Fontos az ihletett környezet

Megszavazta az országgyűlés, hogy ezentúl a parlament válassza a legfőbb ügyészt 130 évre. A cím családon belül örökölhető lesz, illetve törvényes örökös hiányában végrendelettel is átruházható lesz a megbízatás.

Független, megbízható és hiteles ügyészséget szeretnék. Szeretnénk.” – javította ki magát Lázár János frakcióvezető a törvény részletes, általános és hiábavaló vitája során. A legfőbb ügyész ezentúl nem lesz interpellálható az Országgyűlésben, titkosítják mobilszámát és a sajtóban is csak jót lehet írni róla.

A negatív véleményeket illetve alkotmányossági aggályokat a törvényben meghatározott lomtar@freemail.hu email címre kell küldeni. Lázár szerint ezzel végre megvalósul a teljes demokrácia, már csak apróbb javításokra lesz szükség.

Néhány szakmai blogban kifogásolták ugyan az intézményt, ám a kommentelők nagy része egyetértett a változással, így Lázár szerint Magyarország lakosainak 99%-a ezt szeretné, az a kisebbség, akinek hangja jóval nagyobb számánál, csak azért kiált kígyót-békát, mert érintett az elszámoltatásban.

10 KOMMENT

  1. T. Szerkesztőség!

    Kérem, távolítsák el a hírt portáljukról, mert a Fityesz fülest kapván már benyújtotta a fenti törvénytervezetet. Úgy gondolom, méltatlan Önökhöz a valóság ismertetése.

    Üdvözlettel:

    Kercsókay Jenő Elemér,
    a zországgyűlés jegyzője