Az MSZP igényt tart a volt miniszterelnök mindkét lábára, a mellizmára és az egyik heréjére. A többit viheti a Demokratikus Koalíció.

Úgy tűnik, hogy nem megy zökkenőmentesen Gyurcsány Ferenc távozása az MSZP-ből. Bár Gyurcsány kijelentette, hogy egyetlen gombostűt sem kíván elvinni az MSZP-ből, de úgy tudjuk, hogy az ezeket szállító gombostűgyárat viszont megtartja.

További érdekes fejlemény, hogy ugyanakkor az MSZP sem akarja csak úgy odaadni Gyurcsányt az újonnan alakul Demokratikus Koalíció pártnak. „Mi neveltük fel, mi csináltunk belőle bukott miniszterelnököt, valami nekünk is jár belőle” – nyilatkozta a neve elhallgatását kérő id. Tóth Oszkár (Mártírok útja 26/b, sokáig tessenek csöngetni, mert kontaktos a gomb) MSZP tag. A párt vezetése jelenleg is ülésezik, és arról egyeztetnek, hogy mit tartsanak meg Gyurcsányból.

Az első javaslat a volt miniszterelnök egyenlő arányú vízszintes, vagy függőleges felosztásáról szólt, de a negyedelést sem vetették el azonnal. A kiszivárgott információk szerint kompromisszumos megoldásként a miniszterelnök két lábát, mellizmás és egyik heréjét tartanák meg, esetleg az egyik lábáért az orrát és a homloklebenyét még elfogadnák.

Gyurcsány Ferenc szóvivője útján csak annyit közölt, hogy az új párt alapítása után, ő eredetileg baráti jobbot (balt?) kívánt volna nyújtani az MSZP-nek, de ezután inkább nem teszi, mert a végén még nem adják vissza.

26 KOMMENT

  1. Ejjj srácok, megint elaludtatok, a HVG rátok vert !!!
    A hír a következő: Az MSZP szóvivője és a Societas elnöke vasárnap felavatta “Orbán Viktor hűlt helyét” az Astoriánál, a Fidesz korábbi nagygyűléseinek helyszínén.

    Tessék jobban odafigyelni!!

  2. már régen fel kellett volna négyelni, akkor most könnyebb lenne az osztozkodás.
    úgy látszik, hogy a gréczi zsolt által tisztár nyalt valagra még a sokat látott mszp-sek sem tartanak igényt, zsolti nyugodtan visszahúzhatja az arcára. azért ez nagy megkönnyebülés lehet neki.
    az egyik here azért nagy rejtély, melyik kell nekik? a bal vagy a jobb?
    vagy a molnár csaba? hogy ne legyen meg a frakciólétszám?

  3. negyedelni kéne… akkor jutna az ország négy sarkában 4 nagyobb városba…

    “egyetlen gombostűt sem kíván elvinni… de… gombostűgyárat viszont megtartja”

    esküszöm nekem is ez jutott eszembe egy gombostűt sem visz ki a pártból, de MINDEN MÁS VAGYONT IGEN

  4. @Dömen: hát … van miről beszélni… ez nagyon szomorú… eszköz volt…

    ennyit az ellopott forradalomról, ami addig volt érdekes a zorbánnak és elvtársainak még a kamu forradalmaikat megcsinálták…

    és az hogy ezeket nem bottal zavarják el, ezen őszintén elcsodálkozom…
    bár gondolom az erkölcsi alap már meg van… a gazdasági csődöt kell bevárni

  5. Rövidesen arcotokra fagy a mosoly, mert demokratikus rendeletünkre mindenki és minden – a blogok száma, mentalitása is – visszahelyeződik a 2010. március 15-ei állapotába, de bankadó helyett vizitdíj lesz.
    Győzni fogunk, mert csak mi bírjuk azoknak a támogatását, akiket az országunk rangjára emeltünk.

  6. Orbán úgyis becsukatja, hiába erőlködik új párton. Addig is eggyel több párt lopja a pénzünket.
    Kreálnak egy új törvényt, testre szabva direkt Gyurcsányra, mi az ezeknek. És ennyi. Orbán olyan paranoiás, hogy egyszerűen nem hagyhatja szabadlábon, ez történelmi szükségszerűség.A jog és igazságszolgáltatás mindíg arról szólt, hogy a nagy gazemberek vonták felelősségre a kicsiket. Most meg végre a nagy gazemberek vonják felelősségre a nagyokat. Ez legalább jó a gengszterváltásban.
    Csak arra lennék kíváncsi, orbánt ki fogja felelősségre vonni ?

  7. @nyakigJimmy: Azzal nincs bajom, ha lecsukják… Persze a Fityiszt is nyugodtan le lehet majd, ha végeztek, főleg, ha ilyen töketlenek maradnak végig.
    Amúgy okos ember nem vitatja, hogy szarban a haza, muszáj megszorítani, de a módszerek, meg a néhol kilógó lóláb agyonvágja az egészet.

  8. A koponyája jól mutatna Kádáré mellett… Ha valaki egy szer kiásná ezt a koponyát is, vevő lennék mindkettőre… Esti hangulatfénynek gyertyákkal. Morbid ugyan, de le van szarva.