Pesti Srácok újságírói többször is kijelentették, hogy “ma konzervatívnak lenni a legnagyobb lázadás”, amit felhívásnak értelmezett több eddig csak magában küzdő visszafogott forradalmár.

Kedd délelőtt érkezett a hír, hogy egy szélsőséges hagyományőrző-csoport és a Pesten rettegett ultrakonzervatív szervezet tagjai összecsaptak egy Árpád-házi tematikájú, de már elhagyatott fánkozó udvarán Budán.

A HírCsárda úgy értesült, hogy emberi és állati ürülékkel, valamint rózsaszínre festett szárított lópéniszekkel estek egymásnak a felek. Az egyik férfi (műtétre váró) manduláját fel is sértették egy óvatlan pillanatban, de nem tudni, melyikkel.

Lapunknak sikerült is megszólítania egy nőt, akinek már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal hagyományőrzés miatt.

“Engem már egészen kicsi koromtól arra neveltek, hogy legyek extrém mértékletes! Van, amikor elfogynak a szavak és meg kell verni őket, már, ha érted, mire gondolok!”

– szívott egy slukkot a kardigánjából az Orbán Győző egyik kavicsbányájában dolgozó kereszténydemokrata asszony.

A rendőrség halogató fellépésének köszönhetően sikerült csírájában elfojtani az összecsapást, de az csak a szerencsének volt köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj. Feltűnt ugyanis a helyszínen néhány kérdő tekintetű ultrabuddhista, de ők végül az eredetileg tervezett érdi benzinkút helyett a majki remeteségben rendezték le az ügyüket a bencésekkel.