Sikerrel zárult a NAV akciója, több nagy értékű dolgot is sikerült legfoglalni Iványi Gábor hajléktalanszállójánál.

Egy Ferrari SF90 Stradale sportautót, több Patek Philippe órát, egy alig használt adriai jachtot, egy egész uradalmat és egy jó állapotban lévő svábhegyi palotát is lefoglaltak tegnap a NAV munkatársai.

Mint ismeretes, a NAV nagy erőkkel vonult ki Iványi Gábor hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület irodáihoz, hogy egy 3 milliárdos csalást bizonyítékait lefoglalják.

Az akció a NAV szerint sikerrel járt, azt egyelőre vizsgálják, hogy a szintén lefoglalt ételhordóknak van-e köze a feltételezett adócsaláshoz, de annyi biztos, hogy csirkepörkölt szaguk van.

Iványi Gábor segítségére érkezett több ellenzéki politikus, tüntetők és rengeteg újságíró is tudósítani, de a lelkész láthatóan nagy nyugalommal fogadta NAV-osok letámadását, miközben a Ferrari kulcsát forgatta az ujján és azzal viccelődött, hogy “Na, senki nem kérdezi meg, hogy hány óra”?

Iványinál találtak készpénzt is meg valami jobb piát, amivel a NAV szerint vélhetően bírói végrehajtói kinevezéseket zsírozott volna le, de a helyszínen azon is rajtakapták, ahogy egy ezrest adott egy hajléktalannak cigire.

Ha bebizonyosodik a költségvetési csalás és a csak “keresztapa”-ként emlegetett Iványi nem tud hitelt érdemlően beszámolni a Ferrarik, órák és egyebek származásáról, akkor könnyen az utcán, hajléktalanok között találhatja magát.

Frissítés! időközben kiderült, hogy téves információk jutottak el hozzánk. A Ferrarit és a többi dolgot nem Iványi Gábornál foglalták le, sőt le sem foglalták, és amit Iványi Gábor az ujján pörgetett az az ingyen ételosztó konyha kulcsa volt és nem is pörgette. További félreértés volt, hogy a hajléktalanszállón csak egy hamis Patek Philippe órát találtak, ami valójában egy Patek Kálmán óra volt.