Renato Pologna olasz asztalosmester neve akkor lett ismert, amikor kiderült, hogy ő készítette az orosz diktátor abnormálisan hosszú asztalát, most ismét bekerült egy alkotása a sajtóba. A magyar miniszterelnök fa székének készítőjét telefonon értük utol.

Meséljen nekünk a székről, miért különleges és mennyibe kerül egy ilyen?

Chilei araukári fából készült, kézzel hőkezelt és barnára festett delfinbőr az ülés borítása valamint fehér arany csavarok tartják egyben, amik szintén kézzel készülnek. Az ár bizalmas információ, de annyit elmondhatok, hogy azért bőven 10 ezer euró alatt van, mondjuk nem is ma készítettem ezt a darabot.

Szóval nem tudta, hogy mire fogja használni?

Az én szakmámban alapszabály, hogy nem kérdezzük meg ilyen alakoktól, hogy mire fogják használni. De egy asztal vagy szék esetében amúgy is egyértelmű mire kell, ebédlő- vagy íróasztalhoz, előszobába. De nyilván jobb ha tudom előre, hogy ilyen speciális célt fog szolgálni egy szék, mert akkor például bekentem volna kültéri páccal, erősebb csavarozást használok valamint a lábak talpa is kap egy plusz bevonatot.

Mindenesetre nem örülök, hogy erre használja. Ez olyan mintha húsklopfolásra használnánk egy Stradivarit.

Mi lesz a következő munkája?

Kim Dzsongunnak készítek konyhaszekrényt, relatíve nehéz ügyfél, nagyon oda kell figyelnem, szóval most le is teszem a telefont.

Köszönjük az interjút!

1 KOMMENT