Elég sok napsütésmentes nap van az idei nyárban, és hogy ne teljen hasztalanul a négy fal között töltött idő: olvassunk. A Pulpitus-ház kiadó ajánlói: könnyed lányregény, politikusi önéletrajz vagy éppen bohókás horror emberevő lényekkel.

 

 

Vlagyimir Putyin: Hogyan lovagoljunk félmeztelenül

Első látszatra önéletrajzi ihletésű a regény: az orosz miniszterelnök kedvenc francia színészének, Jean Renonak a karrierjét és életét írta meg szabálytalan rímekben, de regényes formában. Rengeteg grafikon és térkép segíti az eligazodást, ha eltévednénk. Érdekesség, hogy a filmváltozat jogai már elkeltek: Colin Farrell játssza majd a kivénhedt trafikost.

Diane Kingsley: Szerelmem, a vérfarkas

A mostanában oly divatos vámpírkönyvek sorát gazdagítaná ez a könyv is, hogy ha a vámpírokról szólna. A szándékosan szegényesen és bántóan csúnyán illusztrált regényben egy fiatal középiskolás lány beleszeret az iskola új takarítójába, mert vérfarkasnak hiszi hörgő köhögése miatt. Nem árulunk nagy titkot, ha elmondjuk, hogy a regény végén egy ezüst felmosóvödörrel töri el a lány szerelme orrnyergét.

Ramirez László: Konyha az űrben

Kuriózumnak számít a félig német-félig kárpátaljai magyar tranzvesztita könyve: arról szól, hogyan főzzünk az űrben, ha éppen nincsenek a közelben a szüleink. Kedves gyerekkönyv, rengeteg rajzzal és kihajtható télikabáttal. Ha tudjuk, hogy a gyermekünk szeret főzőcskézni (és a szülőket meglepni), akkor érdemes ezt a könyvet torrentoldalakról letölteni, kinyomtatni és befűzni. Mert még így is olcsóbb, mintha boltban vennénk meg.

Vogue Flóra: Körúti punettik

Tina egy jól menő marketingcégnél dolgozik, és mindennap kockára gyúrja a hasát egy közeli edzőteremben. Itt találkozik Robertóval, az olasz becenevű zempléni sráccal, aki egy jól menő PR-céget vezet. Bár mindketten megrögzött szinglik, nem tudnak elszakadni egymástól. Fontos és mai kérdéseket feszeget, a csak látszatra habkönnyű írás: Miért élünk? Miért edzünk és dolgozunk menő helyeken? A villamos biztos nem tud leesni a sínről?

Ellen & Jamie Smith: Hogyan kardozzunk hátrafelé, és miért jó a rebarbarás sampon?

A népszerű Segítsd magad-könyvek legújabb darabjában a vízvezeték-szerelő házaspár agyunk rejtett titkai után kutat. Ókori hieroglifákon keresztül mutatják be a korai Spielberg-filmek forgatási hibáit, de nem maradhatott ki a sorozat védjegye, az indokolatlan katicabogár-portrégyűjtemény sem. Mindenkinek ajánlott, aki megsértődött a sorozat legutóbbi kötetén, a Te egy hülye paraszt vagy!-on.

5 KOMMENT