Rendhagyó módon egy disznóvágáson kezdtük el a cupertinói cég legújabb tabletjének tesztjét.

Első nekifutásra két napot halasztanunk kellett a műveletet, mert az Apple képviselete nem tabletet, hanem hallucinogén tablettákat küldött szerkesztőségünkbe, ezért meg kellett várni, amíg mindegyikőnk visszaér Mordorból. 

A tesztnaphoz egy Szeged melletti tanyát választottunk, 3G, 4G és nádtető lefedettséggel. Mi is meglepődtünk, amikor azt láttuk, hogy az alig több, mint 10 colos kijelzőjű táblagép milyen simán vágta át a jó 175 kilós hízó nyakát. Ha még egy pálinkával többet iszunk valószínűleg a leszeltük volna egy hanyag mozdulattal az állat fejét.

Közben azt is teszteltük, hogy mennyit bír a rendszer: a disznóvágás első percétől fogva az iPadról szólt a zene és az 10 800p-s felvételre képes kamerája is folyamatosan ment. Egy pillanatra sem lassult be a rendszer. Nem úgy mint mi.

Új funkció: NFC-technológiának (Near Field Chaos) köszönhetően a 20 méteres körzetben található Apple-eszközök használhatatlanná váltak, mivel az új iPad minden adatot oda-vissza szinkronizál, majd csak úgy lemeríti az eszközök akkumulátorát. Véletlenül egy Bud Spencer-filmet is újraszinkronizált a gyűjteményemből, kár érte, eredeti szinkron volt.

Az elkészült fényképeket és videókat rengeteg szempont lehet rendezni. A kedvencük az volt, amikor a program aszerint állította sorrendbe a képeket, hogy melyiken látható egy Starbucks-kávézóhoz legjobban hasonlító tárgy. A képernyő egyébként már a közeli szempillasuhogásra is érzékeny. A böngészőben például egy lefelé kacsintás hátra lapoz, egy felfelé kacsintás pedig előre. Vezetés közben csak komoly odafigyeléssel használjuk!

Újdonság: a képernyőn több képpont van mint amennyi szinapszisa van egy mezei pocoknak, de a pontos számot az Apple nem árulja el. Viszont még ősszel kiadják az iPhone5-öt, aminek a kamerájával már készíthető olyan kép az iPad3-ról, amin meg lehet számolni a képpontokat.

A készülékhez most jár egy USB-s betonkeverő és egy delfinbőr borítású kitömött zsiráfembrió is, ami ugrál a sötétben. A tesztkészüléket egy vastag szemüvegkeretes fiatalembertől vettük el a Xyroé étterem mosdójában.

10 KOMMENT