Azok után, hogy csütörtökön a Deák téri kettős gyilkosság nem cigány elkövetői ellen tiltakozva véletlenül a roma önkormányzatnál emlékezett a Mi Hazánk és a Mi B-középünk, a hétvégén már biztosra mennek a történészek: a Dohány utcában szerveznek újabb kegyeleti megemlékezést, ezúttal a holokauszt náci áldozatainak tiszteletére.

“Attól még, hogy holokamu, vannak sérültek. Véreink soha nem kapják vissza koncentrációs táborokban eltöltött órákat, amikor a zsidókkal kellett foglalkozniuk. Nem lehet már puhább a fegyvertől érdes kezük, és a ruhákból sem jön ki az odafröccsent vérfolt. Nem tehetünk mást, minthogy emléküknek adózva tisztességesen szurkolunk értük”

– írták a szervezők, akik jelezték, hogy amennyiben nem sikerülne az összes rigmust végigénekelni, újabb megmozdulást tartanak: gyűjtést szerveznek a 2008-2009-es cigányüldözés náci károsultjai számára. Már mától várják a felajánlásokat, hogy ismét megvásárolhassák a rászorulóknak Nagycsécsen, Tatárszentgyörgyön vagy Tarnabodon elhasznált lőszereket és molotov-koktélokat.

A 69 Vármegye Mozgalom közleményben jelezte, hogy kiállnak a demonstrálók mellett, egy flashmobot is szerveznek az eseményekre.

“Tagjainkkal egy hatalmas, lüktető, véreres péniszt fogunk megformálni a Citadellán, hogy kifejezzük szimpátiánkat. Természetesen férfi péniszre gondolunk, mielőtt bárki félreértené…”

– közölte a szóvivő.