kívánják pótolni mert most ott a reggel elfogadott adószabályok miatt úgyis több pénz van.

    A nemzeti 8/3 szóvivője a következő sajtóközleményt adta ki az új adószabályok alapján.

    A magyar nemzeti 9/3 stabil kézzel irányítja a gyorsnaszád kormányát és végre sikerült az elmultnyócév óta ismét vitorlát bontanunk európa tespedt álló vizein és sikeresen északra vette az irányt. A nemzeti 10/2 kormánya számára ezt fejezik ki a fenti történelmi jelentőségű törvénymódosítások ebben a viharos európai időben.

  10. Nem tud olyat mondani a világ, aminek Matolcsy ne örülne, Fellegi lezár, Selmeczi sok karátos brillel billeg nyugdíjat védeni.

    http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1392_hurra_vesztettunk

    Selmeczi Gabriella az ostobaság oligarchája

    „…miután Svájcban az antiszociális népszavazás nyomán válság fenyegeti az országot, gondolom, égető szükség lehet egy ilyen felkészült szakemberre, aki majd a svájciaknak is megmagyarázza, hogy mit és hogyan kell megvédeni a nemzetköz baloldaltól.”

    http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/1866_selmeczi_gabriella_az_ostobasag_oligarchaja

  11. @wagem: Ha elvtársaid nem tették volna rekordidő alatt tönkre az országot (ad abszurdum javítottak volna valamin is), akkor neked most nem kellene itt oszkóznod és bajnaiznod. Én haragudnék picit az elvtársaimra, hogy ilyen kellemetlen helyzetbe hoztak. 🙂

  12. @Dr. Adofizeto: Valamit az életben nem lehet majd elmagyarázni a balos okosoknak.Nem a mostani kormány tette az országot “rekord” idő alatt tönkre,hanem a fent nevezett off shore lovagok nyolc év alatt.A mostani kormány csak próbálja azt a sok mocskot rendbe tenni amit a szoclib.nyomorult banda ránk hagyott.
    De ha neked az megnyugvás,hogy rákened a szart a mostani kormányra,ám legyen.
    Soroljak néhányt??
    -BKV.
    -MÁV cargó.
    -4-es Metró
    -MALÉV.
    -CET.
    -Cukor ipar..stb.
    ……több ezer milliárd.
    Kérd számon az elvtársaidtól!

  13. @wagem: Egy kurva szóval nem mondtam, hogy az elmúlt 8 (10-2) évben a szocik nem lopták szét szisztematikusan az országot! Ne aggódj, akkor is kint voltam az utcán, amikor kellett. Ettől a kommunista fideszes elvtársaid még rekordidő alatt (2 év) baszták szét, ami még megmaradt az országból. Szövegértési problémáid vannak?

    Ha te vagy a jobboldali, akkor bizonyára ugyanúgy aggaszt, mint engem, hogy egy őskommunista (Pozsgai et.) írta az új alkotmányt. 🙂
    Ha te jobboldali vagy, akkor bizonyára te is manyup. tag maradtál, mint én. 🙂
    És bizonyára téged is úgy aggaszt, mint engem, hogy meggyengítették a magántulajdon védelmét, ugyebár? 🙂
    Bizonyára jobboldaliként rossz emlékeket ébresztett benned is Lomniczi kiretusálása az állami Híradóban. 🙂

    Valami azt súgja, te egy ócska proli vagy, nem jobboldali…

  14. @wagem: És végezetül egy kis fejtörő, amin a hosszú hétvégén és ünnepnapon, békemeneten, esetleg vasárnapi ájtatoskodáson is törheted a fejed:
    1.) A szocik szétlopták az országot (tény, igaz).
    2.) A GDP, költségvetés adóbevételek, államadósság számai nagyjából változatlanok. (Abszolút jóindulatú becslés, tekintve, hogy a szociális kiadások mindenki által érzékelhetően csökkentek.)
    3.) Kérdés: hol van a pénz??? (Amit eddig a szocik elloptak, de már 2 éve nem tudnak, értelemszerűen.)

    Meglepődnék, ha meg tudnád válaszolni. 🙂