Akár 1000 hektárnyi földet is el kellett érnie annak, aki idén az ELTE magyar szakára szeretne bekerülni.

Ismét az ELTE lett itthon a legnépszerűbb egyetem – a felvi.hu tájékoztatása szerint 2021-ben több mint 10 ezren szeretnének bekerülni az egyetem magyar szakára.

Meglepett minket, hogy ennyien választanák ezt a képzést, bár igaz, amióta az aranykalászos gizda szemináriumok is bekerültek a tananyagba, már egyre több helyen fogadják el a magyar szakos diplomát

– nyilatkozta Dr. Gintli Tibor egyetemi docens.

A Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék vezetője azt is hozzátette: amióta a Múzeum körúti campusra járnak válogatni a kormány tagjai, érezhetően megváltoztak az egyetemisták.

„Sokan érkeznek szerényebb, vidéki környezetből, ők már gimnazistaként felvesznek akár egy-másfél milliárdos kölcsönt is. Ők is érzik, hogy a túljelentkezés miatt már nem elég a kitűnő érettségi, kell mellé minimum egy éves jachtbérlet, pár lízingelt helikopter, vagy fél Borsod” – tájékoztatott Dr. Gintli.

A feleségem nem szeretne reflektorfénybe kerülni, így ne őt kérdezzék a ponthatárokról. Ő csak egy egyszerű egyetemista. Vagyis na, földműves. Vagyis nem földműves mert nincs földje, ezt csak a gazdaengedély miatt mondom. Ami ugye nem kell, mert a magyar szakon… Menjenek már el innen!

– mentegetőzött a köpönyeg.hu-nak Rogán Antal.