KATT!Érdemes jó előre felkészülni: ismét mindenkit vár a Múzeumok Nyári Éjszakája Budapesten, szerkesztőségünk a legérdekesebb programokból szemezgetett.

Az este kellemesen kezdődhet a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen: este 8-kor az idén 130 éves intézmény másodéves hallgatóinak pólóra írt verseiből láthatunk felolvasóestet, tibeti vallási díszletek között.

A Budapesti Történeti Múzeum ma este nyitja meg új, három színre fókuszáló időszakos tárlatát: a 16. századi új-zélandi fiatalok kultúr-, társadalom- és ipartörténeti szerepére reflektáló "Kivik, szőnyegek, háziipar" című kiállítást. A Ludwig Múzeum is rögtönzött programokkal (szabadegyetemi előadásokkal és neves vízilabdázók tárlatvezetésével) készül, ezek többségében a nemrég nyílt Francisco Franco-kiállításhoz kötődnek, az esti órákban pedig a Postás Józsi Acoustic Big Band és Szijjártó Péter Sound Crew zenél, egy, a múzeum előterében kialakított mélyedésben.

Műcsarnokban – az intézmény nevéhez hűen – 9 órától tettetett lelkesedéssel és kólának látszó szörppel várják majd a gyerekeket, eközben a felnőttek Dr. Flash legnépszerűbb politikai aforizmáiból hallgathatnak meg egy csokrot, majd lehetőségük lesz a művész indokolatlan inzultálására. 

Nagy érdeklődésre tarthat számot a Magyar Nemzeti Galériában az I. Nemzeti White Party, amelyen bemutatkozik a Még Annál Is Újabb Magyar Gárda és a Betyársereg fehér kollekciója, az estét pedig kötetlen, kiscsoportos cigányozás és a nemzeti értékek elvesztése felett érzett korlátlan fájdalom kifejezése teszi majd teljessé.

Az Ernst Múzeumban az ünnep ázsiai hangulatban telik: 10 órától korlátlan japánkodást, kardozást és felesleges ételfeltekerést próbálhatnak ki az érdeklődők, miközben megtekinthetik a Godzilla befolyása a szlovén komolyzenére c. moldáv dokumentumfilmet.  

A Magyar Nemzeti Múzeumban éjfélkor kiválasztott szerencsések megérinthetik az új Budapest-zászlót, a tradicionális értékek kedvelőinek pedig szeretettel ajánljuk a Néprajzi Múzeum új kiállítását, amely a 20. századi nők kultúr- társadalom- és ipartörténeti szerepére reflektál „Mondom hideg sört kértem, hát süket vagy?” címmel.

A Szépművészeti Múzeum kora estétől a legkisebbeket várja, akik az Esterházy Madonnát restaurálhatják bohócok és vízfesték segítségével, valamint az ókori görög szobroknak kezet, lábat és péniszt gyurmázhatnak agyagból. A felnőtteknek érdemes lesz megvárniuk az éjfélt, akkor ugyanis húsz percre lekapcsolják a biztonsági kamerákat az épületben – ajánlott tehát kisteherautóval érkezni.

Bőven lesz látnivaló az alternatív szórakozás rajongóinak is: 11:30-kor például Kövér László nyitja meg az alkotmány aláírásáról készült fotósorozatból álló mozgó kiállítást egy Iveco platóján az M0-ás körgyűrűn. Vidám program lehet a Bélyegmúzeum meglátogatása, itt felbecsülhetetlen értékű történelmi bélyegeket, tévnyomatokat nyalogathatnak a látogatók, az estét pedig szmájlis és pitbullos bélyegek kóstolása zárja.

Akinek ez nem lenne elég, a Terror Házában is várják a családokat: a gulág formájú ugrálóvár mellett interaktív programok kényeztetik a kicsiket és nagyokat egyaránt. Népszerű lehet majd a 11-kor kezdődő kollektív beszolgáltatás, ahol a kicsiktől beszedik a náluk lévő Barbie-babákat, az éjféltől kezdődő koncepciós per résztvevői pedig ingyenesen részt vehetnek egy játékos vallatáson is.

 

4 KOMMENT

  1. Ez kérem, EPIC WIN!

    ‎”az estét pedig kötetlen, kiscsoportos cigányozás és a nemzeti értékek elvesztése felett érzett korlátlan fájdalom kifejezése teszi majd teljessé.”

    /fetrengfoldon

    S bazdmeg japánkodás.

  2. Elkezdtem olvasni, mondom:ez nem olyan jó, mint szokott lenni.Lementem az utolsó bekezdésre és onnan haladtam előre.Megállapítottam:megint szuper.
    “gulág formájú ugrálóvár”…beszarás.