Már csak nevekre várnak

A választások utáni új rendszerben sok minisztériumi és állami vállalati funkcionárius válik feleslegessé, akiknek elhelyezéséről a Belügyminisztérium Leszámolási és Temetőgondnoksági Főosztálya fog gondoskodni, vadonatúj kádertemetők létrehozásával.

„A kádertemetőkbe osztályvezetőtől felfelé az összes MSZP-s és SZDSZ-es még hivatalban lévő köztörvényes…, illetve, köztisztviselőt nagyon sok szeretettel várjuk” – mondta el Pintér Sándor belügyminiszter-jelölt, akinek korábbi örző-védő cégének egyik alkalmazottja, „Satu”, fogja elátni a kádertemetők igazgatását. „Kollégám, aki államtitkári rangban végzi majd a kádertemetéseket, különböző kényelmi szintű helyeket kínál az egykori vezetőknek. Bár az előző kormány szerint nincsenek sehol csontvázak elrejtve, a kádertemetőkben ezekből idővel lesz bőven” – mondta el sajtótájékoztatóján a leendő újrabelügyminiszter.

Az újonnan nyíló kádertemetőkben beosztás szerinti kapja mindenki a parcellákat, de némi pluszpénzért akár internettel és plazmatévével felszerelt kádersírok is igényelhetők. Satu szakállamtitkár régi munkakörére tekintettel ezeket a plusz pénzeket nem befizetni kell majd, hanem engedni kell neki behajtani.

1 KOMMENT