A Pozsonyi csatáról szóló film után újabb nagyszabású történelmi alkotás készül: a magyar államalapítás viharos időszakáról, az ősrobbanásról készíttet megrázó erejű mozit a Magyarságkutató Intézet.

“Igazi hiánypótló alkotás lesz: a film végre őszintén és mellébeszélés nélkül mutatja meg, mi történt az ősrobbanás utáni 13,8 milliárd évben, amikor a magyarok istene hét nap alatt megteremtette a Kárpát-medencét és a piramisokat a Duna jegén. A forgatókönyvírást picit nehezíti, hogy Anonymus jegyzetei elégtek, reméljük, hogy a komputerekből vissza tudja nyerni az adatokat, és elindulhat a forgatás” – mesélte a Magyarságkutató Intézet igazgatója.

Az animációs film rendezésére a Trianon-rockoperát is jegyző Koltay Gábort kérték fel, aki így végre kitörhet abból az “fakenews-gyáros, álhíterjesztő”-kategóriából, amelybe az István, a király vagy a Honfoglalás rendezése után került.

“Fiatalon minden hülyeségben benne voltam… Van úgy, hogy az ember téved pár milliárd évet, nem? Mentségemre szóljon, hogy akkoriban még nem volt nemzeti alaptanterv, csak csináltuk a filmeket, mint az őrültek. Örülök, hogy esélyt kapok kijavítani a korábbi hibáimat” – mondta a rendező.

A szereplőválogatás rendben zajlik, több tehetség is csatlakozott az SZFE-ről Vidnyánszky Attila animáltszínész-osztályából, Fankadeli pedig mindössze két aranypénzért vállalta, hogy eljátssza a sötét anyagot.

Isten szerepéért egyelőre Kásler Miklós és Super Mario harcolnak, ők jelenleg Semjén Zsolt színészvezetővel együtt kutatják Orbán Viktor arcát, hogy minél hitelesebb alakítást tudjanak nyújtani.