Tényleg szétosztják.

Ismét újítások tömkelegével jelentkezik a Facebook – adta hírül a közösségi oldal alapítója. Mark Zuckerberg új gombokat, új funkciókat ígér, és igen, Bill Gates ezúttal tényleg szétosztja a vagyonát.

A népszerű közösségi oldalon a Share (Megosztás) gomb után megjelenhet a Cher-gomb is, amellyel a legendás énekes figyelmébe tudunk ajánlani kiválasztott bejegyzéseket. Az újítással egy időben megjelenik a kizárólag férfiak profiljából elérhető Szúrnám-gomb, amely egyértelműsítheti a megjelölt személynek küldött jókívánságokat.

Újdonság, hogy már lehet lájkolni a lájkolásokat is, sőt: a szintén új Dislike (nem tetszik) gombot is lehet lájkolni, és vica versa is. “Nem tudjuk, mire jó, de kattintsanak csak minél többet” – magyarázta a változtatások Matt Zuckerberg a Facebook alapító-tulajdonosának közeli rokona.

Az újításokkal együtt hoaxok is elkezdtek terjedni: egy bejegyzés például arra szeretne összegyűjteni 3000 lájkot, hogy egy szerencsétlen sorsú afrikai kisfiú péniszt kaphasson, vagy egy belépőt a vb-döntőre. Szintén hoax az oldal karbantartói szerint az a link, amely a világ legszexibb videóját ígéri: rákattintva ugyanis csupán a negyedik legszexibb videót láthatjuk.

Nem hoax viszont Zuckerberg szerint az a lánclevél, amely szerint Bill Gates most tényleg szétosztja a vagyonát. Az ügyben ugyanis maga Bill Gates nyilatkozott: “ha valaki annyira buta és hiszékeny, hogy továbbküldi az ilyen leveleket, az sikeres ember nem lehet, úgyhogy ezúttal tényleg adok nekik a vagyonomból” – mondta a szoftverpápa.

11 KOMMENT

  1. És hol lehet jelentkezni erre a bilgéces vagyonmegosztásra? Mennénk nyaralni a haverokkal, meg kéne az új vindóz is, persze jogtisztán, az meg pénzbe’ van. Vagy csak feltölt a profiljába 40 milliárd dollárt, és aki ír neki levelet, azzal megosztja a facebush ‘Share’ gombjának segítségével?

  2. Jaja, szerintem valahogy úgy, mint a Farmville és társai esetében. “Gratulálunk Bill, fantasztikus teljesítmény, az elmúlt két órában 536587589747657 dollárt kerestél, szeretnéd belőle adni Facebook barátaidnak?” És aztán aki kapja marja.