Tovább lazít a kormány a koronavírussal kapcsolatos korlátozásokon, július 27-től a magyar-ukrán határ összes átkelőjén szabad átjutást biztosít az újságírók számára, közölte az origo Szijjártó Péterrel.

“Remélem, hogy a Határok Riporterek Nélkül szervezet most elégedett, megkapták, amit akartak! A kormány folyamatosan figyeli a fejleményeket, nem mi tehetünk róla, hogy a barométer jelenlegi állása szerint csakis a piros jelzésű Ukrajna jöhetett szóba. Az újságírók otthon érzik majd magukat, már ha az egy főre jutó magyar lakcímkártyák számát nézzük”

– mondhatta a miniszter.

A portál szerint bár a magyarok már eddig is átmehettek Ukrajnába, most már az újságíróknak is szabad, igaz, itthon karanténba kell vonulniuk és két hétig teszteltetniük kell magukat, mielőtt kilépnének az országból.

A záhonyi határátkelőnél zajló sorozatos tüntetések is azt eredményezhetik, hogy további lazításokat eszközölhet a kormány. Egy főleg szolnoki és jászkiséri romákból álló csoport tagjai már napok óta egy kimerevített agitprop flashmobbal tiltakoztak a Krím-félsziget elcsatolása ellen, péntek délután ráadásul még feláldoztak egy lovat is, hogy kifejezzék nemtetszésüket az ukrán nyelvtörvény miatt. Az ő kisbuszaikat is vizsgálat nélkül engedhetik tovább.