Nem tudnak mit csinálni ellene

Az ismét megrendezésre került Művészetek Völgye fesztiváljára az elmúlt héten nem várt mennyiségű kultúra hullott, ami elárasztotta a résztvevő falvak utcáit, kocsmáit, templomait. Vigántpetendet kultúra sújtotta területté nyilvánították, mentik, ami menthető.

A vigántpetendi polgárőrök jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak az egyre jobban hömpölygő kultúra megállításán. Homokzsákokkal próbálnak gátat szabni a tekerőlant-muzsikának, de az minden igyekezetük ellenére is betört a Tókert színpadra és már a katolikus templomot is veszélyezteti. A tegnapi koncerten ketten bele is fulladtak a kenyérlángosba, a kulturális vészhelyzetben pedig nyoma veszett Jaime Caso perui gyógyítónak és Kovács Lajos Csikung bemutatójának.

Nagyvázsonyból, a Dumavölgy-Humorvárból önkéntes humoristák érkeztek Kapolcsra, hogy közreműködjenek a mentésben. Kiss Ádám és Felméri Péter a Felső Iskola udvarán firss poénokkal próbálja melegen tartani a diaporáma vetítések áldozatait, Hadházi László egy pet-palackból, gumipókból és kettes létrából saját kezűleg készített lélegeztetőgépet vitt a helyszínre, Kovács András Péter és Kőhalmi Zoltán pedig gyűjtést tartanak egy olyan daru beszerzésére, amivel a kultúrát olyan magasra lehet emelni, hogy többet ne veszélyeztesse a Káli-medencét és lakóit.

6 KOMMENT

  1. Elborította őket a kenyérlángos ? Gusztustalan állatok… A település határában meg ott álldogálnak a
    cocacolás és csipszes kamionok, és nem tudják áttörni a kultúra falát!
    Rendőri intézkedésre lesz szükség.
    És Fásyádámot se engedték be, ez már a fertő !