Lázár János a múlt héten jelentette be, hogy a kormány szándéka szerint a jövőben elkezdik kiszorítani a külföldi kiskereskedelmi láncokat Magyarországról.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos ma azt is elmondta, hogy a folyamat már elindult, olyannyira, hogy már megvan a kiszemelt bolthálózat azoknak, akik a Lidlbe, az Aldiba, a Sparba vagy a Tescóba mentek eddig. Az új lánc TBA néven fogadja majd a vásárlókat.

“Nagyon örülök, hogy ilyen hamar megoldást tudtunk találni a problémára. Mindenki nyugodjon meg, lesznek boltok Magyarországon, bár hogy hol és mikor, azt, ha tudnám sem akarnám megmondani. Egyelőre örülök a személyes sikeremnek, hogy sikerült a trafik és a CBA szavakat összemixelnem!”

– közölte Lázár.

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos hozzátette, hogy azért is jó a névválasztás, mert így akár az idegen országok nyelvét beszélők is értesülhetnek arról, hogy egy kiskereskedelmi áruházlánc hol lehet, vagy hol nem Magyarországon.

Lázár János szerint a külföldi láncok kiszorításával a magyarok egészségéért is sokat tesznek.

“Tudom, hogy a vállalatok vezetőségében sokan cigarettáznak, ezért, ha elmennek ezek a láncok, a dohányosok száma is csökken Magyarországon! Nem várok vállveregetést, csak végzem a munkámat. És hát nem is olyan nagy durranás ez, villamos Szeged és Hódmezővásárhely között, na az gecinagy dolog!”

– büszkélkedett a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos.

Lázár ígéretet tett rá, hogy nem áll le, a járványhelyzetre tekintettel a következő napokban a vasárnapi boltzárral és az internetadóval kapcsolatos ötletét is fölviszi majd Budapest fővárosba.